Заглавие: Re: РАБОТА В АНГЛИЯ /РАБОТОДАТЕЛ ОТ ЧЕРНИЯ СПИСЪК/
Публикувано на: 09 Мар 2010 20:28
Нов потребител
Тук е от: 09 Мар 2010 16:33 Мнения: 3
писах по темата, за да няма и други излъгани. все пак 500 евро са си 500 евро.проблемът е че никой не ти казва истината. поне твърденията му да бяха истина. с посещението в офисчето съм съгласна.
Заглавие: Re: РАБОТА В АНГЛИЯ /РАБОТОДАТЕЛ ОТ ЧЕРНИЯ СПИСЪК/
Публикувано на: 09 Мар 2010 21:16
Ветеран
Тук е от: 02 Авг 2009 14:31 Мнения: 577
rosen_69_ написа:
Както казват повечето,които са работили в чужбина-с българи,работа да си нямаш!
Ами така е. Преди 20 години от България са избягали първо плъховете и сега са се горе-долу устроили в чужбина. Мнозина от тях, въпреки многото прекарано време в чуждата държава, още не знаят езика добре и не могат да работят нещо по-квалифицирано, а не са вече първа младост да мъкнат тухли по строежите или да чистят, и затова са се специализирали в "преебване" на новодошли сънародници. С пълна сила това важи за Англия и по-специално за Лондон. Начини много. По принцип същото е и с всички останали емигранти. По-добре да си нямаш работа и с руснаци, украинци, литовци, поляци, румънци и особено с турци от турция и с шиптъри. Последните две групи са най-лоши- едно, че по принцип не смятат немюсюлманите точно за хора и друго, че са като мафия- с един да се сдърпаш(примерно да си поискаш заплатата или да поискаш, недай си Боже, да напуснеш) и за 10 минути са пристигнали 2-3 коли с паплач да те убеждават. Много са задружни и с тях работа да си нямаш. Който отива да работи в Лондон най-добре да се регистрира в агенциите и да си работи с англичаните- чиста работа. Иначе има и читави български фирми - адвокати, счетоводители и пр., които помагат на българите. За повече актуална информация на български език е добре да се следят www.bghelp.co.uk и http://www.bgben.co.uk/. За работа- http://www.jobcentreplus.gov.uk/JCP/index.html
Преди заминаване за UK е най-добре човек сам да си събере необходимата информация- за необходимите документи, квартири, работа и пр. В бг хелпа има доста информация, може и да се пита във форума, може и до офиса на адвокат да се звънне за инфо. Колкото по-добре човек си "напише домашното", толкова е по-трудно някой сънародник или друг да го яхне после. Езика естествено е задължителен. Аз лично не бих тръгнал с фирма от Шумен. Не защото непременно ще ме прецака, но със сгурност ще ми вземе повече пари, отколкото, ако сам си задвижа нещата.
_________________ Това, което някои намират за невъзможно, е нещо, което не са виждали преди. Вярвам на този, който се стреми към истината, съмнявам се във всеки, който е убеден, че я е открил.
Заглавие: Re: Черен списък на работодателите и фирмите в Шумен
Публикувано на: 09 Мар 2010 21:59
Нов потребител
Тук е от: 09 Мар 2010 16:33 Мнения: 3
в момента повечето се възползват от кризата и прецакват много хора. гледат да си вземат комисионната , а дали има работа не ги интересува. имам познати които ходиха да берат ягоди в англия. изсипаха ги по-рано и две седмици стояха без да работят, не можеха да си платят караваните. но посредника го интересува да изпрати колкото може повече хора, а другото не е важно.
Публикувано на: 26 Мар 2010 20:40
Нов потребител
Тук е от: 26 Мар 2010 19:22 Мнения: 1
Вече може да се добави още един работодател към черния списък - ПОЩАТА в Шумен. Отскоро е върнат кадърът на ДПС Мариан Ангелов като директор. В организацията на работата настъпи голям хаос. Служителите са подложени на психически тормоз и нямат възможност да изпълняват служебните си задължения, а от всичко това са потърпевши гражданите на Шумен. Предстоят съкращения, а се назначават нови хора от приятелски кръгове, за да се обслужват личните интереси на стария – нов директор. Дългогодишните служители редовно ходеха да доработват на вилата му, а сега най-вероятно новоназначените ще имат подобни допълнителни задължения за обслужване семейните нужди на сем. Ангелови. Иначе казано – цялата ПОЩА ще заработи за личните му облаги. Не си струва да се работи там - и без това заплатите са малки а работата много.
Публикувано на: 18 Юли 2010 18:21
Нов потребител
Тук е от: 03 Ное 2009 10:08 Мнения: 3
ИСКАМ ДА ДОБАВЯ ФИРМА КАРАКУМ - КОМПЛЕКС СТЕФАНИ- ДО БАЗОВОТО. БАВЯТ ЗАПЛАТИТЕ С МЕСЕЦ И СЛЕД ТОВА ГИ ДАВАТ, НО НА ЧАСТИ, КАТО ЗАДЪРЖАТ ЧАСТ ОТ СУМАТА С УГОВОРКАТА ЧЕ КАТО НАПУСКАШ Я ПОЛУЧАВАШ!!! ДОГОВОРИ ПРАВЯТ КОГАТО СИ ИСКАТ. РАБОТНОТО ВРЕМЕ СЪЩО Е ОТНОСИТЕЛНО ПОНЯТИЕ - НЕ СЕ ЗНАЕ НА ДРУГИЯ ДЕН КАКВА СМЯНА СИ И НА КАКВА ДЛЪЖНОСТ. ЗА ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ПЕРСОНАЛА НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ!!!!!!!
Последна промяна The Trooper на 20 Юли 2010 11:39, променена общо 1 път
Caps Lock - Няма нужда целият пост да е с големи букви.
Публикувано на: 24 Сеп 2010 19:28
Ветеран
Тук е от: 27 Фев 2009 19:19 Мнения: 865 Местоположение: Булгаристан
здравеите и ас да добнавя един(биснесмен) в тоя списък Николаи Асенов Тодоров след всички изброени този е наи големия неудачник с жалката му фирма за дограма кадето си назначeн за всичко което ви доиде наум каналджия,тенекеджия, шофиор и чак накрая дограмаджия ежесекундни проповеди и цитати от библията на БКП как всичко е за общото благо НЕ РАБОТЕТЕ ТАМ И НЕ ПОРЪЧВАИТЕ ОТ ТАМ(на клиентите цената после винаги е друга)
_________________ който ме мрази под мен да лази!!!
Публикувано на: 27 Сеп 2010 10:24
Напреднал
Тук е от: 20 Май 2008 11:24 Мнения: 468 Местоположение: Шумен
tanita2306 написа:
Аз се интересувам от КТА МАДАРА. Моля, кажете нещо за тях.
Нямат работа, бачкат по 4 дни в седмица поради тая причина. Заплатите им се бавят, защото няма поръчки, съответно няма и приходи. Хората си пускат платени и неплатени отпуски, щото ги принуждават...Много зле! Така чух наскоро поне.
_________________ The chance you've got comes never twice do your best and do it right. Your time will come but don't you hide you are on your way!
Публикувано на: 01 Окт 2010 15:53
Нов потребител
Тук е от: 24 Фев 2010 0:15 Мнения: 12
Един много прост, но много полезен съвет за тия които си търсят работа - в Шуменска заря и в JOBS-а например, ако следиш редовно обявите почват да ти се набиват на очи все едни и същи фирмички, които си търсят роби, извинете работници...ми ето Ви ги!!! Това са най-лошите работодатели в Шумен.
Публикувано на: 04 Окт 2010 14:42
Напреднал
Тук е от: 20 Май 2008 11:24 Мнения: 468 Местоположение: Шумен
iliikata написа:
Има да един от тях е въпросният ET Трансконтинентал - Николай Йонков както и много други.
Лошото е, че тоя Николай Йонков има няколко фирми и не винаги срещу името на някоя от тях, за която се търсят роби, пише и името на собственика! Но ако ви извикат на интервю в хотел Шумен или Мадара, по-добре изобщо не се разкарвайте! Всеки му е чувал култовата реплика - "Не съм ви взел да ви плащам, а за да ми работите!"
_________________ The chance you've got comes never twice do your best and do it right. Your time will come but don't you hide you are on your way!
Не можете да пускате нови теми Не можете да отговаряте на теми Не можете да променяте собствените си мнения Не можете да изтривате собствените си мнения