Тук е от: 14 Апр 2008 17:51 Мнения: 5 (автор на темата)
Някой пазарувал ли е от американския eBay. Интересува ме как стоят нещата с митата и таксите. Като чета по другите форуми, излиза че, това дали ще платиш мито ддс и т.н. на софийската митница, зависи от настроението на служителите. Как стоят нещата в Шумен. Моля ако някой опит да го сподели, може и на лс. Благодаря предварително!
Всичко зависи от това дали има обявена стойност... лично аз съм си поръчвал дребни неща, които лесно минават за колетни или документални пратки и не им търсят стойност за обмитяване
Тук е от: 29 Дек 2007 9:30 Мнения: 4576 Местоположение: Шумен
ние от този сайт можем да си поръчаме тениски със логото на форума Сори за спама
Поздрави C3k0
_________________ Автодиагностика на BMW с професионална диагностика BMW INPA и EDIABAS - Адаптации - Програмиране - Извеждане на живи данни - И много други. Пътна помощ 24/7
Тук е от: 15 Окт 2007 10:24 Мнения: 653 Местоположение: DreamLanD
Ама само как се е прецакал Аз лично не се вързвам на такива далавери от рода "първо плати, после вземи"....Някак си нямам доверие на НИКОГО.Да видя аз какво съм взела и дали отговаря на очакванията ми, пък тогава ще се плаща.
Иначе си има тънкости при пазаруването от ebay... но понякога наистина може да излезе солено Принципно стоки със лицензна стойност над 100лв (или както обичат родните митничари - $50) се обмитяват. Ако пакета е в неразумна опаковка - съвсем се оскъпява (USPS вдигнаха цените отново - http://ircalc.usps.gov/default.aspx?Mod ... &CID=10046). Не мисля, че е удачно да си поръчаш маратонки за $45.99 и да платиш ~$70 за доставка
Летището във Варна е затворено за ремонт. Повечето пратки минават през това в Бургас. И аз забелязвам значително забавяне. От Китай идват за около 25 работни дни. От Англия скоро не съм поръчвал, да видя колко се бавят. Отделно протестът на БДЖ... Причината е по-скоро у нас. Не при продавачите.
Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 17 Юни 2026 22:14
Информация за текущата активност
Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot]
Не можете да пускате нови теми Не можете да отговаряте на теми Не можете да променяте собствените си мнения Не можете да изтривате собствените си мнения