Сложете бутчетата в тавичка, залейте с виното и маслото и покрийте с фолио. Печете в умерена фурна. След около 40 мин извадете изпечените бутчета, а в соса от печенето прибавете брашното, кашкавала (оставете 3-4 лъжици) и сметаната, в която сте разбили жълтъците. Разбъркайте добре и залейте бутчетата. Поръсете с кашкавал и запечете още 10 мин. Поднесете със зелена салата и картофено пюре.
_________________
oksimoron написа:
Трупъра и Дъртия изобщо не са критерий за качеството на ракията! Те могат да пият и газ,и да им хареса
Тук е от: 11 Фев 2007 14:04 Мнения: 2848 Местоположение: у дома
Предлагам ви една лятна торта без печене и лекичка.
Необходими продукти: обикновени бисквити, кисело мляко, мюсли, някакъв вид плод, ядки (не е задължително).
Започва да се реди в съд подобно на бисквитена торта: ред обикновени бисквити; после се заливат с равномерен слой кисело мляко; равномерно се поръсва с мюсли и ако няма в мюслито, могат да се сложат стафиди или някакви ядки; следва ред нарязани плодове по избор или според сезона (аз съм правила с банани и ягоди); полага се още един пласт кисело мляко и пак се започва от обикновените бисквити. Последният пласт се състои само от бисквити, кисело мляко и се завършва с мюсли.
Забележка: тортата не става сладка - който обича по-сладичко, добавя захар в киселото мляко.
Количества не съм споменавала в рецептата, тъй като може да се направят различни размери. Продължавате да редите пластове докато един от продуктите свърши
Слага се в хладилника за няколко часа да попие киселото мляко в бисквитите и мюслито.
Ето и малко снимков материал:
Тук е от: 11 Фев 2007 14:04 Мнения: 2848 Местоположение: у дома
Под ръководството на hope, днес сътворих тиквеник.
Историята е следната: попаднах на магазин за вякакви градински принадлежности в Канада + сортови семена. И гледам: гигантска ТИКВА. Хех, защо да не купя семки да си посея канадски тикви. Започна един спор с хазяите и продавача, защото било забранено всякакви растения или части от растения да се превозват през граница без разрешително. Това наистина е така, но когоато се влиза в Канада. Взех аз семената и им казах, че ако трябва ще ги изхвърля преди да се прибера, но сега ги искам. Вкъщи щателно проверих закони и наредби, но забрана да се внася тиква не открих. Имаше забрана само за защитени видове. А тиквите едни беззащитни...И така, донесох си семки от тиква и ги дадох на майка да ги засее и отгледа. Цяло лято горките тикви се мъчиха на жегата и едва есента живнаха и взеха че станаха тикви.
Halloween ме вдъхнови и въпреки че мина, сега решавам да вкуся канадската тиква, която беше станала доста големичка. Е, не гигантска чак, но за 4-5 тиквеника ще има материал.
И така, тази сутрин се събудих с муза да правя тиквеник. За щастие по-опитната домакиня от мен беше в чата и даде набързо наставления за правене на тиквеник, за което лично й благодаря!
Рецептата е следната: настъргва се тиквата и се запържва с масло. Добавя се захар и канела, също и орехи може, но аз не съм им почитател и спестих тази част от рецептата. Купуват се готови кори и запържената смес се навива в корите като пури. Реди се в правоъгълна тава и се пече във фурна. Накрая може да се поръси със захар и да се завие с кърпа или да се полее със захарен сироп.
Тъй като канадската ми тиква се оказа много много сочна, даже изливах сок, няма да поливам с нищо.
Ето и снимков материал:
Последна промяна Анелия на 02 Ное 2007 18:18, променена общо 2 пъти
Тук е от: 19 Юли 2007 10:21 Мнения: 753 Местоположение: пред компютъра
Салата "Слънце"
Необходими продукти:
1. Кюфте на скара - 1 бр.
2. Кебапчета на скара - около 10 бр.
Начин на приготвяне:
Кюфтето се поставя в центъра на голяма, кръгла чиния. След което кебапчетата се нареждат внимателно около него в кръг, като единият им край е разположен към кюфтето, а другия сочи към ръба на чинията. От така получената фигура наподобяваща слънце с лъчи идва названието на тази вкусна и питателна салата, подходяща за сервиране при всякакви поводи, но най вече при тежък запой. Препоръчва се да се консумира с промишлени количества бира и други култови продукти - табу за вегетарианци и за хора, водещи здравословен начин на живот.
Тук е от: 05 Май 2007 8:46 Мнения: 118 Местоположение: Shumen/Ruse
Когато съм много гладна и нямам време за печене, варене, задушаване или други приготовления, хапвам следното: в купа настъргвам кашкавал, изсипвам една консерва сладка царевица и една консерва риба тон. Обърквам ги и за подправка слагам босилек. Любимо допълнение: бира или бяло вино
Шарана се почиства, измива и се разрязва на две половини през гръбнака. Омазнява се с олиото и се поставя в тавичката с кожата надолу ,поръсва се с червен пипер , добавя се още малко олио и се пече на фурна. Отделно се прави заливката . Разбива се киселото мляко със яйцата в съотношение една кофичка мляко , едно яйце. Добавя се счукан чесън на вкус , колкото повече толкова по-добре и сол . Със така приготвената заливка се залива шарана и се връща обратно във фурната. Пече се докато заливката не придобие карамелен цвят , което е не повече от 5-10 мин .
Според рецептата се яде студен, но ние го хапнахме топъл и си беше супер.
П.П. Рецептата е със шаран , но ние вчера хапнахме пастърва по този начин беше си много добре даже .
Тук е от: 11 Фев 2007 14:04 Мнения: 2848 Местоположение: у дома
Сладкиш с ябълки
Продукти:
1 кг. ябълки
1 ч.ч. захар
1 и нещо ч.ч. галета
1 ч.ч. стафиди
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч.л. канела
1 пакетче краве масло (125 гр.)
Ябълките се измиват и нарязват на тънки филийки. Останалите продукти (без маслото) се омесват. В намазана тавичка се редят ред ябълки (да запълнят дъното), после се посипват с 1/2 от сместа с галетата. После следва 2-ри ред ябълки и останалата част от сместа. Накрая се слага кравето масло най-отгоре. Пече се във фурна. Не засякох точно колко, но около 1/2 час, може и повече да е отишло. Един съвет от мен: втория пласт от сместа е по-добре да не съдържа стафиди, тъй като във фурната изгарят когато са най-отгоре. Така че е по-добре сместа да се раздели да 2 и стафидите да са само между 2-та пласта ябълки. И отгоре стават да се сложи, но придобиват леко изгорял вкус и вид (за който обича препеченко, няма проблем). Консумира се студен, но аз нямах търпение да опитам. Стана доста сладко за моите представи за сладкиш, а това означава, че ще се хареса на останалите от семейството .
На външен вид не е кой знае какво, но ето все пак снимка:
Пица
за тестото: 3ч.ч брашно, 1ч.ч вода, 1 яйце, 1/2 пакетче мая за хляб, щипка сол, щипка захар.
в съда в който ще забъркате пицата се слага брашното, прави се кладенче, в което се счупва яйцето и се добавя солта. В хладка вода се слага маята + захарта, разбърква се докато се разтвори маята и се излива в брашното /в кладенчето/. Забърква се да стане тесто, както казваше баба ми да се захване. Не се меси повече.
На дъното на голяма тава се слага олио /на око го слагам аз/, да не е много, но да има. Слага се тестото и се раздърпва , така че да запълни тавата.
Не написах за горния слой на пицата, защото аз слагам каквото има в хладилника. задължително домати - от консерва пасирани или доматено пюре, така че да се покрие тестото ама да не плува . Редя салам някакъв, кренвирши, шунка въпрос на предпочитание, гъби, кисели краставички, маслини, топено сирене, пипер. Задължително чер пипер и чубрица или босилек. Отгоре поръсвам с настърган кашкавал и пека в загрята фурна докато стане със златист цвят.
Правила съм я и само с натрошено сирене и кашкавал също се получи. Хубавото на тази пица е, че не се е случвало да се проваля. Всички мои приятели си облизват пръстите.
Да ви е сладко!
Тук е от: 11 Фев 2007 14:04 Мнения: 2848 Местоположение: у дома
s.n.s. винаги съм искала да си правя сама тестото за пиците, но все не ми стиска, мисля си че ще се провали тестото. Искам да те питам, това тесто не се ли оставя да втаса, тъй като има мая в него? Ако не се чака да втасва, звучи лесно, ще опитам
не го чакаш да втаса и не го месиш, иначе нямаше да се справям . Като се захване и го слагаш в тавата и редиш каквото ти дойде на ум. Става вкусна! Успех!
Тук е от: 11 Фев 2007 14:04 Мнения: 2848 Местоположение: у дома
s.n.s., благодаря за рецептата! Най-трудното беше разпъването й с ръце в тавата (моята тава е много голяма и плитка - за пици). Отне ми малко повече от 3 чаши брашно и тестото стана малко дебело, но това беше най-вкусната пица, която съм правила досега! И разликата определено беше в тестото, повече няма да купя тесто!