Заглавие: МВР ще ни следи какви ги вършим в интернет!
Публикувано на: 02 Фев 2008 14:53
Баш майстор
Тук е от: 08 Яну 2007 18:46 Мнения: 4066 Местоположение: Шумен
(автор на темата)
Цитат:
МВР ЩЕ ИМА ПРАВО ДА НАДНИКВА ПО ВСЯКО ВРЕМЕ В ЛИЧНОТО НИ
ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВО ! ЩЕ ИМА ПРАВО ДА ЗНАЕ КАКВО И С КОГО
СИ ПИШЕМ, КАКВИ САЙТОВЕ ПОСЕЩАВАМЕ, С КОГО СИ ГОВОРИМ ПО
SKYPE И ПР. !
ТОВА ПРАВО ДАВА НАРЕДБА, ПУБЛИКУВАНА В ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК,
ИЗДАДЕНА ОТ САМОТО МВР И ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ЗА
ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ И СЪОБЩЕНИЯ / ДАИТС/ !
Какво мислите?Поредния кьорфишек ли е,за сплашване на пуберите в нета или се вземат на сериозно в МВР? Има ли го този потенциал МВР(за следене) и до колко ще бъде ефективен?Кое е по страшно-да ви следи МВР или половинката Ви Моето скромно мнение е,че който иска да остане анонимен (терористи,изнасилвачи,измамници и прочие бандюги) ще си останат анонимни,а ще пострадат тези които не се крият.Друг е въпроса,имаме ли да крием нещо и ако не,защо да се притесняваме от Големия Брат
Заглавие: Re: МВР ще ни следи какви ги вършим в интернет!
Публикувано на: 02 Фев 2008 15:05
.
Тук е от: 19 Фев 2007 7:18 Мнения: 1086
Никога не е било невъзможно да знаят всичко за тебе в интернет - просто сега ти го казват, че вече е законно. Относно криенето - нямаме какво да крием, освен нещо от половинките,както казваш:)/ама защо и да не го крием понякога - винаги ли трябва да го вадим на показ?/. Проблем остава обаче това, че ако някой некадърник не може да си хване бандита, лесно може да си очисти реномето с теб, натопявайки те за нещо несъществуващо - реални примери много, особено в това блато интернет ...
Публикувано на: 02 Фев 2008 16:36
Администратор
Тук е от: 09 Яну 2007 2:16 Мнения: 1786 Местоположение: Valhalla
Това е една тенденция, идваща от EС. Примерно в Австрия преди няколко месеца бе приет закон, позволяващ на полицията и службите да подслушват стационарния и мобилния ти телефон, да изискват от твоят ISP IP адреса ти и логовете без разрешение от прокуратурата. Казват, че било свързано с анти-тероризма. Всъщност в голяма степен се посяга на личната свобода. Доколкото знам, това беше първо прието в Англия. Сигурно ще отпуснат и допълнителни щатове за куки, дето ще нюхат денонощтно във виртуалното пространство. Всъщност за мен тези от EС са тръгнали натам, където Бай ви Тошо беше преди 50-60 години.
_________________ Изработка на сайт -Часовници онлайн --- Рок и метъл в нета --- etcaptor.com ------ watchesbg.net ---------- freenetlife.com
Публикувано на: 02 Фев 2008 16:51
Дълбоко в матрицата
Тук е от: 14 Яну 2007 19:11 Мнения: 2051 Местоположение: под масата
Абе направо от сега да ни натикат у дранголника. Аз като се замисля че на повечето юзери за една година през компютъра им минава софтуер на стойност (предполагам) над 2-3 хиляди долара. То остана и телефона ми да подслушват. Простаци.
Публикувано на: 02 Фев 2008 17:31
Администратор
Тук е от: 07 Яну 2007 4:15 Мнения: 7168
В Италия преди дни приеха закон, който категорично забранява на доставчиците да съхраняват каквато и да било информация за действията на потребителите в Интернет. Задължиха ги и да изтрият всички архиви, които са записали какво са правили хората в нета. Причината е, че това е недопустима намеса в личния живот и пространство. Както винаги България върви в обратната на цивилизованата посока. На всичкото отгоре оправдават следенето с някакви изисквания от ЕС .
Публикувано на: 02 Фев 2008 19:33
Дълбоко в матрицата
Тук е от: 14 Яну 2007 19:11 Мнения: 2051 Местоположение: под масата
То малко като с торентите става работата. Оправдават се че ЕС натиска да се затварят торент тракерите, а самият ЕС впоследствие приема че не се води за противозаконно да се тегли от там. Само че тогава се надигна голяма вълна от недоволни. Не вярвам сега да стане същото.
Публикувано на: 03 Фев 2008 11:57
Форумен дух
Тук е от: 26 Яну 2007 18:18 Мнения: 1036
alexxx72 написа:
The Trooper написа:
Аз като се замисля че на повечето юзери за една година през компютъра им минава софтуер на стойност (предполагам) над 2-3 хиляди долара.
Тия няма да дебнат за нелегален софтуер,а какво си гукаш в Скайпа и с кого
Напротив, всичко ще следят (всъщност, винаги се е следяло)!!! Спомням си преди години как в САЩ отричаха за съществуването на "Ешелон"...е, какво се получи сега - ЛЕГАЛИЗИРАТ го навсякъде Друг е въпроса за поведението на интернет-доставчиците...даааааа, попадат в интересна ситуация...относно конфиденциалността на информацията за техните потребители! А как ще отсъждат съдилищата при заведени граждански искове за злоупотреба с това... А в БГ знаем как се пази "личната информация" от лекари, адвокати и какви ли още не...ЛАЙНА!!! Някои се опитват да се заиграват с конституцията (е, скоро ще бъдем с Европейска такава и тогава нашите селянета на власт няма да могат да шават много,много) !!!
_________________ Слушайте вашите любими радиостанции тук:ЦЪК Животът е прекрасен! Докато има говеда, ще има касапи!
Публикувано на: 04 Фев 2008 12:34
Напреднал
Тук е от: 04 Ное 2007 21:43 Мнения: 348
Цитат:
просто сега ти го казват, че вече е законно.
В България е най-лесно, нещо незаконно да се узакони.
Цитат:
Това е една тенденция, идваща от EС.
и от САЩ, където знаем, че са подложени на повсеместно наблюдение, но това явно ги кара да се чувстват и по-сигурни.Тая работа обаче ми прилича на приказката, дето жабата като видяла, че подковават коня, та и тя дигнала крак...
Цитат:
А в БГ знаем как се пази "личната информация" от лекари, адвокати и какви ли още не...ЛАЙНА!!!
Абе има хора дето изобщо не знаят, че има закон за личните данни или пък не знаят какво означава това.
Цитат:
Сигурно ще отпуснат и допълнителни щатове за куки...
Те щатове ще отпуснат, ама откъде ще намерят необходимата техника и хора дето са наясно със съответния хард и софт и отде ще се финансира всичко
Публикувано на: 06 Фев 2008 9:09
Ветеран
Тук е от: 28 Яну 2007 19:54 Мнения: 832
През последните години това е световна тенденция, особенно след инцидента с Близнаците. До колкото съм чел Големия брат, от много годни има системата "Ешелон" която позволява следенето на около 1 000 000 000 комуникационни връзки, мейли, скайп, icq, форуми и т.н... Естествено е че физически няма как да се следи кой какво чете пише и т.н. системата е устроена за засича съобщения съдържащи ключови думи, например Бен Ладен, Джихат и т.н... Също така следи посежаването на много рискови сайтове за изгодтвяне на самоделни бомби, наръчник за терориста, имярски сайтове форуми и всичко свързано с престъпноста. Тук в БГ идеята ще е същата, друг е въпроса че журналистите направиха сензация от това, а и някой използваха ситуация за ловене на вещици. п.п. Малиии мн кючови думи нащраках тук, ще ми позвънят на врата, и ще кажат " я даивидм кой сваля непълнолетни ученички в скайпа"
Публикувано на: 06 Фев 2008 15:29
Напреднал
Тук е от: 09 Окт 2007 9:47 Мнения: 342 Местоположение: Шумен
Ако ми плащат около 1500 левчета на месец, искам да се хвана и да ви подслушвам! Иначе сериозно: Личната свобода все повече и повече се ограничава, което не е на добре. Всеки го усеща. Интересното е, че се ограничава свободата на обикновения човек, а не на властимащите. Това вече си е чиста проба дискриминация и то в най-лошия й вид. Аз съм ПРОТИВ това!
Публикувано на: 06 Фев 2008 16:19
Велосипедист
Тук е от: 11 Фев 2007 14:04 Мнения: 2846 Местоположение: у дома
Къде са ви ограничили свободите само не можах да разбера Сега като пиша във форума или като си чатя по скайп, последната мисъл ми е че някой ме следи. Не знам вас каква параноя ви гони и какви ги вършите в нета, но аз не се чувствам ни най-малко ограничена. Е, това че и дори да има разрешение за следене, все тая и престъпниците са си на свобода, е съвсем отделен въпрос. Те с хапчетата в детската градина нищо не направиха, та ще тръгнат из интернет да хващат престъпници. Нелепо е просто. mxkolev, внимавай с думичките, че следващият ти пост да не е от място дето небето се вижда на квадратчета
Публикувано на: 06 Фев 2008 20:52
Форумен дух
Тук е от: 26 Яну 2007 18:18 Мнения: 1036
Анелия написа:
Къде са ви ограничили свободите само не можах да разбера Сега като пиша във форума или като си чатя по скайп, последната мисъл ми е че някой ме следи. Не знам вас каква параноя ви гони и какви ги вършите в нета, но аз не се чувствам ни най-малко ограничена. Е, това че и дори да има разрешение за следене, все тая и престъпниците са си на свобода, е съвсем отделен въпрос. Те с хапчетата в детската градина нищо не направиха, та ще тръгнат из интернет да хващат престъпници. Нелепо е просто. mxkolev, внимавай с думичките, че следващият ти пост да не е от място дето небето се вижда на квадратчета
Пишеш, че не усещаш ограничение на свободите ни...Добре! Искам да припомня един незначителен момент, който се случи преди няколко месеца - акцията на полицейските служби срещу торент-сайтовете! По-точно цензурирането им от Б*Т*К, с което ощети всички свои клиенти....Нещо нечувано за една демократична държава! А да не говорим, че всичко се оказа един фейк на къдрокоса пикла! А списъците с клиентите теглили филми, музика и т.н. любезно изготвени и подготвени Преди няколко години, пред заплахата от цензура, YAHOO (не кой да е) осигуриха пълен достъп на китайските служби до e-mail-а на китайски дисидент и го вкараха в "кауша". Какво остава за нашите ганьовци!!!
_________________ Слушайте вашите любими радиостанции тук:ЦЪК Животът е прекрасен! Докато има говеда, ще има касапи!
Публикувано на: 06 Фев 2008 21:03
Опитен
Тук е от: 10 Яну 2008 19:33 Мнения: 268
Е тоя страх-през тоталитаризма ни въртя-сега ни довършва! Така сме си научени-все да се страхуваме. Ама то който трябва не му пука/дано не съжалявам за думите си!/
_________________ Най-същественото е невидимо за очите!
Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 18 Апр 2026 19:04
Информация за текущата активност
Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]
Не можете да пускате нови теми Не можете да отговаряте на теми Не можете да променяте собствените си мнения Не можете да изтривате собствените си мнения