Тук е от: 15 Апр 2008 9:12 Мнения: 2229 Местоположение: Шумен
Не ме броят за човек, мамка му! Обиден съм им. Нека дойде преброителят. Искам да му изплача мъката си. Ще се върна в бебешките си неволи. Как не съм искал да се подмокрям, но природа, мамка му. Ще мина през юношеските си любови, а накрая ще си направя ритуално сепуко.
По-смешно е, Амапола, че ако кухнята не е отделно помещение, трябва да отговориш че нямаш кухня. Да, ама това може да означава, че имаш нещо повече от кухня, а те очевидно те слагат в категорията на хората за ожалване, дето не могат да си позволят да имат даже и кухня. Така подозирам. Подозирам и друго. Питат дали имам постоянна работа. Като кажа че работя сезонно, автоматично се появяват въпросите, дали си търся работа, дали получавам помощи и др. въпроси, касаещи хората на ръба на оцеляване... Имам чувството, че няма да ни "преброят" реално, заради сбъркан модел.
_________________ Никога не си това, за което се мислиш!
Тук е от: 22 Яну 2009 22:25 Мнения: 6950 Местоположение: по пътищата.
Мойто номерче съм си го дал на комшийката. Като отидат да я броят, да дава и моя номер, а мен да не ме занимават с глупости. Броен ли съм, не съм ли, демек ходили ли са у комшийката, не са ли...bobo не знае и не пита.
И преброяването може да се окаже голям фарс. Методиката май е сбъркана от - до. Може пък, освен древното: "Целта оправдава средствата", да е в сила и съвременното - "Целта е да се оправдаят средствата" Все се чудя... Защо ни броят? Нали си имаме ЕГН-та и зад тях е цялата информация? Живи ли сме, колко коли имаме, квадрати жилища, земя, брачни партньори, деца, дипломи, в страната ли сме, навън ли... Знаете ли защо ни питат, че и заплашват с големи глоби? За кого се трошат тези пари?
_________________ Никога не си това, за което се мислиш!