Заглавие: Re: На коя Бензиностанция зареждате Бензин или Дизел
Публикувано на: 02 Окт 2010 21:02
Форумен дух
Тук е от: 06 Юни 2009 18:44 Мнения: 1466
с дизела на Еко гори по малко щото е с малко по височко цетаново число ,напоследък и аз карам с него .. но най добре работи мотора с премиум дизел от ОМВ
Публикувано на: 23 Дек 2010 7:22
Ентусиаст
Тук е от: 26 Фев 2010 18:55 Мнения: 59
Лично съм виждал как след зареждане на дизел на кола,идва човек с туба в ръка....десет литрова...от минерална вода и иска нафта.От същия пистолет и колонка започнаха да му сипват,аз бях втора кола и като видях какво потече в тубата...запалих и си тръгнах от бензиностанцията.Казаха че това било така,защото в тази цистерна свършвала нафтата...ми като свършва,да вземат и да си налеят тази боза в техните коли,що трябва в нашите.Между другото човека с тубата така и не я напълни догоре,само до половината и отказа да вземе нафтата,отиде и я изля в градинката.Бензиностанцията е Ал+Ко - Царев Брод.Зареждам от Лукойл или OMV.Между другото след този случай ми стана ясно защо дизела пушеше така,че при запалване ако си зад колата не можеш да я видиш,нищо че е бяла.
Публикувано на: 23 Дек 2010 10:38
Титан на мисълта
Тук е от: 05 Сеп 2009 10:43 Мнения: 4997 (автор на темата)
На мене лично не ми се вярва да е точно така но карай.Бензиновите колонки би трябвало да имат филтри и утайници и такава тиня не е нормално дори да се изпомпва.
Публикувано на: 23 Дек 2010 13:26
Форумен дух
Тук е от: 06 Юни 2009 18:44 Мнения: 1466
westcamp написа:
На мене лично не ми се вярва да е точно така но карай.Бензиновите колонки би трябвало да имат филтри и утайници и такава тиня не е нормално дори да се изпомпва.
утайници нямат ,това да не е помийна яма .. просто смукателя на колонката не опира в дъното на резервоара като има един мъртъв обем който служи за утайник но то стигне ли се до утаяване горивото е с ниско качество и примеси .. филтър има ако не е избушен ,но той не е толкова фин да хваща замърсители които правят нафтата мътна ..