Заглавие: Re: Ние ги лъжем,че работим,а те ни лъжат,че ни плащат....
Публикувано на: 05 Фев 2012 12:59
Форумен инвентар
Тук е от: 08 Яну 2007 21:55 Мнения: 3638
Бърби: забравяш, че това е работа на "парче". Ако искаш това да ти е основен доход, то трябва да имаш осигурена работа поне на 10 места, кат всичките са ЕДНО ДО ДРУГО. И винаги ще има недоволни заради времето и т.н.... работата започва да става тежка само с прихождането. Това е една от причините никой да не я иска в София. Тук е друга работа - едно, че безработицата е най-висока (или сме на второ място), отделно, че икономическите показатели са на нула и най-накрая - града ни е много компактен - няма проблем да се ходи от единия край до другия пеша в хубаво време.
Публикувано на: 05 Фев 2012 18:18
~~~~
Тук е от: 06 Апр 2008 8:12 Мнения: 13410
bobo написа:
Бърби, колко вишистки бяха кандидатствали за чистачка в съда? Ама не в София.. ..предполагам ще се сетиш какво имам предвид.
Ами да, онези бяха 8.. За по-малко пари на час, доколкото смятам..Нищо,че е държавна работа.. Сигурна съм, че в квартала на въпросната кооперация има предостатъчно нуждаещи се от работа на парче, както казва ламерко, от нещо допълнително, но...не им се занимава..
Публикувано на: 08 Фев 2012 18:53
№14
Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 13175 Местоположение: винаги на №14 (автор на темата)
Права си. На готвачи и трактористи се плаща по-много . Що ви е да учите софтер и езици...и то китайски и корейски. Още си мисля ,че тази обява е шега . Да им имам чувството за хумор!
-- Пон Мар 12, 2012 9:25 --
Някъде по-назад в темата имаше доста упреци срещу мен като казах ,че отпуските и почивките в България са прекалено много и дълги. Резултатите от референдума в Швейцария - всички кантони са против две седмици допълнителен годишен отпуск. http://dnes.dir.bg/news/shveytzaria-otp ... 22773?nt=6
Затова у нас не трябва да има референдуми. Представяте ли си какво ще се случи?
Публикувано на: 01 Окт 2012 7:44
№14
Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 13175 Местоположение: винаги на №14 (автор на темата)
От три дни се опитвам да подновя тази тема, заради една много показателна за темата случка. Но колкото пъти почна ми излиза пяна от устата и пръстите . Подобни случки между работник и работодател ме карат да намразвам целия човешки род. Добре, че се случват рядко.
Публикувано на: 01 Окт 2012 9:42
~~~~
Тук е от: 06 Апр 2008 8:12 Мнения: 13410
Само в държавния сектор плачат за големи отпуски. Не им стигат премногото почивни дни, нито допълнителните за държавна работа. Ако има и някой ден от синдикати-супер. А после им били малки заплатите.. Амапола, разказвай историята:)
Публикувано на: 01 Окт 2012 16:04
Форумен дух
Тук е от: 06 Юни 2009 18:44 Мнения: 1489
явно някой от робите и си е поискал полагаемата му се отпуска или пък някой лев увеличение относно 80те лв .. никой нормален човек няма да се хване .. той докато отиде до блока и после да е прибере ще изхарчи половината от тия пари и ще загуби половин ден .. и това за 80 лв на месец .. единствения шанс е някоя безработна лелка живееща наблизо .. струва ми се обаче ,че погледа ви върху заплащането в София не е много правилен .. там 80% от заплатите са под 1000 лв ,а над 3к взимат може би 0.004542% и то хора с наистина добра квалификация и възможности .. разбира се ,има и заплати около 10к лв ,срещат се ..
Публикувано на: 01 Окт 2012 16:32
Дълбоко в матрицата
Тук е от: 09 Фев 2007 15:36 Мнения: 2563 Местоположение: Назад във времето , когато България беше царство!
Не познавам Амапола лично,за да коментирам, но много работодатели приемат за лична обида,когато служителите настояват законовите им права да се спазват.
Аз съм имал щастието досега да работя само в големи международни компании,където всичко се спазва до последната буква на закона:осигуровки върху реалното трудово възнаграждение,40 часова работна седмица и нито минута повече (а в случаите,когато се налага извънреден труд той се заплаща двойно),двойно заплащане и,когато се налага работа на национален празник плюс компенсация с допълнителен почивен ден,20+ дни платен отпуск,част от който може да се прехвърля и за другата година,15 минути почивка на всеки час работа с компютър и т.н.
Колко български работодатели спазват стриктно трудовото законодателство?А колко от шуменските такива го правят? Надявам се поне в големи чуждестранни фирми като Алкомет и Карлсберг това да е така,за по-дребните чорбаджии не ми се мисли.
_________________ "Всичко е добро, когато е добро за България" - Стефан Стамболов
Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 18 Яну 2021 14:49
Информация за текущата активност
Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]
Не можете да пускате нови теми Не можете да отговаряте на теми Не можете да променяте собствените си мнения Не можете да изтривате собствените си мнения