ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 20 Сеп 2024 12:13

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Лични данни
МнениеПубликувано на: 09 Май 2024 21:20 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
(автор на темата)
В една от банките в града са много разстроени, че не искам да предоставя телефонен номер и e-mail адрес. Също така ми пробутват и online банкиране - да не съм се разкарвал до банката. Но като не ползвам, много по-лесно филтрирам SPAM-a "от банки".
Една от куриерските фирми ми предложи да си изтегля приложение. Щял съм да правя отстъпка от куриерските разходи на клиентите. Тъкмо щях да питам ко ма интересува колко ще плащат те, когато продавачката ми каза, че и аз можело да ползвам отстъпка. Нямало да въвеждам лични данни - те ги имат, а само e-mail и телефонен номер. От всичкото, те ми нямат e-mail - а само.
Едно време така пробутваха изследванията и ваксините на модерния грип - уж доброволно, уж необходимо...
Да не говорим за картите за отстъпки в повечето хранителни магазини. Правят отстъпки на определени неща, в определени дни, сякаш казват: "КУПИ ТОВА СЕГА" и следят какво купуваш. Сякаш следят дали си купил каквото са ти посочили в брушурата; дали го правиш на всяка "промоция"...
За щастие, имам карти за отстъпка от бензиностанция, за която не се искат лични данни, а определено заредено количество гориво.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Лични данни
МнениеПубликувано на: 10 Май 2024 7:18 
Акварист
Акварист

Тук е от: 25 Апр 2010 8:13
Едно време имаше служби за подслушване и следене на враговете на родината. И сега въпреки че постоянно се говори за демокрация и свобода на словото чичо Гу.. следи всички 24 часа, всеки божи ден, дори и да изключите телефоните си. Въпроса е, че всички останали имат ограничен достъп до тази информация /и ако се наложи да я използват преминават през тежка административна машина и класифицирана строго секретна информация, която не се дава дори и за тежки криминални престъпления за да не се дискредитират службите... /и искат да разширят прозореца си за наблюдение, и затова са измислени приложенията. Това е много важна информация не само за онези които плащат скъпо за нея и си мислят че са добрите, но и за хакерите които безплатно я ползват за свой облаги.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 20 Сеп 2024 12:13

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], FaceBook [Боц], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения