ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 15 Фев 2025 21:30

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Не купувайте плочки от ТеМах
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2008 13:33 
Нов потребител
Нов потребител

Тук е от: 09 Ное 2008 13:16
(автор на темата)
Преди месец си купих десетина пакета гранитогрес и фаянс от ТеМах. Гранитогреса се оказа крив, за което вината е на КАИ, обаче два от кашоните с фаянс се оказаха със счупени плочки. Сигурен съм че не съм ги счупил аз защото ги транспортирах с лека кола и сам си ги носих на ръце до апартамента. Интересното е че на всичките 16 плочки в пакета беше отчупено ъгълчето от едната страна, такова счупване според мен може да се получи само ако са ги хакнали с мотокара докато ги складират. Отидох до магазина за да ги рекламирам, казах на супервайзера им за моя проблем и му намекнах, че ако не ми приеме рекламацията никога повече няма да пазаря от техния магазин. На което той с усмивка на лице ми отговори , че също нищо не си купувал от ТеМах. Така че бръкнах се още 20лв. за още един кашон. Това че жълтите и сините плочки се оказаха с 1мм. разлика в дължината е дребнотемие :) Можеби възмущението ми се дължи на това , че в Кауфланд са ме разглезили и до сега не са ми отказали рекламация, но те знаят как се върти търговия, за разлика от ТеМах. Един доволен клиент води още един, а един недоволен връща двадесет, това знам аз :).

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Не купувайте плочки от ТеМах
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2008 14:03 
Нов потребител
Нов потребител
Аватар

Тук е от: 03 Ное 2008 14:19
Приемането на рекламация не е концерт по желание. Кауфланд го правят защото са задължени по закон, а не защото им харесва. За Темакс важи същия закон. Ако отказват да го спазят пусни жалба до КЗП и проблема ще се реши за една седмица. Разликата в големината на плочките се определя от качеството. Нормално е дори плочки първо качество да имат малки разлики. Затова добрия майстор първо сортира плочките и после лепи за да няма проблеми.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Ное 2008 14:49 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 10 Фев 2007 9:29
Браво влязохте а първи път и двамата ме разсмяхте със добри вицове- първият:
avalokiteshvara написа:
Можеби възмущението ми се дължи на това , че в Кауфланд са ме разглезили и до сега не са ми отказали рекламация, но те знаят как се върти търговия, за разлика от ТеМах.

Много смешно това за Кауфланд и търговията, ще трябва да го разкажеш на управителното тяло, че да се посмеят навъсините хорица работеши в Кофтиланд.
и вторият:
mbabane написа:
Ако отказват да го спазят пусни жалба до КЗП и проблема ще се реши за една седмица.

:A9.gif :A9.gif :A9.gif :A9.gif за една седмица - поне ден да беше казал :F7.gif :F7.gif явно за разлика от мен не си се оплаквал там или не са се оплаквали от теб. Дано не ти се случва.

Иначе авалоките....... много дълго това бе и да го копирам няма да ми стигне работният ден - си прав КАЙ започнаха да се ебават с размера на плочките и второ от ТеМах не бива да се пазари единствено заради супер надутите цени на всичко. Много често ми се налага да се занимавам със строителство и като сравнявам цените с другите магазини са доста над допостимите надценки (имам чувството че не знаят другите как продават). Някой ще кажат, че всичко е на място ама ако си купите един обикновен разклонител, едно и също производство, който например струва 5 лв. а при тях 9 лв. Мога примери да давам много но няма да стигне страницата.

ПП: А за счупените плочки си имам обица - преди време си взех испански теракот от Живка в тракията. Също беше с отчупени краища на два кашона, но мога да виня единствено себе си, че не съм отворил кашона там на место. Не са ми виновни работниците в магазина, ако е станало при тях или при транспорт те също не са разбрали. Така че вече отварям всичко преди да го натоваря в колата и за мое щастие винаги са ми подменяли счупените плочи.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Ное 2008 15:24 
Нов потребител
Нов потребител

Тук е от: 09 Ное 2008 13:16
(автор на темата)
Мързи ме да се оплаквам на КЗП, защото става дума само за 20лв, а и за съжаление не си пазя касовата бележка, защото ги бях купил преди месец. Следващият път когато си купувам плочки и аз ще накарм продавача да разопакова кашоните и ще ги проверя една по една, но не мисля че това е нормалният начин на търговия. Само като си представя, колко време ще отнеме цялата процедура и ми се присира. Шокирах се от заявлението на супервайзера в отдела за плочки , че и той не купува от там /ТеМах/. От това по-добра антиреклама не бях чувал до сега :). В Кауфланд също продават боклуци и също слагат висока надценка, но не съм имал проблем с рекламация на стока и за това си пазя касовите бележки. Става въпрос за добро отношение към клиента, което ще го върне обратно при тях.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Дек 2008 17:11 
Нов потребител
Нов потребител

Тук е от: 04 Дек 2008 17:03
Написано от avalokiteshvara, на 10-11-2008 09:56
Преглeдано 24

Currently 6.00/6 123456 Рейтинг 6.0/6 (1 глас)

Пуснато от продавач к., на 04-12-2008 10:36,
рекламация на закупена стока се прави в момента на покупката,но по принцип при проблем от такова естество и естесвено и при наличие на касова бележка никога не сме връщали клиент просто е трябвало да се обърнете към продавач консултанта от сектор фаянс и теракот
съгласете се,че и той по някакъв начин трябва да отчете бракуването на тези плочи а при липса на касова бележка това е невъзможно

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Плочки за баня

в Общи разговори

kinggod

0

9397

14 Апр 2022 9:20

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 15 Фев 2025 21:30