Тук е от: 11 Фев 2007 14:04 Мнения: 2859 Местоположение: у дома (автор на темата)
Сещате ли се онези касетки за Тъпанчев? Дето баба му готвила сърми, обаче сбъркала ориза с барута. "Лапнеш сърма гръмне, лапнеш сърма гръмне, обърнайме са на гаубици".
Днес беше моята издънка в кухнята. Обичам да правя пици вкъщи, тъй като тестото става тънко, а плънката дебела, за разлика от купешките. За целта обаче не меся тесто, а купувам готово в найлонова торбичка. Днес направих същото, грабнах една торбичка и си направих пицата. Като я кусах обаче, щях да падна от смях! По-смешна пица не бях яла. тестото, което съм купила е козуначно. По опаковка си приличат с обикновеното много, само дето с едни дребни букви на едното пише "тесто", а на другото: "козун. тесто". И така, ядохме сладка пица , която не е гадна на вкус, просто е смешна!
Вие какви кулинарни издънки имате?
_________________ There are three kinds of "good." There's good, there's no good, and then there's good for nothing.
Тук е от: 03 Дек 2007 15:58 Мнения: 178 Местоположение: Асеновград- Шумен
yogle написа:
Веднъж вместо с вино кебапа го направих с ракия. Оказа се после че не съм сбъркал
А аз така . Че доста обилно го бях поляла . А ето една изцепка дето цял живот ще я помня. Бях доста малка може би 3 клас -/+ 1 година. И решавам да правя течен шоколад(майка ми правеше навремето и ви казвам ,че е просто фантазия). По рецепта се слага сухо мляко.Обаче в тоя момент в къщи няма.И почвам да мисля какво да правя.Решавам че прясното мляко спокойно може да замести сухото.Гледам в хладилника и прясно мляко няма.Почвам да мисля пак и реших,, че и кисело мляко ще свърши работа само да го поразредя малко да заприлича по гъстота на прясното. Та така направих течен шоколад с айрян вместо сухо мляко. Така , че в крайна сметка извода е, че много мисля.
Тук е от: 10 Фев 2007 9:29 Мнения: 767
Skype: admiralmitev
Аз пък тръгнах да правя боб за едни съфорумници (може и да ги познавате), много искаха да го опитат с наденички - обаче пустият боб не се разваря и за 3 часа в тенджарата под налягане. Е форумниците ядоха кебапчета и кИфтета, но много ми се искаше да занеса гювечето пълно с боб и наденички......
Ха, ха - това е истина по-горе. Но иначе един път решихме с колегата да правим "бисквитна торта" на една мацка дето се връща от Италия (и обича най-много бисквитена торта) и сме решили да я изненадаме. Купувам нишесте, мляко (сместа се разбръква, слага се на котлона - крема е готов). Потапяме бисквитите в мляко и редимм - кат крем, кат бисквити, кат крем, кат бисквити ..... след 15 мин готова решавам да я опитам и веднага търча към кофата за боклук да хвърля иначе на вид добре изглеждаща торта и всичко се започва отначало - хайде сега домакините да кажат, ко и липсваше.....????????
_________________ "Я простой болгарский бомж, а не шпана!!!!!!" "Мы летим, а вы ползете, чудаки вы, чудаки!"
Аз пък опитах да правя кекс веднъж... ама забравих да сложа захар. Общо взето се получи нещо като омлет. Всеки от семейството го опита, но само майка ми героично изяде няколко парчета със ягодово сладко.
Онзи ден си пържих яйца,буфкам вътре кфото има,кренвирш,сирене,кашкавал,маргарин. И аз супер гладен,цял ден не ял, стана една голяма чиния, и кфо сещам се, че не съм сложил сол, отиам си в стаята и взимам солта.Слагам слагам,да има повече седнах да ям....... Аз съм изсипъл 2 шепи захар вътре След малко аз тичам до магазина,а кучето на хазяите с пълна сила нагъва най-сладкото нещо в живота си
Тук е от: 31 Яну 2008 12:17 Мнения: 7626 Местоположение: Шумен
аз се опитах да правя курабии и си викам що да се мъча да правя няколко и направих една голяма и тя не се опече отвътре разбира се освен това я пекох на скара
Тук е от: 22 Окт 2007 16:57 Мнения: 12382 Местоположение: The O.C.
Аз една сутрин закусвам филия с чай.Мисля, че в захарницата има захар и си слагам 1 лъжица и разбърквам.Пия 1 глътка и вкуса ми е малко странен.Казах си, че ще е от филията...Преглърнах хапката и пак 1 глътка.Тогава разбрах, че някой е сложил сол в захарницата.Гадост.
Тук е от: 21 Май 2008 11:41 Мнения: 491 Местоположение: Arizona
Винаги съм си признавала, че съм некадърна в кухнята и понеже не се опитвам много-много, нямам и големи издънки, освен тази: в магазините, особено зимно време продават кестени в секцията при плодовете и ядките. Продавачката ми каза, че не са печени и се пекат във фурна или на жарава. Много ми харесват печените кестени по улиците в Европа, продават ги в малки будки - влакчета и реших да посоля кестените, които купих, и ги пъхнах в предварително нагорещената фурна. След известно време взривовете започнаха. Звучеше като избухвания на снаряди в печката. Втурнах се да спасявам кестените и измъкнах тавата навън, изгорих си пръстите, вътрешността на печката беше покрита с размазани избухнали кестени. Не само това, ами и след като ги извадих от печката продължиха да гърмят и да се размазват по стените и тавана на кухнята! Не ми беше и хрумвало, че преди да се пекат кестени — трябва да им се направи малък прорез на кръст с нож, иначе гърмят като пуканки, но са много по-големи и правят по-големи поражения!
_________________ "What did you do to the cat? It looks half dead." Schroedinger's wife
Оня ден съм взел повечко пилешки пържоли и една две се задържали два три дни, та позалепваха така и леко ферментирали на вид бяха та си казах щом Китайците ядат пиле във 17 дневен зародиш и плъхове защо и аз да не опитам.Измих ги няколко пъти със хладка вода изцедих ги на кухненската хартия накълцах ги наситно и поръсих обилно със :Френска горчица,Соев сос,Шарена сол,Подправка за пица,Сол и Лимонов сок.Соса се получи великолепен благодарение на това че съм развалил леко месото открих вълшебна рецепта която споделям със вас.
п.п Сега всеки петък се приготвят пилешки късчета по Китайско френска рецепта.