Миналото лято се побърках на тема избор на матрак и подматрачна рамка. Беше 1-месечно ходене по мъките. Навсякъде ти вадят един каталог на съответната фирма (ТЕД, НАНИ и т.н.) и когато ги попиташ кога ще пристигне желаният от теб матрак се оказва, че трябва да чакаш поне 20 дни.
Затова те съветвам да си поръчаш от интернет-магазините на съответните фирми - стоката идва по куриер ДО ВРАТАТА ТИ, плащаш невисока сума за доставката. Изпробвано е, действа безотказно!
Аз лично си поръчах подматрачна рамка от тук:
НАНИ (ширина 144 беше 90 лв. тогава), но понеже не ми се даваха луди пари за матрак на ТЕД, си купих матрак "СТЕЛА" (изработени са на същия принцип като ТЕД, ширина 144, двусезонен - беше около 150 лв.), който намерих на най-невероятното място - фирма ЕКСКАЛИБУР (срещу тенискорта до ЗИЕНО). Фирмата търгува с мебелни плоскости, от там купих и материала за спалнята. След това от МИПА си купих един комплект газови амортисьори (50 лв.) и за около 450 лв. (без труда на майстора) имам страхотна спалня 144/190, с подматрачно пространство-гардероб.
П.С. Да добавя, че в нет-а съм чела както хвалби за матраците СТЕЛА, така и оплаквания, но след 12-месечна употреба мога да кажа, че матракът не е "мръднал", не шуми, не се деформира (а тежестта на единия спящ на него хич не е малка).