Тук е от: 28 Юни 2008 17:37 Мнения: 1178 (автор на темата)
Пускам една актуална за мен тема, като въпросът не е дали ВЯРВАТЕ, а дали са ви ПРАВИЛИ. Е - на мен няколко пъти, ама след всяка магия аз все по-добре и по-добре се чуствам Последната беше с надраскан на вратата ми кръст и купчина пръст на прага. В цялата тази работа ми е много чудно как през XXI век някой ходи, копае тази пръст (предполагаемо на гробищата), после се вмъква в блока ми и кърти ритуали. Честно казано направо ме напушва смях, като си представям в тази роля хпотетичните извършители. Въображението ми рисува едни такива холивудски новелки, като всеки "извършител" си има свой стил и музика - направо смях
_________________ Изхвърли циганите, и ще въскръснат реките, гората, вилните зони, Енергото, железниците, селата, малките градове, пазарите за зеленчуци, мелиоративното стопанство на страната и паметниците на великите българи и героите. Сигурно и още един куп неща.
Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 12483 Местоположение: винаги на №14
Кара, и на теб ли? Стига де....като те познавам, чудя се що за идиот може да е този, който точно на теб ще прави такава магия.
Мисля си, що за човек трябва да е този , който е направил подобна магия. Много злоба трябва да има в това същество. По описанието -пръст, кръст- това е магия за смърт. Да пожелаеш смъртта на някого - това е лудост. За мен , човекът направил това е потенциален убиец. Това, което е направил е вид "убийство". Този или тази е или за лудница, или за затвор.
Преди години и на мен ми се случи нещо подобно. Пред вратата си намерих някакви яйца и имаше изрисувани кръстове. От една страна ми беше смешно, от друга страна бях изумена. Не вярвах, че в наше време може да има хора, които се занимават с подобни неща. Но луди - всякакви по този свят. А най-голямото ми изумление беше, когато разбрах, че това е направено от мъж. Защото жалка картинка е мъж да прави магии, много жалка. Така че не изключвай и тази възможност - да е направено от мъж.
Да не ти пука , не се притеснявай. Да му мисли този, който го е направил Всичко се връща. Ненавиждам я тази приказка - "всичко се връща". Но в моя случай така се случи...
А дали вярвам? Ами.... старая се да не мисля за подобни глупости...и спрях да вярвам.
Защо във викторината горе няма отговор: Не вярвам в магии! Каква дискриминация! Всеки има право да си вярва в каквото му е необходимо, ама, ако питате мен ,не си хабете времето!
_________________ "Не е важно колко дни има в живота ти, важно е колко живот има в дните ти..." Арт Бъкуолд...
divino6, такъв отговор няма, защото темата не е за вярване, а за правене. Това, че не вярваш не те застрахова от намирането на всякакви дивотии пред вас, у вас и къде ли не... Иначе с amapola сме на една вълна. И мен ме смущава мисълта, че това в мозъка на извършителя е убийство. Естествено в стила на страхливец/ка, уплашен/а от закона. Обаче имаме изненада - излизам днес с кучката на разходка и гледам камера. Аз мислех, че не работи, но се оказа, че са я тествали точно когато ми трябва. Собственика се връща в понеделник и ще ми даде да гледам записите. Направо мра от любопитство да видя кой е. Чудя се какво да правя пишман-магьосника/цата после обаче... Да го съдя - няма как - магията не е незаконна... Сега само ми идва идеята да пусна записите из нета и да го/я вдигна на балон.
Не се засягай Karra, това е просто закачка от моя страна. Уважавам правото ти да вярваш,както и своето да не вярвам. Бъбри ми се, но няма теми,които са ми интересни и си позволих да го направя в твоята. Желая ти успех! Смятам,че вярата в себе си би могла да победи почти всичко,а доколкото виждам ти я притежаваш.
_________________ "Не е важно колко дни има в живота ти, важно е колко живот има в дните ти..." Арт Бъкуолд...
А - не се засягам, напротив просто отговорих на въпроса, защото като правих анкетата си мислех за този отговор, НО целта й е друга. Та както казах, не е до вярването, а до шока, че в наши дни това се случва... Както споменах и друг път съм намирала неща - закачена коса, пръст, вода, торбички, но все намирах някакво алтернативно обяснение - някой може да е минал със саксия и да е разпилял пръстта баш до моята врата, някой може да се е надвесил над прозореца и да му се е закачила косата, чистачката може да е разляла вода от кофата... Така де - трудно ми беше да повярвам, че някой от моето обкръжение (до сега смятах приятелите си, а и хората, които ме недолюбват за интелигентни) може да прави такива неща - наистина ми е мнооооооого трудно да повярвам, НО скоро ще дойде истината и ще видим как е станало
Той/тя е за съжаление! Лично аз считам, че подобен екземпляр трябва да се лекува (ако трябва принудително) в клиника за душевно болни.
Лично за мен беше интересна статистиката по магиите в нашия регион. Сега обаче трудно си правя изводи - много гледания на темата, но малко гласували... Чак усещам някакъв страх от заглавието
Кара, аз очаквах, че подходът към темата ще бъде точно такъв - много голям интерес, но малко пишещи. Причината е , че много от хората не могат да превъзмогнат егото си и да си признаят/дори пред самите себе си/ , че вярват или че поне веднъж в живота си са се запитвали -"дали някой не ми е направил магия?". Тези хора или са с прекалено голямо его и не им се са се случвали неприятности.
Но да се върна към повода - много силно се надявам камерата на съседа да покаже кой го е направил. И да те питам- ти имаш ли идея кой би могъл да направи подобно безумие? Познаваш ли подобни безумци?
Вече и аз не знам какво да мисля... Не мога да си представя нито един от моите познати в ролята на заклинател... Знам, че много хора ми завиждат и мразят по тази причина, но не съм очаквала да си послугуват с подобни изпълнения. Имам едни други съмнения, но там нещата са много особени. Ако съмненията ми се потвърдят, то човекът задължително трябва да се лекува... Да видим какво ще покажат записите все пак, че чак ми става неудобно, че в момента подозирам хора, които нямат вина...
Здравей Karra, все пак се замислих и открих, че има отговор като за мен в твоята анкета и той е точно- Не знам. Ако трябва да съм честна,тъй като не допускам, че някой би го сторил с мен, вероятно никога и не бих го забелязала. А ако ми се беше случило вероятно щях да разсъждавам коренно различно. Това дали вярваш или не (знам, че темата не е за това), не означава че някой нестабилен психически екземпляр, няма да се опита да повлияе на съдбата по единствения начин,за който му достига акъла. И ти имаш пълното право да защитиш себе си. Съжалявам,че анкетата не върви според очакванията ти. познавам хора,които смятат,че са им правени магии, но аз лично винаги съм избягвала да се включвам в подобни разговори (до сега). Какво беше учудването ми като споделих с мъжа си, какво съм коментирала и той ми заяви: -Ами да, разбира се че се правят магии. И така благодарение на теб открих нещо,което за 21 години не бях открила в брака си. Въпреки всичко оставам вярна на себе си и ти пожелавам всичко,което те притеснява да се окаже просто случайност, защото на никого не бих пожелала да има злонамерен човек около себе си.
divino6 написа:
Какво беше учудването ми като споделих с мъжа си, какво съм коментирала и той ми заяви: -Ами да, разбира се че се правят магии. И така благодарение на теб открих нещо,което за 21 години не бях открила в брака си.
Дано не е нещо неприятно, това което си открила:))))