ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 23 Авг 2019 17:07



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 294 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Кулинарни рецепти ... мммммм
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2014 16:22 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Мнения: 13401
Росене, я да те питам: това месо телешко или конско е? Колко часа си го солил и с какви подправки е наръсено преди да се закачи? червенее ми се нещо, сигурно ще да е пипер, но ще чакам да споделиш, че съм осолила едни меса и се чудя как да е нататък..

Иначе- браво. Сигурно имаш и хубаво вино!:)

_________________
ЛЪЖАТА, В КОЯТО ЖИВЕЕМ..


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кулинарни рецепти ... мммммм
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2014 16:36 
.
Аватар

Тук е от: 31 Май 2010 11:35
Мнения: 1998
Месoто е от Селянчето.Вино не пия,ама месо ям.Правени са по два начина;
1. в един литър вода 170гр,сол,в тази саламура се кисне 48 часа после подсушаваш и подправките.
2. в купа хубаво ги овалваш в сол и така повече от72 часа след това киснене в студена вода 24 часа да се обезсоли и чести смени на водата.
Подправките;
Червен пипер и чимен са половината,другата половина с каизерова подправка готова от магазина омесена с бяло вино.

_________________
Изхвърли циганите, и ще въскръснат реките, гората, вилните зони, Енергото, железниците, селата, малките градове, пазарите за зеленчуци, мелиоративното стопанство на страната и паметниците на великите българи и героите. Сигурно и още един куп неща.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кулинарни рецепти ... мммммм
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2014 17:10 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Мнения: 13401
Какво е чимен и кайзерова подправка?

_________________
ЛЪЖАТА, В КОЯТО ЖИВЕЕМ..


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кулинарни рецепти ... мммммм
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2014 17:36 
.
Аватар

Тук е от: 31 Май 2010 11:35
Мнения: 1998
Чимен е на Сминдух семената,а Кайзеровата подправка я продават готова специално за пастърма,има я навсякъде.

_________________
Изхвърли циганите, и ще въскръснат реките, гората, вилните зони, Енергото, железниците, селата, малките градове, пазарите за зеленчуци, мелиоративното стопанство на страната и паметниците на великите българи и героите. Сигурно и още един куп неща.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кулинарни рецепти ... мммммм
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2014 18:01 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Мнения: 13401
Благодаря много! Ще поровя в нета и ще потърся в магазина!:)

На теб- да ти е сладко мезето и да са светни приятелите, с които ще го споделиш!:)

_________________
ЛЪЖАТА, В КОЯТО ЖИВЕЕМ..


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кулинарни рецепти ... мммммм
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2014 18:21 
.
Аватар

Тук е от: 31 Май 2010 11:35
Мнения: 1998
Извън темата/подсказка:
Не са свестни приятелите,като ми дойдат на гости не искат да си тръгнат,искат всичко да излапат ама тая година няма да се дам.

_________________
Изхвърли циганите, и ще въскръснат реките, гората, вилните зони, Енергото, железниците, селата, малките градове, пазарите за зеленчуци, мелиоративното стопанство на страната и паметниците на великите българи и героите. Сигурно и още един куп неща.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кулинарни рецепти ... мммммм
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2014 21:43 
Модератор
Модератор
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2007 21:12
Мнения: 989
Местоположение: Шумен
Skype: nipresi
Я и аз да се включа:
Изображение
Много лесна рецепта със свинска рибица,пробвана многократно:рибицата се нарязва на малки парчета,овалват се в захар и стоят два часа.Пускат доста вода в тавата...После пак в тава се покрива дъното с морска сол,слагат се парчетата рибица както са със захарта(тя е вече поета от месото) и се покриват със солта така,че отгоре да е само сол,месото да е покрито изцяло.Оставя се да престои 8 часа(това след много тестове,че става много солено иначе,а не искам да го изкисвам след това :D ).После парчетата се изваждат от солта и се овалват в червен пипер,черен пипер и чубрица,след което се сушат на проветриво място.След 10-на дни са готови(ако е студено времето).Цялата процедура ми каза приятел преди няколко години.Всяка зима я правя и резултатът е отличен.Много пъти съм влизал в спорове,че месото не се изпичало от солта за толкова време,но това изобщо не е така.Пробвайте и пишете за резултата :wink: .А ето още една рецепта,която видях е гр.Елена,но не съм пробвал:
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кулинарни рецепти ... мммммм
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2014 22:45 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 15 Яну 2007 14:01
Мнения: 2362
Местоположение: RINGWORLD
Skype: kzint007
Колко са малки парчетата? Колкото са по-малки ще станат по-сладки... и по-солени. :D

_________________
Изображение
"...орките не разбират защо хората протестират." :)


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кулинарни рецепти ... мммммм
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2014 22:46 
.
Аватар

Тук е от: 31 Май 2010 11:35
Мнения: 1998
Ами тая захар за какво се слага?
Аз имам една свинска рибица която си чака реда,че може да ти пробвам рецептата.
п.п. Я кажи колко големи са парчетата?

_________________
Изхвърли циганите, и ще въскръснат реките, гората, вилните зони, Енергото, железниците, селата, малките градове, пазарите за зеленчуци, мелиоративното стопанство на страната и паметниците на великите българи и героите. Сигурно и още един куп неща.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кулинарни рецепти ... мммммм
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2014 9:20 
Модератор
Модератор
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2007 21:12
Мнения: 989
Местоположение: Шумен
Skype: nipresi
Ами тези парчета на снимката са от рибица 2kg.Стават различна големина.Реже се по дължина на две и после на 6 парчетa.Ако рибицата е примерно около 3.100,3.200кг може и на 8 парчета. Забравих да спомена,че рибицата се почиства добре,да остане само месото без мазно.Захарта се слага като като консервант мисля.След като изсъхнат филетата се фолират със стреч фолио и във фризера.Ял съм и чак юли,не бяха мръднали.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кулинарни рецепти ... мммммм
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2014 9:50 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Мнения: 13401
Аз направих две рибици /от свинско месо/ като ги осолих със сол за две денонощия, после измих, подсуших и овалях в подправки. Не ползвах захар, но пуснаха доста вода, което, както разбирам, се случва и при ръсене със захар, та не е болка за умиране. Това, което не направих, защото не знаех, е че трябва да ги разрежа по дължина на 4 или повече. Мога ли да избегна нарязването или рискувам да прецакам всичко?

_________________
ЛЪЖАТА, В КОЯТО ЖИВЕЕМ..


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кулинарни рецепти ... мммммм
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2014 10:01 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Мнения: 13175
Местоположение: винаги на №14
Зная, че червеният пипер е задължителен при овалването с подправки, за да не ги кацат мухите. Така съм чувала.

_________________
http://okazion21.com/


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кулинарни рецепти ... мммммм
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2014 13:27 
Модератор
Модератор
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2007 21:12
Мнения: 989
Местоположение: Шумен
Skype: nipresi
Бърби написа:
Аз направих две рибици /от свинско месо/ като ги осолих със сол за две денонощия, после измих, подсуших и овалях в подправки. Не ползвах захар, но пуснаха доста вода, което, както разбирам, се случва и при ръсене със захар, та не е болка за умиране. Това, което не направих, защото не знаех, е че трябва да ги разрежа по дължина на 4 или повече. Мога ли да избегна нарязването или рискувам да прецакам всичко?

Бърби,това с нарязването си го измислих аз.Когато ми казаха рецептата беше без нарязване по дължина,само по ширина,както си направила ти.Нищо няма да се случи,просто ще изсъхне по-бавно.При по-малките парчета солта прониква по-лесно до сърцевината и по-лесно съхнат.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кулинарни рецепти ... мммммм
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2014 13:50 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Мнения: 13401
Извън темата/подсказка:
Друго си е да вземеш акъл от опитен майстор!:)
Ще се възползвам и от твойта рецепта като взема друго месо. Днес намерих и кайзерова подправка, та дано се получи.

_________________
ЛЪЖАТА, В КОЯТО ЖИВЕЕМ..


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кулинарни рецепти ... мммммм
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2014 15:38 
Модератор
Модератор
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2007 21:12
Мнения: 989
Местоположение: Шумен
Skype: nipresi
Извън темата/подсказка:
Възползвай се,ще останеш доволна :wink:. А ако имаш още въпроси,насреща съм.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 294 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Следваща
Бърз отговор
  


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 23 Авг 2019 17:07


Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]


Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.