ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 16 Дек 2018 23:05



Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: С дъх на загоряла ракия
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2012 13:37 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 13 Яну 2010 13:12
Мнения: 2351
amapola написа:
Чопър написа:
Пълно очистване на ракията се получава по следния начин:
......................................и споделяш резултата :wink:

Благодарско, Чопъре. Не само ще споделя, ами и ще почерпя. :B4.gif
Абе кога ще махнете този загорял цвят на Чопъра?

Според мен много му ходи. Че и според други.

Всъщност се отмятам от досегашните си мнения.
Ако намериш миша опашка от девствена женска и успееш по пълнолуние да я вържеш на фльонга, всичката прегоряла ракия на махалата се оправяла. Така ми каза една жена.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: С дъх на загоряла ракия
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2012 15:57 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Мнения: 13175
Местоположение: винаги на №14
(автор на темата)
Боже!!! С какви жени си заобиколен! :lol:

_________________
http://okazion21.com/


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: С дъх на загоряла ракия
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2012 17:03 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 14 Дек 2008 6:08
Мнения: 278
Местоположение: Амбър
Skype: freedom-bg
Ниско прелитащи с паркинг за метли на покрива :]

_________________
Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: С дъх на загоряла ракия
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2012 19:17 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 13 Фев 2011 8:39
Мнения: 3699
[quote="Eau_de_Clone"][/quote]
Тъй.... пак те питам, в кой процес на производството на ракия си участвал освен в консумацията, щото много му разбираш, че у вас читава ракия досега не съм пил!Откога кип-аджия във винпром е равносилно на технолог и когато ти и само единствен ти изкараш ракия наполовина добра колкото на баща ми тогава ми се пъчи с компетенции, дотогава си оставаш само и единствено консуматор!
Мога да си варя ракията на селския казан, но си я варя аз - аз бера плодове, аз бъркам захар, аз решавам кога е готова за варене и засега кофти ракия не съм изкарвал - познаваш Красен, може да го питаш мнението му за моята ракия, а после гопитай и за твоята лична.... ааа чекай, то такава няма!!!
Относно рецептата ми може да се обърнеш към Димитър Цаков - автора на книгата от която се ръководя и досега не съм сбъркал, ти като голяма компетенция освен, че един литър не си сварил ами и колко години все ви вкисва виното...


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: С дъх на загоряла ракия
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2012 21:40 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 10 Мар 2009 19:03
Мнения: 534
Местоположение: пред компа
Ще ме прощавате,ама това не съм го казала аз,а и вече ползваме не метли,а прахосмукачки с Нера филтър. :A7.gif

_________________
Нещата не са нито добри,нито лоши.Те са такива ,каквито мислим,че са.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: С дъх на загоряла ракия
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2012 22:17 
Цигане
Цигане
Аватар

Тук е от: 22 Яну 2009 22:25
Мнения: 7204
Местоположение: по пътищата.
Skype: не го ползвам :)
Eau_de_Clone написа:
[
Чопър написа:
Пълно очистване на ракията се получава по следния начин:
Ракията се обработва с разтвор на калиев перманганат 1-2г/л. Определеното количество перманганат се разтваря в преварена вода. Този разтвор се внася в ракията, разбърква се интензивно и се оставя 10-12 часа докато се избистри.След това ракията се филтрира и се дестилира по следния начин:
филтрираната ракия се разрежда с вода докато стане 30 градуса. След зареждане на казана се поддържа умерен огън до потичане на ракията, първака (от 3 до 8% от общото количество материал) се отделя, примерно казан с обем 100л материала е 80 литра 30 градусова ракия първака е около 2,5л. След като първака се отдели огъня се засилва и се отделя ракията за консумация.
Ракията за консумация се обработва с активен въглен 3-5г/л, като се разбърква 3-4 пъти дневно в продължение на 5-6 дни, след това се оставя една седмица без да се разбърква и накрая се прецежда. Бистрата ракия я настройваш с около 400 грама качествени стафиди и ситно нарязани корени от теменужка, след 12 дни пак прецеждаш, настройваш градуса и наливаш в стъклени съдове, след 2 седмици опитваш и споделяш резултата :wink:

Така не се бях смял от години! :ROTFL :ROTFL :ROTFL :ROTFL :ROTFL :ROTFL :ROTFL :ROTFL :ROTFL

И аз и аз.. :O01.gif
Ама пък събирането на коренчета от теменужка си има и добрите страни. Човек работи наведен иии...подсъзнание, к'во да прайш.. :O01.gif

_________________
От всички зеленчуци, най-обичам суджуци!
Извън темата/подсказка:
Колега, не ме занимавай с глупости!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: С дъх на загоряла ракия
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2012 6:42 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 26 Авг 2009 9:08
Мнения: 2232
То вчера и аз се смях и е достойно да влезе в бисерите на форума , обаче се сетих че калиевия перманганат се използва за дезинфектант и днес проверих , ако се вземе вътрешно е отровен , тъй че не го слагай в ракията , кой знае какви ла@на ще се получат.... ла@на с дъх на теменужки :ROTFL :ROTFL :ROTFL да не забравиш че съм ти спасил живота :O05.gif
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%B0%D1%82

_________________
Доктор Радева к а т е г о р и ч н о ми е забранила да пия вода .


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: С дъх на загоряла ракия
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2012 6:55 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Мнения: 13175
Местоположение: винаги на №14
(автор на темата)
Eй, вий последните двама, вместо да се хилите да вземете да дадете съвет.
Амахаааа- да съм я излеела! :D :BB04.gif :D

_________________
http://okazion21.com/


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: С дъх на загоряла ракия
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2012 8:48 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 13 Яну 2010 13:12
Мнения: 2351
Дай я тогава на драгоевчани срещу нещо си.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: С дъх на загоряла ракия
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2012 10:05 
Цигане
Цигане
Аватар

Тук е от: 22 Яну 2009 22:25
Мнения: 7204
Местоположение: по пътищата.
Skype: не го ползвам :)
Стъпка първа - черпиш комшиите, с които не се разбирате особено много. Ако след няколко дни са живи, здрави и без очила, минаваш към следващата стъпка, а именно - прилагаш това с мишата опашка. Не че ще има кой знае какъв ефект, но е по-лесно приложимо от това с калиевия перманганат и теменужките. Още повече, че както е писал Чопър да се дестилира на 30 градуса, може да търсите капака на казана или поне ще му видите най-слабото място. :wink:
Стъпка трета, вариант едно - събираш компания за яка запивка и вадиш загорялата ракия последна. Изпитано е с вино, върши работа.
Стъпка трета, вариант две - бартеросваш ракията.

_________________
От всички зеленчуци, най-обичам суджуци!
Извън темата/подсказка:
Колега, не ме занимавай с глупости!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: С дъх на загоряла ракия
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2012 13:13 
Бартер за череши! :-)


Върнете се в началото
  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

 Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Отново за домашната ракия

в Направи си сам

barbus

0

760

05 Мар 2016 13:06

Продавам материал за ракия

в Работа, фирми, клиенти, магазини, недвижими имоти...

amapola

0

777

15 Юли 2014 22:04



Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 16 Дек 2018 23:05


Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]


Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.