ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 18 Сеп 2024 14:51

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Работа в Алианц в Шумен
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2021 18:47 
Нов потребител
Нов потребител

Тук е от: 13 Дек 2019 19:01
(автор на темата)
Здравейте,

Искам да споделя впечатленията си от една шушу-мушу работа в нашия град Шумен. В тази насока дейности като тези в кредитна фирма или застрахователна компания само бледнеят.

И така. Ровя се аз във вестника ( преди време ) на нашия град и забелязвам работа за застрахователни агенти. Звъня на номера , но от другата страна ми отказват тъй като изисквали кандидати с опит. По стечение за обстоятелствата или поради някаква случайност ми се обадиха отново с тяхно намерение да отида на интервю. Може би и клошар ще вземат на такава работа. Проведе се най-странното интервю в целия ми живот без да разговарявам с човека отстреща лице в лице. Освен това се осъществи обучение в рамките на около 15 минути за това как да работя със застрахователните продукти на компанията. Явно някои хора доста са я закъсали за намирането на хора за дадена дейност. Или по скоро отчаяни. И нещата наистина станаха интересни. Очевидно съм разговарял с Валентина Десова. На по-късен етап се запознавам с интересен господин ( по-скоро правещ се на интересен ) на име Валери Михайлов, които ми обяснява предимствата на работата като застрахователен агент и как щял съм да се хваля пред околните за новата си работа. Прави впечатление че винаги акцентира върху хваленете все едно е нещо голямо. Съобщава ми се че трябва да се спазва точно определен час все едно съм в някаква секта и че съществува някаква странна база данни където има информация за всеки един застрахователен агент, но недосъпна за агентите. Последното дори противоречи със закона за защита на личните данни, но както и да е. По стечение на обстоятелствата дочувам че Валентина Десова е патила от така наречената система на admiral Markets, мястото където по стечение на обстоятелствата почти винаги губиш. По нейни думи около 2000 лв ( ох , горката ). Но в крайна сметка всеки го разбира след като загуби голяма сума пари от тях. Както и аз си загубих времето с Алианц. Затова на никого не препоръчвам да се занимава с хазарт тип търгуване с финансови пазари.
Само като чуеш че си имаш работа с хора загубили в онлайн хазартни игри се сещаш с какви хора си имаш работа. Все пак с какъвто се събереш и такъв ставаш.
Понеже бях заинтересован от Admiral Markets бях си направил регистрация в техния сайт. След известно време ми изпратиха емейл с искане да се свържа с тях. Явно наистина държат да имат клиенти за боравене с техните финансови пазари. Същото е положението и с Алианц – явно наистина държат да имат потенциални застрахователни клиенти толкова силно че започват обучения преди да се подпише договора за застрахователно посредничество.
За да проуча по-добре как стоят нещата с тази странна дейност се свързах с лице работило там преди време и ми се съобщава че от тази работа няма полза и че всичко е едва ли не загуба на време като най-потърпевшия е застрахователния агент. Разбира се не се изключват и лъжи с цел да се привлекат хора – неща от сорта на ти си сериозен човек, в тази работа се печелят много пари. Малко уточнение - Изключително трудно е да се намерят клиенти за този Алианц, тъй като се предлагат услугите само на една компания и дори мога да кажа че цените са леко високички. Само за сведение SDI брокер предлагат услугите на множество компании с изключение на Алианц. Тъй като се работи към Алианц е необходимо да се направи и банкова сметка към Алианц. За сравнение SDI брокер предлагат да се направи сметка към всяка една банка. Явно в Алианц има доста ограничения. Тъй като се бачка към Алианц като застрахователен агент е необходимо да се направи депозит общ финансов надзор. За SDI брокер нямам информация за подобни такси. Последната обаче подлежи на връщане. За да се закрие банковата сметка е необходимо да се заплати такса 10 лв което е учудващо. Само да отбележа че се ходи два пъти до офиса сякаш е нещо много важно да имаш сметка в Алианц. Първият път се ходи за подаване на заявление за закриване, а втория път за връщане на самата карта. Самата такса за поддръжка на самата банкова сметка е 2лв. С други банки, с които съм работил такова нещо не ми се е случвало.

Бях разговарял с хора бачкали в Алианц и не са изкарвали прехвалени пари, а някакви скромни суми. В смисъл от порядъка на 200 до 600 лв. Но всеки знае че ако се работи 1 една година към дадена компания се попълва годишна данъчна декларация ( за тези дето знаят ). Явно г-н Михайлов само се надява с думи да привлече потенциални застрахователни агенти. Отделно самите Алианц изработват някакви странни програми, при покриването на изисквания за застраховки и прехвърляния към техния фонд се получават бонуси. Едва ли не зарибяване. По последни данни се оказва че техният пенсионен фонд не постига добра доходност което ме накара да подам документи за прехвърляне и да нямам нищо общо с Алианц.

Може би в днешно време стана модерно да се лъже с цел набиране на служители.

Снимка на Валери Михайлов
Ако случайно видите този господин стоите надалеч
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Работа в Алианц в Шумен
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2021 19:56 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
Много хвалите тоя SDI. Има го и в други банки това крадене по 2 и нещо на месец, наречено "такса обслужване". И го има откакто някаква банка фалира. И откакто го има, никаква спестовност не виждам от моята банка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2021 17:15 
Гастарбайтер
Гастарбайтер
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2008 2:43
Объркал си форума, приятелю. В този форум никой не ходи на работа и никой не търси работа. Ние сме против работата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2021 20:57 
Loveca_ написа:
Много хвалите тоя SDI. Има го и в други банки това крадене по 2 и нещо на месец, наречено "такса обслужване". И го има откакто някаква банка фалира. И откакто го има, никаква спестовност не виждам от моята банка.

Аз съм много доволен от icard. Нямат никаква такса за поддръжка и за издаване на банкова карта. С други думи при тях няма такса обслужване.

Има още една банка Monese

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2021 15:37 
Нов потребител
Нов потребител

Тук е от: 21 Май 2021 13:10
Стой надалече от такива пишман застрахователи с шанаджийски схеми и се довери на доказани професионалисти от Ай енд Джи Брокерс. Аз лично съм много доволен от техните услуги и отдавна избягвам другите застрахователи. Само гледат как да те вържат и после нищо насреща.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2021 20:36 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
Мисля, че някой се е опитал да помогне на другите, като е споделил своя опит. Как можеш да избегнеш "пишман застрахователи с шанаджийски схеми", ако не им платиш и не получиш нищо насреща, когато имаш нужда, т.е ако не натрупаш опит? Вие, господин Иванов, при кои други сте били, освен при тези, които рекламирахте? Коя фирма ползва "пишман застрахователи с шанаджийски схеми"?

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Бърз отговор

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Сервиз в Шумен

в Услуги

Help_me

1

24910

09 Мар 2022 10:40

Стъклар в Шумен ?

в Услуги

samael1666

2

23873

16 Юни 2020 6:43

Автодиагностика в Шумен къде??

в Хора, пътища, автомобили

iliikata

9

3232

07 Сеп 2022 19:05

Пътна помощ Шумен-roadassistance365.com

roadassistance365

0

23712

05 Фев 2020 23:14

Търся таванска стая в Шумен

в Работа, фирми, клиенти, магазини, недвижими имоти...

zulbie

0

22134

03 Мар 2022 16:59

избройте автосервизи в Шумен с добри майстори и цени

Ivan_Nikolov

5

2127

09 Ное 2023 17:53

услуги със кранове и товароподемна техника в шумен и региона

в Услуги