Изобщо не си мисля, че действителността в България е еднаква и отвъд нейните граници. Странно, но у мен е възпитана сякаш музикалната култура. Надявам се, че не се залъгвам. Добре, и все пак не разбрах отговора на моята проста питанка...
_________________ "In the whole history of the world there is but one thing that money cannot buy...to wit-the wag of a dog's tail."
Списъкът е огромен, но в България тези имена не означават нищо. Пък по света хората им се кефят и пълнят залите на концертите им по същия начин, както са го правили преди 40 години... Ще говорим ли сега за наследство и стойностна музика
_________________ До общината: Улиците преди бяха зле! Сега станаха по зле, ае ако може направете така, че пак да бъдат зле...
Последна промяна Beatfan на 13 Фев 2012 22:43, променена общо 1 път
_________________ Изхвърли циганите, и ще въскръснат реките, гората, вилните зони, Енергото, железниците, селата, малките градове, пазарите за зеленчуци, мелиоративното стопанство на страната и паметниците на великите българи и героите. Сигурно и още един куп неща.
Изпълнителите не са с изчерпани кариери. Това, че повечето хлапета като вас се информират само от това, което се пуска по дискотеките или по някое радио, не означава, че професионални изпълнители и на по 80 години не пълнят залите в нормалните държави... Всичко е въпрос на музикална култура, която вече не се възпитава у нас Относно Уитни, Джако, Queen и Бийтълс - те не се измерват с моментни спекулации. Имат си точно определено място о наследство...
Извън темата/подсказка:
Хлапета
Убеден съм, че Джако и Уитни наистина имат място в световното музикално наследство, но не съм сигурен, че живи щяха да донесат повече приходи за продуцентите си отколкото мъртви. Особено Джако. Не знам дали си спомняш, но в последните години се криеше като див звяр след постоянните обвинения в педофилия. Едва ли някога повече щеше да организира турне или да издаде нов албум. А старите му албуми определено се купуват много повече след смъртта му, отколкото преди нея. Че и нов сингъл му измислиха. Очаквам същото да се случи с Уитни. Глупаво е да се мисли, че музикалната индустрия е някакъв по-различен бизнес. И там се търси максимална печалба и съм сигурен, че някои са способни на всякакви средства за да я постигнат. Не казвам, че е станало точно така, но да се удавиш във ваната или доктора да ти сбърка дозата с успокоителните.......не ми звучи като най-естествената смърт.
Тук е от: 02 Мар 2008 18:47 Мнения: 541
Големите загуби в музиката са много. С част от гореизброените(визирам Румяна, Рейхан и Алая), защото Румяна и Рейхан на са загуба за световната музика, а само за една определена група хора. Трябва да обърнем внимание и на новото поколение изпълнители и сегашните идоли. Изпълнители като Джъстин Бийбър, Лил Джон, Лейди БаБа, Селена Гомез и така нататък са новите идоли. Идоли, но на кого? На тинейджъри/ки, които нямат представа от смислена музика, музика която си заслужава да се слуша и да се вниква в нейният смисъл. А има толко много кадърни изпълнители, които имат какво да кажат. За жалост обаче ТЕ не биват оценени от масовата публика, защото продуцентите лансират тези, които ще имат успех именно сред тийнчетата.
_________________ Сърце, биещо 1914 пъти в секунда...
Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 12483 Местоположение: винаги на №14
Почина певецът Лучо Дала "Карузо" е най-известната песен на италианския композитор и певец, посветена на великия италиански оперен тенор Енрико Карузо Лучо Дала (1943-2012) Лучо Дала (1943-2012) Големият италиански певец Лучо Дала (luciodalla.it) е починал днес в Монтрьо, Швейцария. Получил е сърдечен удар по време на концертно турне.
Роденият на 4 март 1943 в Болоня музикант и композитор е от поколението на т.нар. il cantautore - певци, които пеят предимно свои авторски песни. Характерно за музиката му е, че е близка и до рока, а текстовете му са дълбоко поетични, но често и изпълнени със социална критика.
На 14 години, той започва а свири на кларинет, по-късно постъпва в малък бенд за диксиленд. Като певец дебютира през 1964 г. с подчертан афинитет към соул музиката.
"Карузо" е най-известната му песен, написана и изпълнена през 1986 г. с посвещение на великия италиански оперен тенор Енрико Карузо (1873-1921).
Редица други певци също я пеят, а най-известни стават записите на Лучано Павароти и Андреа Бочели, които им носят милионни продажби.
Много голям е успехът на песента Attenti al Lupo (1990), от която в Италия са продадени 1,4 млн. копия.
През 2007 г. Лучо Дала направи много успешно турне из цяла Италия, наречено Il Contrario di Me и издаде диск със същото име. Вести.бг