ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 12 Юни 2026 17:02

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 284 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Какво се случва с шуменската журналистика?
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2011 17:25 
VIP
VIP

Тук е от: 09 Яну 2007 21:19
Развива се шуменската журналистика, все по-стремително. Идват нови, млади сили. Като репортерката на http://www.mashu.bg - сайта, който разработва ГЕРБ, Галя Върбева. Ето и две интервюта с нея:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2011 22:27 
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

Тук е от: 06 Яну 2011 11:48
Избрана с конкурс, а не знае кой и е работодател. Първо дава интервю, после пита на кого. И ще става журналист. Малииииии...!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011 20:46 
Форумен дух
Форумен дух

Тук е от: 18 Окт 2009 14:28
В града има само една журналистка от радио Шумен,която знае как се прави журналистика и не се страхува да изкаже своето и обществено мнение Няма смисъл да и споменаваме името-всички знаем коя е тя.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011 20:50 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 21:55
Журналист в Шумен... това е като практикуващ ядрен физик в Шумен. Добре звучащо и също толкова безсмислено :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011 21:33 
Персона грата
Персона грата

Тук е от: 31 Мар 2007 11:03
Хърбели и щърбели се ядат вече 17 страници. :G8.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011 21:53 
VIP
VIP

Тук е от: 09 Яну 2007 21:19
Че какво и е на журналистиката? С какво е по-зле от шуменското автомобилостроене, шуменската медицина, шуменската политика, шуменската образователна система? (май съм задавал подобен въпрос)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011 22:06 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 21:55
Леонартис: не си вникнал в поста ми. Журналистите без медия са осакатени. А медия в Шумен - няма. А да... машу.бг - ще ги видим и тях :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011 23:34 
Ветеран
Ветеран

Тук е от: 23 Май 2009 13:21
Леонартис, не знам дали ще я бива за журналистка, ама я какви работи пише мацката:
Извън темата/подсказка:
"2-ро действие
Нощ. Светлината на уличната лампа проникваше, разстилайки тънък
сноп от светулки по пода на тъмната стая. Щурците пееха. На голямото
лакирано легло беше легнал художникът. Въртеше се неистово в него, а
сънят му беше лишен от логика и реалност. Сънуваше същото това легло,
но не спеше върху него, а участваше в бурна любовна сцена. Страстно
целуваше малкото момиче. Беше я притиснал и бавно събличаше дреха по
дреха. Там, където вече беше съблякъл, обсипваше с жадни, мокри
целувки. Тя се усмихваше и разтваряше краката си. Той я целуваше
навсякъде. Чуваха се викове и стенания. Той се качи върху нея и страстно
я облада, като се движеше мощно и пламенно. Говореше колко много я е
чакал, колко много му е липсвала, като за някой човек, отдавна забравен, но познат. Започна още по-страстно да се движи. Целуваше я. Притискаше
гърдите й с ръце, но изведнъж се събуди и въздъхна, целият облян в пот.
Светна малката лампичка и се огледа. Беше съвсем сам. Имаше нужда от
малко въздух, частица въздух. ...

...Без сянка на съмнение това беше художникът
Калчев. С минимални усилия той успя да се промъкне в къщата и да се
изкачи от стълбището към стаята на Ивайла. Още с влизането си придоби
вид на човек, който се намира пред молитвена икона. Вгледа се отново в
снимките, в картините, в цялата заобикаляща го обстановка. Видя снимка
на целия клас заедно с класния ръководител – непривлекателна жена на
средна възраст с къдрава коса. В сравнение с другите ученици образът на
момичето грееше, като че ли има ореол. Толкова усмихната, толкова
красива, толкова невинна. Страстта му пламна с всичка сила. Той
копнееше за нея с всяка част от тялото си. Спомени постоянно го
връхлитаха. Чувстваше, че не може да се контролира. Мозъкът отказа да
приеме истините и даде воля на мечтите му. Погледът му обиколи изрядно
подредената стая и прозря под това изцяло подреден живот, съвсем не като
неговия, но видя също така и куп изпрани дрехи, оставени на стола до
леглото. Изведнъж забеляза и малки дантелени гащички, паднали по
невнимание на пода. Веднага се доближи и ги пое в ръката си. Искаше да
усети аромата им, приближавайки ги до носа си, и почувства лек полъх на
лайка от праха за пране. Ядоса се, но ги прибра под сакото си."

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2011 6:05 
Вор в законе
Аватар

Тук е от: 24 Авг 2007 23:22
Охх майко! Да се смееш ли, да плачеш ли?! Май да плачеш... :shock:
Извън темата/подсказка:
"Искаше даусети аромата им, приближавайки ги до носа си, и почувства лек полъх на ЛАЙКА от праха за пране. Ядоса се, но ги прибра под сакото си." Това го прочетох като "лайна" в първия момент, и много добре се върза с произведението като цяло... :O01.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2011 8:30 
Персона грата
Персона грата

Извън темата/подсказка:
Хахаха... И при мен се случи точно така! Значи не се дължи само на доказано перверзното ти подсъзнание, а и на текста... :O01.gif
Всъщност, когато го прочетох като "лайна", си казах - "Аха! Да си дойдем на думата! Това е пародия!" Ама не би! :ROTFL

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2011 17:45 
Ветеран
Ветеран

Извън темата/подсказка:
Момичето с перлената обица

Лунната светлина нежно галеше мъжът зад тънката ленена завеса, сякаш опитвайки се да го разкрие пред звездите. Отвреме-навреме от канала долиташе шум от греблата на преминаващите нощно време търговци, които бързаха да окупират свободните места за Съботния пазар в центъра на Делфт. Нощта беше топла и спокойна.
Мъжът зад тънката ленена завеса продължаваше да следи павирания път пред къщата, и когато долови среден на ръст мъжки силует в далечината, стисна още по-здраво четката в ръка. „Това със сигурност не е художникът Калчев”, помисли си той, но за негова изненада силуетът не подмина масивната дървена врата - той спря. Сякаш се огледа един-два пъти, после се чу тихото изскърцване на новата месингова брава, поръчана миналия месец от Амстердам.
Йоханес се скри между гардероба и старата орехова лавица с книгите на баща му, опита се да си поеме въздух по-дълбоко няколко пъти, но сърцето му продължаваше да бие яростно. Беше уплашен.
„Кой е този, по дяволите, нали всичко трябваше да е като в книгата? Кой пипа готовите текстове не ми е ясно!?”
В този миг се чу изскърцване от стълбището, после още едно… и още едно. Силуетът от улицата се качваше право горе – на тавана. Сякаш нещо подсказваше на Йоханес, че всичко ще е наред, и че това е просто един персонаж от книгата, който му беше убягнал. Или някой от редакторите идваше да му подскаже, че е допуснал грешка?
Вратата се отвори.
-Едно, две, трииии… кажи къде си ти! – каза някой в стаята, направи три бавни стъпки по дървения под, поокашля се и сетне настана тягостна тишина.
В един момент Йоханес видя мъжът – беше около 50-55 годишен, носеше розова шапка с пискюл отгоре и някакви бели дантели по периферията. „Бална шапка? Не, не може този човек да е от книгата. Нещо е сбъркано тук”.
Непознатият мъж се наведе до една от готовите картини, взе нещо от земята и каза тихо:
-О, боже, това е другата обица… невероятно!
Йоханес скочи от прикритието си и изгони тишината:
-Стой на място! Само едно движение и ще стрелям! – викна той, държейки здраво в ръка четката си, насочена към непознатия. – Остави обицата където беше веднага!
Мъжът се подчини, приклекна за да я остави на земята, изправи се бавно и плахо погледна към художника.
-Ей… Йосифе, ти ли си това бе брат!
Йоханес се опита да фокусира мъжа въпреки оскъдното осветление, и сякаш наистина имаше нещо познато в чертите му.
-Аз съм бре, Йосифе, Сталине. Не ме ли позна? Натопорко, от Шумен. – с широка усмивка продължи непознатият.
Йоханес остана като втрещен. Бавно отпусна четката, подаде ръка за поздрав и се приближи леко приведен.
-Аааа, не. Досега си държа четката, сега ще се здрависваме тука! Хаха…
-Ми… какво… тя четката ми е чиста – прошепна Йоско, опита се да асимилира какво се случва, но все още беше силно изненадан от необичайната среща. – Какво правиш тука, Натопорко? Теб нали те няма в книгата?
-Книга ли? Каква книга те гони тебе бре, какво става тук?! – весело отвърна старият познат.
-Ами… нали сме в книгата сега, за момичето с перлената обица. Ти какво имаше впредвид, че това е другата обица? Нещо не е както трябва.
Натопорко се замисли за кратко, загледа се в двете свещи, току що запалени от Йосиф, и каза:
-Това лято спасих едно момиче от удавяне, нали знаеш че се снимах в „Спасители на плажа”… После за малко влязох в една книга, „Острие на отмъщението”, на Галя Върбева…
-Ааа, и от там си взел тези дантелени гащи на шапката, нали писахме в темата за журналистите, там за миризмата от лайка – Йоханес сложи ръка на рамото на Натопорко, и двамата се разсмяха при спомена за лайката.
След секунди обаче, пак станаха сериозни. Натопорко подхвърли:
-А ти, нали се сещаш... Как дойде тук? Мислих, че в Шумен има само една машина в момента? Тази в Централна Поща, до гишетата за плащане на водата?
-Не, грешиш, отвориха още една, на мястото на бившия 8-ми клон до гарата. Явно затова преместиха пощенския клон оттам. Всъщност, сега съм Йоханес Вермеер, мисля че сме 1665-та година в момента.
-Да, така е.
Чу се някакво тропване в коридора. Двамата мъже се спогледаха за миг, не знаейки какво да очакват, насочиха се към коридора и тогава го видяха – малко рижаво момиченце, чието лице беше покрито с лунички. Беше в дълги шарени чорапи и дрипави селски дрехи.
Момичето каза с широка усмивка:
-Здравейте, Пипи-дългото чорапче! Приятно ми е!
Здрависа се с двамата последователно, подскачайки като лудо по лакираните дъски, а Йосиф каза с изненада:
-Ама ти от къде знаеш български?!
-Ааа, аз съм от София. Казвам се Сашка Васева – певица съм, тука съм само за книгата… за малко. Ей тъй, да ги пробвам тия машини на времето, работят ли, не работят ли – каза момиченцето, и продължи да подскача.
-Ами ти тотално си объркала книгата, моето момиче, нямаш място тук. Много яко са те пръднали. Сега те чакат шест месеца в грешната книга!
Мощна сирена се чу отвън и прекъсна разговора. Тримата влязоха в таванската стая, приближиха прозореца и се заслушаха в съобщението:
"-Внимание, Внимание! До всички пътници от България, Румъния и Унгария. Всички машини, пуснати в действие в тези три държави, се оказали с фабричен дефект, изтеглени са от китайския производител, и пътниците ще останат по време там, където са в момента. Повтарям, всички пътници, пътуващи от България, Румъния и Унгария, няма да могат да се върнат заради дефект в машините."
В стаята беше тихо. Пипи-Дългото чорапче беше скрила с ръка отворената си уста, а Натопорко вече проклинаше момента, в който даде двеста лева за билет.
Само Йоханес се чувстваше облекчен, и в никакъв случай не беше уплашен. Съдбата беше такава.
-Така… - каза той - Имаме четка, имаме платна, има момиче, перлена обица, бои… Освен да почвам да рисувам, друго не знам какво да правя, тъй или иначе интернета скоро няма да дойде…

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2011 19:29 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Какво е това, бре?
Още в началото ме шамароса пълният член! :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2011 19:54 
Ветеран
Ветеран

Извън темата/подсказка:
Ми бързах, само един път го прегледах, за 25 минути - толкова :A7.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2011 20:25 
Персона грата
Персона грата

Чукча - писатель? Предлагам натурални халюциногенни гъби за начинаещи писатели! Достоен заместитель на недосегаемите поради цените си алкохоли! :B4.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2011 21:03 
Форумен дух
Форумен дух

Тук е от: 18 Окт 2009 14:28
Журналистите от радио "Шумен" са отделна гилдия от останалите пишещи/нарекли се журналисти/ и измиват срама ни. Чувам,че нашият Университет подготвя журналисти. Това добре,но къде младите кадри практикуват,стажуват,какви знания имат? Къде се реализират?Или в общата вълна- " добрата новина не е новина" Тежко ни и горко!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 284 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Следваща
Бърз отговор

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Какво мислите за нападенията над Иран?

в Политика

Loveca_

4

1497

04 Мар 2026 22:22

Какво мислите за войната между Русия и Украйна?

в Политика

Loveca_

11

22035

27 Фев 2022 0:39

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 12 Юни 2026 17:02

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения