Dalenty написа:
Здравейт съграждани ,
спешно се нуждая от малко разяснение как се работи със сайта за каталожна търговия eBay или някакъв подобен . По-конкретно става дума за продажба на дребни произведения на изкуството чрез Internet . С удоволствие ще приема съвет и препоръка за друг подобен сайт .
Ако смяташ да се занимаваш постоянно с това, направо си отвори магазин в Ибей (ebay.com), с такса 16 долара. Това ти е таксата за месеца за самия магазин. Можеш да листваш след това колкото си искаш неща на "купи сега" или купи сега с възможност за оферта, като за всеки пуснат артикул плащаш: $0.04 ако е до $24.99 цена, $0.06 ако е до 199.99 цена и $0.12 ако е с цена над 200.
Ако имаш примерно 1000 артикула предимно с цена около 30-50$, значи таксата ти за месеца ще е около $16 за магазина + $60 за търговете.
При продажба, таксата ти е максимум 12% за стоки до 24.99, или между 4 и 12% за стоки от 25 нагоре. Ако продадеш този месец за 250 долара неща, ще имаш около 25 долара такса за продажбите, плюс останалите такси за всеки търг и за магазин.
Т. е., за да отвориш магазин трябва да имаш голям процент печалба от артикула, за да оцелееш. Затова можеш пробно да си отвориш магазин за 1 месец и ако си на загуба (което е 90% сигурно в началото

) да не забравиш да си затвориш магазина за да ти спрат таксите. После мисли за стратегия. Аз два пъти затварях.
Не приемай банков превод за евтини неща, таксата на теб ще ти е много висока.
Най-вече пейпал. Там също има такса за продавача, но тя е 2-4%.
Не започвай да продаваш, ако нямаш поне 60-70 рейтинг даже и като купувач, иначе сложна работа...
Питай, ако нещо не ти е ясно, на мен не ми тръгна, ама на теб може и да ти провърви