Всички фирми си правят промоциите да са за нови клиенти само. Ако си стар клиент и искаш да си намалиш таксата трябва да преподпишеш за 1 година. Отделно че още закачаме клиенти за такса 10лв на месец и скорост 5Мбс. След изтичането на 6-те месеца ако се продължи договора скоростта става 10Мбс а цената 18лв. Ако си стар клиент и си на 18лв и преподпишеш за 1 година таксата ти става 15.30лв...пише го в сайта. В момента се мисли над нова промоция....когато е готова ще бъде изнесена на сайта и ще пиша и тук.
ПС: Когато бяхме без договори ми харесваше повече, но от държавата вече изискват ако предоставяш някаква услуга да имаш договор с клиента за нея. Това не е наша измислица, за да си плашим клиентите. Поздрави: no1else
Тук е от: 01 Авг 2009 21:21 Мнения: 243 Местоположение: Шумен
Upload скоростта малко куца, ако беше по-висока щеше да е по-добре, иначе съм доволен от ICON . В момента съм на 25 мегабита и скоростта никога не е падала по ниско, дори понякога стига 26-28 мегабита И ако предлагате 1 безплатен статичен IP адрес направо нямаше да имате грешка
Някой други доставчици също правят така, че в ненатоварените часове скоростта се дига двойно например от 25M'bits става 50 (между 22:00 и 08:00) няма да е зле и при вас да има тая екстра
Тук е от: 29 Дек 2007 9:30 Мнения: 4615 Местоположение: Шумен
Аз все още нямам договор де,не сте ме задължили,но и не ми трябва,така ми е доста добре засега.
_________________ Автодиагностика на BMW с професионална диагностика BMW INPA и EDIABAS - Адаптации - Програмиране - Извеждане на живи данни - И много други. Пътна помощ 24/7
Upload скоростта малко куца, ако беше по-висока щеше да е по-добре, иначе съм доволен от ICON . В момента съм на 25 мегабита и скоростта никога не е падала по ниско, дори понякога стига 26-28 мегабита И ако предлагате 1 безплатен статичен IP адрес направо нямаше да имате грешка
Някой други доставчици също правят така, че в ненатоварените часове скоростта се дига двойно например от 25M'bits става 50 (между 22:00 и 08:00) няма да е зле и при вас да има тая екстра
Ъплоуд-а при 95% от ISP-тата в Бг е 1:10. Така е и при нас....ако толко ти трябва ъплоуд всичко е въпрос на договорка и финикийски знаци...няма невъзможни неща Адреса ти е реален но динамичен...съжелявам, но за статичен се доплаща. Колкото до неограничената скорост между 0ч и 08ч сутринта е обмисляно, но при предстоящото вдигане отново на скоростите се обезсмисля, ти ще чакаш ли до след 12ч, за да си изтеглиш филма не за 3 ами за 2мин примерно ? Отделно, че когато клиента не получава скоростта за която си плаща при нас се брои за авария и проблема се търси и отстранява, а не се крием зад договора където пише, че скоростта ти е на 30% гарантирана. Защото и това мога да направя....най ми е лесно
1:10? Абе да... то си има и стандарти разни, ама кой да ги спазва... До скоро принципно си беше 1:4, но високите скорости, продиктувани от конкуренцията (тук наистина е голяма изненада), остави на колене техника за милиони. И точно тук започват големите проблеми при орязаните честоти на обратните канали. Но при вас проблема с обратния канал не съществува, понеже (до колкото съм информиран) предлагате услугите си по LAN и оптика. А както през ЛАН-а, така и през оптиката (с медиен конвертор) имаме синхронна връзка.
И колко се доплаща за статичен IP адрес, защото из сайта никъде не намерих Много доставчици предлагат висока Upload скорост, има доставчици които предлагат 1:1 Download и Upload. Upload скоростта също е важна, не само download... то теглиш 1 филм за 3 минути, а после докато възвърнеш същите mb ти трябва четворно повече време, точно това е единия недостатък, в Шумен никой оператор не предлага високо upload скорости, а защо Вие да не сте първите? какво лошо има да предлагате по-добър интернет нали това Вие целта?
И си обновявайте сайта по-често, направете някакво поле за новини, например кога и къде няма да има интернет поради какви причини, понякога като се прибера пускам компютъра и не мога да гадая защо няма, един път се случи 2 дена след обяд да нямам интернет заради профилактики на ЕОН по трасето, ако го напишете в сайта 1-2 дена по-рано няма на всеки 2-ри да обяснявате защо няма интернет, освен ако не е отворил и да погледне сайта.
Ако си мислиш, че някой ще ни следи сайта кога ще няма интернет жестоко се лъжеш. Отделно че аз следя сайта на ЕОН, но в много случаи там добавят профилактиките или подмяната на електромери в последният момент. Общо взето да си доставчик на интернет в този град с тези непрестанни токови удари и внезапни спирания на тока за "профилактика" е жив ад. Да не говорим за камикадзетата по улиците...онзи с БМВ-то който се размаза по Съединение ми скъса трасе....в тракийския вчера някой отсякъл стълб и познай чии кабел минавал от там А точно ти @sonaki никога не се чудиш ами веднага ми звъниш така че....смятам ти върша по-добра работа от сайта
ПС: като дойдеш да си плащаш в офиса последни на таблото цените и там ще видиш и цената за статичен адрес
Ем като видя, че няма интернет се обаждам да знам какво става, да знам какъв е проблема, един път както се беше случило да няма 2 дена интернет (като беше се скъсал някакъв кабел на гривица), ако не се обадя има да си чакам... Но наистина по телефона може да се даде по актуална информация
Иначе съм много доволен от интернета и не мисля изобщо да Ви сменям:
и международната скорост е добра:
И гледам да се пада все мрежата на PowerNet, че с нея мога да гледам телевизия и да слушам радио от IPTV. Ако се падне тая кейбълтелската спирам нета и пак го пускам и то става PowerNet.
А скоро дигане на Upload скоростта очаква ли се? Поне с по 1 мегабит на всеки план, че с тея 2 мегабита малко тромаво се качва... в тея времена на напреднали технологии да качваш с максимум 256 кб/с е смешно Вземете малко ги изравнете скоростите (напр. при PowerNet) е Съотношение download:upload Интернет 4:1 БГ-Пиъринг 2:1
Иначе за Download е перфектно, особено с новите скорости
Edit: Гледам вече, че Download скоростта е факт Edit2: Нов рекорд
Искам да предупредя клиентите на ИКОН които четат тук, както и клиентите на другите интернет доставчици че утре 28ми май ще имат проблеми с интернета. Причината ви я копирам тук: На 28.05.2011 г., от 14.00 ч. до 16.00 ч., поради извършване на ремонтна дейност ще бъде с пряно захранването в районите: Около ул.Август Попов, Хотел Шумен, Хотел Мадара, по бул.Симеон Велики /от пл.Оборище до Нова Поликлиника/, Болница, Онко Диспансер, ДСК, Здравна каса, НОИ, кв.Боян Българанов, кв.Еверест, кв.Гривица, Кожен диспансер, Ресторант Боровец, в района на ул.Райна Княгиня, Западната част на ул.Владайско въстание, в района на Куршум чешма, ул.вардар, ул.Съединение /западната част до ул.Раковска/, в района на Томбул Джамия, Сладкоп, Военна болница, ул.Белмекен, ул.Бистрица, ул.Червена стена, ул.Тича, ул.Шуменска крепост, Топхане, около Сестринското училище, ул.Парчевич, част от ул.Петър Берон, част от ул.Априлов, ул.Септемврийско въстание, ул.Георги Кирков, ул.София, Пролет, ул.Искър, Дом стари хора, ул.Витоша, ул.Стара планина, ул.Радецки, ул.Самара, ул.Тотлебен – гр.Шумен.
Абзаца е взет от страницата с уведомления на лщбимите на всички нас ЕОН България )) Моля в утрешният ден при проблеми с интернета да не звъните в фирма ИКОН, а на телефона на ЕОН )) Аз нямам техническа възможност да захраня 80% от мрежата с УПС и агрегати така че не ни кълнете много ) Поздрави:no1else
Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 13 Дек 2019 16:07
Информация за текущата активност
Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]
Не можете да пускате нови теми Не можете да отговаряте на теми Не можете да променяте собствените си мнения Не можете да изтривате собствените си мнения