Тук е от: 15 Дек 2009 14:28 Мнения: 496 (автор на темата)
Здравейте. Преди десет години започнах тази тема, само като добър пияч на бира. След много и различни опити, спрях Каменицата и вече се чуда как съм я пил. В момента карам на корем с пиринското, но....ходих два пъти до Прага и разбрах разликата! Днес пак щях да съм там, ама короната (не бирата), ми обърка плановете. И последната разлика, която има от преди десет години, е че сега съм запознат с подробност относно варенето на бира, технологии, типове и т.н. И следва изненадата: снимки на мои сварени бири!
Тук е от: 25 Апр 2010 8:13 Мнения: 2148
Преди години бирата ми е била горчива и неприятна. В Чехия много ми хареса точената Гамбринус. След това ми харесваха почти всички наливни бири защото са без консерванти. И така разбрах че има два вида бира наливна и бутилирана . В момента ми харесват всички ако са добре охладени.
Тук е от: 15 Апр 2008 2:43 Мнения: 3222 Местоположение: Amor fati - Memento mori
wpw написа:
Здравейте. Преди десет години започнах тази тема, само като добър пияч на бира. След много и различни опити, спрях Каменицата и вече се чуда как съм я пил. В момента карам на корем с пиринското, но....ходих два пъти до Прага и разбрах разликата! Днес пак щях да съм там, ама короната (не бирата), ми обърка плановете. И последната разлика, която има от преди десет години, е че сега съм запознат с подробност относно варенето на бира, технологии, типове и т.н. И следва изненадата: снимки на мои сварени бири! [ Изображение ] [ Изображение ]
Наздраве на всички и бъдете здрави!
Браво! Продаваш ли от тая бира?
_________________ "Нашата философия гради нов свят, делото ни руши стария!"
Тук е от: 22 Окт 2007 16:57 Мнения: 12118 Местоположение: The O.C.
Едно момче, което обикаляше из Европата с товарен автомобил, ми подари е таз бира . Аз не смеех да я пия, защото един приятел ми беше казал, че е много силна и му се доспало, ама след някой друг месец я отворих. Изпих 2 чаши и нищо. Само малко главата взе да ме боли, но не се замаях алкохолно.
_________________ Ако всеки нарушава законите, кога ще се оправи България?
Тук е от: 21 Апр 2019 9:06 Мнения: 8 Местоположение: Шумен
Много обичам бира! Но аз прекалявам с употребата - 6-8 всяка вечер. Вярно е, че има ползи за здравето - https://spiritell.com/%d0%bf%d0%be%d0%b ... %80%d0%b0/ но, като всяко друго нещо трябва да не се прекалява. Лошото е, че не се осъзнах навреме и сега съм с гастрит-дуотрит или нещо подобно. Нема бира вечеееее... Много кофти
Тук е от: 15 Дек 2009 14:28 Мнения: 496 (автор на темата)
aruba_man написа:
wpw написа:
Здравейте. Преди десет години започнах тази тема, само като добър пияч на бира. След много и различни опити, спрях Каменицата и вече се чуда как съм я пил. В момента карам на корем с пиринското, но....ходих два пъти до Прага и разбрах разликата! Днес пак щях да съм там, ама короната (не бирата), ми обърка плановете. И последната разлика, която има от преди десет години, е че сега съм запознат с подробност относно варенето на бира, технологии, типове и т.н. И следва изненадата: снимки на мои сварени бири! [ Изображение ] [ Изображение ]
Наздраве на всички и бъдете здрави!
Браво! Продаваш ли от тая бира?
Аруба, НЕ продавам, но ако искаш мога да черпя по една, стига само да има сварена, че яко се харчи! Само дето вече от няколко години живея във Варна, но това не е проблем, смятам. Ако имаш път към Варна и време и желание, обади ми се! Тела на лично!
За мен няма лоша бира стига да е охладена. Доколкото Чешката бира, тя може да се пие и без мезе. Ако има и мезе може да се пие и от хора, които не обичат въобще бира.
В Чехия пиех Gambrinus добро качество и цена Пилзенско пиво. Budweiser Budvar, дълги дела с Германия за марката, Чехите печелят и Германците имат ограничения къде могат да го продават. Pilsner Urquell от скъпите и качествени чешки бири. Магията на чешкото пиво е внимателното подбиране на водата, голям професионализъм и качествени материали. Когато свикнеш с бирата най важното е да е охладена според предпочитанията ти. Един познат ме покани на бира и човека се беше постарал купил различни видове, но ........ той я пиел топла и я сервира в чаши в които пия кафе. Бирата се пие охладена и в половинлитрови халби. Така че всичко е важно като се започне от чашите и се стигне до мезето макар, че чехите си пият бирата и без мезе, защото е изключително приемна.