Заглавие: Re: На коя Бензиностанция зареждате Бензин или Дизел
Публикувано на: 14 Яну 2011 22:20
.
Тук е от: 19 Фев 2007 7:18 Мнения: 1086
В тази връзка ми е интересно да те питам: преди има няма 2 години отивам на шел и казвам ''80 лв''. Почва се там наливане, момчето отива до другата колонка, аз се замотах из багажника да видя какви раници топки и др глупости има, че даваха разни неща тогава, и ги давах на децата. Чува се чат, и пистолета изключва (знам за дебита, скоростта и т.н. че може да стане) и гледам 67 лв. Разбирам че ще ми стигнат и викам ''остави''...''ама да напълним'' - ''абе остави''. Отивам на каса и чувам ''80 лв''. Не, викам , 67! " аха да - 67''. Това какво е? Подредба, игричка в хода на нормална случка, или чиста случайност?
//а петрол ги отказах преди време. и Не съжалявам. От нефтохим повече гориво - НЕ.
Публикувано на: 15 Яну 2011 10:01
Дълбоко в матрицата
Тук е от: 18 Май 2009 9:58 Мнения: 2060 Местоположение: Шумен
Варианти много, но най - вероятно на съседната колонка са заредили за 80.
-- Днес, , 11:07 --
А колкото до въздуха, толкова наивен народ сме, че няма на къде, има система за известяване количеството на горивото в танковете и аз за 5-те си години на ОМВ веднъж не съм видял горивото в танка да падне под половината, Та може ли твоят автомобил да засмуче въздух когато резервоара ти е на половина?!?!?
Публикувано на: 08 Фев 2011 11:20
Гастарбайтер
Тук е от: 15 Апр 2008 2:43 Мнения: 3210 Местоположение: Amor fati - Memento mori
От лятото бензина и дизела ставали по 3 лева. Само Премиум-а, Алпин-а, Карера-та и Рейсинг-а били качествени горива. Другото е ташак! Сега отивам да си налея и половин туба Редекс, за спорта.
Публикувано на: 08 Фев 2011 14:27
Форумен дух
Тук е от: 06 Юни 2009 18:44 Мнения: 1466
aruba_man написа:
От лятото бензина и дизела ставали по 3 лева. Само Премиум-а, Алпин-а, Карера-та и Рейсинг-а били качествени горива. Другото е ташак! Сега отивам да си налея и половин туба Редекс, за спорта. [ Изображение ]
то е ясно за всички как се формира цената .. Лукойла дере яко ,отделно веригите са в картел и между тях няма реална конкуренция ,за това цените са еднакво високи .. от всеки литър бензиностанцията печели между 30 и 40 стотинки ,като дневния оборот на някои подминава 15 тона ..
Публикувано на: 08 Фев 2011 15:08
Шел ви пауър рейсинг(100 октана) и рядко Шел ви пауър.От години разправям, че файда от руснаците няма."Плама" бе на по-високо технологично ниво, ама ...Не стига, че Костов им подари рафинерията, сега и тези високи цени.Казвам подари защото сто и няколко милиона долара за "Нефтохим"-а са нищо.То за скрап повече от 1милиард лева можеше да изкара държавата.Находищата нали са на "Лукойл", рафинерията е тяхна-тоест посредници няма.Петрола се кара от Новоросийск- е къде.Заплатите на работещите в "Нефтохим"-а да не би да са като на работещите във френските или другите западни рафинерии.Никакъв Суецки канал и много по-ниски транспортни разходи от колкото да се кара петрола от Персийския залив.Поради тези неща цената на бензина е съвсем постижимо по бензиностанциите да бъде по-ниска с 50-60ст.Управляващите трябваше да запазят "Плама" и да построят трета рафинерия, но без руснаци в нея.
Публикувано на: 08 Фев 2011 16:23
Цигане
Тук е от: 22 Яну 2009 22:25 Мнения: 6950 Местоположение: по пътищата.
Да бяха запазили Плама, ама ако беше нейде близо до морето, сещаш се защо, нали? А аз ако може един въпрос - колко време след като получат доставка бензиностанциите, трябва да се изчака преди да започнат да зареждат клиенти. Щото водни възглавници, ала-бала, от тая гледна точка.
Публикувано на: 08 Фев 2011 22:46
Форумен дух
Тук е от: 06 Юни 2009 18:44 Мнения: 1466
bobo написа:
Да бяха запазили Плама, ама ако беше нейде близо до морето, сещаш се защо, нали? А аз ако може един въпрос - колко време след като получат доставка бензиностанциите, трябва да се изчака преди да започнат да зареждат клиенти. Щото водни възглавници, ала-бала, от тая гледна точка.
какви водни възглавници, да не сме 71 година ... зареждането не се прекъсва и при доставка ,нивомерната система изчислява колко е доставено прибавяйки продажбите по време на доставка .. вода в танка няма ,следи се много стриктно - говоря за големите вериги .. по частните нямам представа какво се случва
Публикувано на: 08 Фев 2011 22:48
Титан на мисълта
Тук е от: 05 Сеп 2009 10:43 Мнения: 4997 (автор на темата)
Всеки си говори каквото му ражда фантастиката.Няма никаква мушенгия освен качеството на горивото както е и със бирата един път е по газирана другия път е по мътна.Технологична грешка ко да се прай.