ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 18 Апр 2026 18:38

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Въпрос за безжичен интернет - ВЪНШНА WIFI АНТЕНА
МнениеПубликувано на: 08 Юли 2014 16:06 
VIP
VIP

Тук е от: 09 Яну 2007 21:19
(автор на темата)
Въпросът ми е най-вече към тези, които ползват подобни устройства - външна антена за WiFi. На къмпинга, където ходя има безжичен интернет, но най-силен е в района на басейна, заведенията или рецепцията. При палатката ми се лови от няколко точки, но слабо, на една чертичка. Какво устройство мога да използвам за усилване на сигнала? Това става ли, някой има ли опит с такива антени?

http://molbg.com/index.php?route=produc ... duct_id=51
http://tehnomobi.com/shop/index.php?rou ... 7v51fl_tik

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Въпрос за безжичен интернет - ВЪНШНА WIFI АНТЕНА
МнениеПубликувано на: 08 Юли 2014 17:46 
Модератор
Модератор
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2007 21:12
Ползвам ето тази антена и съм много доволен.Има добър обхват.Купих я от Еленко за 24 или 28лв. мисля,не помня точно.В нета я имаше и по-евтина,но с доставката надхвърляше цената,за която я взех.Може да се смени и само антенката,с което обхвата значително се подобрява,но и с оригиналната хич не е лош.Лаптопът ми не поддържа n стандарт защото е старичък,а с този адаптер се родих.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Юли 2014 18:01 
VIP
VIP

(автор на темата)
Хмм... Аз имам TP-LINK TL-WN722N чисто новичък USB адаптер с кабелче. Действително сега го пробвах, компютърът "вижда" двойно повече мрежи наоколо. Значи може би само антенка ще ми трябва, вместо сегашната миниатюрна?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Юли 2014 20:43 
Модератор
Модератор
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2007 21:12
Мисля,че тоя адаптер,който имаш е с по-слаб обхват от моя.Дано ти свърши работа на къмпинга.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Юли 2014 22:38 
VIP
VIP

(автор на темата)
А, щом е слаб, ще търся друг, евентуално като твоя.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Юли 2014 13:42 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 13 Авг 2013 20:47
Та*ак работа. На първо време не се подлъгвай на надписи от рода 2000-6000 мW - когато става въпрос за външни устройства без собствено захранване. Масово се продват всякакви технологични недомислици като това например: ЛИНК. Готино изглежда, но има един малък проблем - захранва се през USB, а по стандарт порта има захранване ДО 100 mA (~500mW). Реално при повечето мобилни компютри захранването е от порядъка на 0.06 ампера (при около 5 волта напрежение).
При тази картинка става пределно ясно, че няма как да извлечеш 6000mW при 300-500mW входящо захранване. Основните разминавания идват от факта, че производителя некоректно посочва сравнитена чувствителност на антената в mW, а не в реално захранване. За да се постигне подобна чувствителност обаче, честотната лента на антената е свита максимално. Един вид като грамофонна плоча, която трябва да е много прецизно насочена, че да се извлече реалния максимум. В действителност загубите са твърде много, а чувствителността рязко спада като се мръдне антената под друг ъгъл. Действителния ефект от цялата простотия е, че виждаш повече точки, но на практика дори не можеш да се закачиш към тях. С дуги думи - всичко е маскарад.

Между другото мога да ти дам една такава антена с две роги да я ползваш - не ми трябва в момента :)

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 18 Апр 2026 18:38

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Не можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: