Като в Била и Кауфланд и Пени...накрая всички пазаруват от най-близкия магазин.Аз викам да има един мол,щото като е лошо време през зимата да има къде да се разхождаме на топло.
Ами по принцип не съм голям фен на моловете, но няма да е лошо да има в Шумен един истински мол(ах, каква неприятна чужда думичка). Иначе и сега има места, обособени като търговски центрове, но им липсва развлекателната част, а тя привлича много клиенти, че и туристи. Този мол, който мислеха да го строят на мястото на маслобойната( срещу Кауфланд), би свършил чудесна работа. Най-малкото с едно хубаво кино вътре и няколко заведения от типа на Subway и McDonald's е гарантирано редовното присъствие на представители на околните села и градове. Пак отива към темата за туризма, но наистина един истински мол с всичките му атрибути може да се превърне в туристическа атракция с местно значение.
_________________ Това, което някои намират за невъзможно, е нещо, което не са виждали преди. Вярвам на този, който се стреми към истината, съмнявам се във всеки, който е убеден, че я е открил.
Тук е от: 29 Дек 2007 9:30 Мнения: 4575 Местоположение: Шумен
Аре де,от кога го чакаме?
Аз съм за, стига в него да има поне едно голямо кино /Арена, например/, както и Mc Donald's, KFC, Dunkin'Donuts, Pizza Hut, тъй като тези неща ги няма в Шумен. Магазини за парцалки има достатъчно - дали ще са в МОЛ или на битака стоките вероятно ще са същите, с "лека" разлика в цените. п.п. Хубаво ще е да има подобен МОЛ, но в Шумен няма как да стане, 'щото ще фалира след втория месец. п.п.п. Freeman, извинявай. Едва сега видях, че съм ти "цитирал" половината мнение. Явно мислим в една посока, но що се отнася до "гарантираното присъствие" не съм съгласен. Хората от съседните села и градове наистина ще идват, ще обиколят, цъкайки с език колко е скъпо и ще си отидат за да се похвалят на село - "Сега се връщам от мола"/не знам как звучи на турски/..
Тук е от: 06 Юни 2008 1:30 Мнения: 2265 Местоположение: The Challenger Deep
Идеята не е лоша, но не знам шуменци и регионът до колко ще устискат финансово и до колко ще бъде посещаван. Защото в МОЛ-овете по правило се настаняват фирми и заведения с претенции да са маркови и съответно - с по-високи цени. Съдейки по прехласването по Пени и Кауфланд тук, съмнително е каква част от клиентелата им ще се прехвърли към подобен тип магазини.
Това е бургаският МОЛ:
Въпреки, че в Бургас има няколко магазина БИЛА, МЕТРО, Кауфланд и плюс няколко по-малки, но добри вериги, МОЛ-ът винаги е пълен - най-вече заради Карфур (може би най-добрия магазин от този тип, който съм виждала в България) и заведенията (Starbucks, Costa Cafe, KFC, Fancy, Subway и не знам кой поред Mc Donalds). Хората съчетават полезното с приятното. Вече година е новото място за срещи, разходки и раздумки.
Обаче в Шумен и сега сме преситени от магазини на големи вериги, от магазини за парцалки (маркови от Капалъ чарши), заведения и заведенийца и при така високата безработица и мижави заплатки (вкл. и в региона) не знам колко хора ще ходят да пазаруват там + релакс в някое от (скъпите) заведенията или евентуалното кино (мултиплекс). Ако проучването е като преди строежа на БИЛА, може и да отвори и преди да фалира, да бъде известно време място за разходки и зяпане по витрините.
_________________ Някои мислят с гъза си и после се учудват, че не харесват продукта на мисълта им.
Бургас къде ще го сравняваш с Шумен?Въпреки че Карфура е в жк."Изгрев",на края на града,по пътя за гробищата,пак е пълен.Как няма да като само в тоя квартал живеят 2 пъти повече хора отколкото в целия наш град!От меден рудник ,например едва ли ще се грабне някой да ходи в Мола,след като си имат 3 ЦБА и Била?Там стандартът на живот и заплатите са други.Тук най-често хората се разхождат из Била,Технополис,Техномаркет,за да си изгубят времето.В големите градове никой луд няма да тръгне за едното зяпане и да попадне в километрични зъдръствания.
Тук е от: 06 Юни 2008 1:30 Мнения: 2265 Местоположение: The Challenger Deep
БОЖУРА, не ги сравнявам изобщо, просто дадох пример. Шумен още не е дорасъл нито като доходи, нито като манталитет до по-големите градове, за да има нужда от МОЛ.
_________________ Някои мислят с гъза си и после се учудват, че не харесват продукта на мисълта им.