ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 17 Юни 2026 21:15

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Как се прекратява договор с Виваком?
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2009 21:16 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 12 Сеп 2008 10:46
(автор на темата)
Договорът ми за интернет с БТК беше за 12 месеца. Направих си труда да прочета написаното с възможно най-малък шрифт в него, че ако абоната в едномесечен срок преди изтичането на договора не подаде писмено искане за прекратяването му той ще бъде подновен за същия период при същите условия. Ето защо точно един месец преди изтичането му аз се явих в офиса на ВИВАКОМ с писмено предизвестие в ръка. От там обаче ме уведомиха, че не могат да приемат предизвестието, а то трябва да бъде изпратено в централния офис на фирмата в София. Естествено изпратих го с писмо с обратна разписка и мислех случая за приключен. Уви! Днес получих писмо от Виваком АД, в което любезно ме уведомяват, че договорът ми може да бъде прекратен единствено с искане представено лично от мен в някой от офисите на фирмата. Междувременно едномесечният период изтече. Съобщиха ми, че все пак мога да прекратя договора, но трябва да платя всички вноски за НОВИЯ период от 12 месеца. Получи се някакъв омагьосан кръг. Усещам, че ще се съдим с тези... :G8.gif

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Как се прекратява додовор с Виваком?
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2009 21:57 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 26 Яну 2007 18:18
Това е официалният договор на VIVACOM на техния сайт! В началото на договора пише, че това е официалния договор и той е в сила, след като е публикуван на техния сайт! Прочети точка 3.4! Не съм чел целия договор! ЦЪК

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Ное 2009 22:58 
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

Тук е от: 30 Мар 2009 11:26
Ако си с ADSL и имаш домашен стационарен телефон...има един начин. Отиваш още утре в офиса им и заявяваш, че искаш интернета да се прехвърли на някой номер в някое село /където още няма цифрова връзка/. Те от своя страна ще ти отговорят, че нямат техническа възможност за това и следва да ти прекратят услугата. Това е !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Ное 2009 12:44 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 07 Мар 2009 0:30
Аз не съм плащал на БТК или ВИВАКОМ от полочин година.И усеща, че за коледа ще имам чудодо-НЯМА НЕТ!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Ное 2009 23:19 
Ветеран
Ветеран

Тук е от: 23 Май 2009 13:21
Извън темата/подсказка:
Няма нужда да се съдиш.
Напиши в една писмена жалба до София трите имена на двамата свидетели, които са били с теб в офиса когато са ти казали че трябва до София да пратиш писмото с предизвестието, и реално това "препращане" се оказва опит за измама, още повече че имаш двама свидетели с теб срещу един служител, и датата на бележката от препоръчаното писмо е най-доброто ти "оръжие".
Пусни и жалба от формата в сайта на Виваком - дава ефект и отговарят до няколко дни :G8.gif .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Ное 2009 23:24 
Администратор
Аватар

Тук е от: 07 Яну 2007 4:15
На мен ако ми погодят такъв номер ще ми се прииска да отида с една картечница там и... Не съм имал подобни проблеми досега. Впечатлението ми е, че обслужването бива.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009 12:50 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

(автор на темата)
ТъмнатаПоловина написа:
Няма нужда да се съдиш.
Напиши в една писмена жалба до София трите имена на двамата свидетели, които са били с теб в офиса когато са ти казали че трябва до София да пратиш писмото с предизвестието, и реално това "препращане" се оказва опит за измама, още повече че имаш двама свидетели с теб срещу един служител, и датата на бележката от препоръчаното писмо е най-доброто ти "оръжие".
Пусни и жалба от формата в сайта на Виваком - дава ефект и отговарят до няколко дни :G8.gif .

Свидетели? Добра идея, но..
Първо мисля да изпратя едни "приятели" да поговорят с момчето от офиса във Варна, което ме изпрати за "зелен хайвер". Макар, че не знам дали нарочно ме е излъгал.
Иначе бележката от препоръчаното писмо с датата на нея я пазя. Както и копие от предизвестието. Освен това в договора не е посочено по какъв начин трябва да бъдат предизвестени. Там пише единствено - "писмено предизвестие в едномесечен срок". Никъде не пише конкретно в кой офис на фирмата трябва да бъде подадено. Такова предизвестие са получили, така че не виждам на какво основание отказват да прекратят договора?! Сега видях, из нета, че има много хора излъгани от Виваком по един или друг начин. Не мога да си обясня как голяма компания като тях може да си подбива реномето по този начин...
Извън темата/подсказка:
@SecondShoe - има ли начин да оправя заглавието на темата?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009 13:56 
Ветеран
Ветеран

Тук е от: 23 Май 2009 13:21
Извън темата/подсказка:
Не се занимавай да пращаш който и да било, човекът не е виновен - прави каквото му казват работодателите.
На мен до последно тук в офиса ми твърдяха едно, а от София, където съставят фактурите - съвсем друго. Това явно е някаква практика, и ако си траеш - плащаш.
Не разбирам, като си имал свидетели с теб, какъв ти е проблема :roll: .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009 15:25 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

(автор на темата)
Абе аз ако имах свидетели...
Все пак благодаря за предложенията!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Как се прекратява договор с Виваком?
МнениеПубликувано на: 14 Ное 2009 12:10 
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

Тук е от: 02 Юни 2009 8:47
FOWLER написа:
..... Естествено изпратих го с писмо с обратна разписка и мислех случая за приключен. ....

Къде е тази обратна разписка се пак то ти е доказателство че си изпратил писмо с писмено искане за прекратяването на договора си в определената дата. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Ное 2009 12:55 
Нов потребител
Нов потребител
Аватар

Тук е от: 14 Ное 2009 12:17
Здравейте, както се казва .... водата от извора е най-сладка :) Информацията от първа ръка - най-ценна!

Чета отдавна форума и това, което се случва тук (сиреч, следя задочно живота в родния град и на моменти ми е болно за ставащото, но досега избягвах да пиша и изобщо да се регистрирам с отношение по темите, макар да не липсваше желание за това) .... Както и да е! Преди да кажа нещо по проблема в темата, искам да поздравя хората създали и администриращи този сайт ... безценни неща за шуменци (а и не само) има на страниците на форума! Мерси, както се казва, че Ви има! :B9.gif

А сега, по темата ....

Положението с разтрогването на договор с Виваком (в частност, макар положението да е същото и при останалите оператори) стои по следния начин: .... в тридесет дневен срок преди изтичането на сключения Договор (в случая за интернет) ако едната от страните не заяви в писмен вид желанието си за разтрогване на договора, той се преподписва за същия срок и при същите условия, а ако има желание от страна на потребителя за прекратяване на услугата в последствие - то той дължи неустойки по договора в размер на всички месечни такси за оставащия период на абонамента. И къде е проблемът - сега ще обясня. До началото на юни месец (въпреки тези условия по договора) ако клиент искаше спиране на АДСЛ дори ден преди изтичането на договора - това не беше проблем - правехме го без да има неустойки за клиента - и всичко беше ОК. От началото на споменатия месец обаче, въведоха софтуеър, който сам да управлява и регулира това - без човешка намеса и без субективен фактор.... т.е. - какво се получава оттогава насам и откъде тръгнаха ядовете ..... (ще дам конкретен пример: на г-жа Х и изтича Договора за АДСЛ на 20 септември 2009 г. Тя посещава център на Виваком и подава заявление за спиране на услугата на 21 август!!! В резултат на това, софтуеърът отчита преподписването на договора на 20 септември за още една година, а на 21 септември обработва заявката за прекратяване на услугата.... отчита разминаването и на 1 (първи) октомври при излизането на фактура начислява неустойки за 12 месеца напред (разбирайте 240 лв) за нещо, което реално не се ползва и вече не се предоставя на клиента!!! Проблемът е, че ние не можем да коригираме ръчно този процес!!!! И в това се състои основната част създаваща напрежение в подобни казуси.) ...... :(

И се сещате какво следва после .... обиди, заплахи .... "пращане на разни приятели да си "поговорят" с хората в магазина" .... и т.н. ...и т.н. .... а реално хората в офиса не са виновни за ставащото.....
Това накратко по същността на нещата!
Сега малко по конкретния казус! В случая - отговорно го заявявам - ако наистина служителя ти е казал да подадеш писмено предизвестие за спиране на договор и то по пощата! вината е НЕГОВА! и подлежи на наказание. ЩЕ го кажа само веднъж и се надявам да е ясно и порезно за в бъдеще на всички: РАЗТРОГВАНЕТО НА ДОГОВОР С ВИВАКОМ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА АДСЛ И СТАЦИОНАРНА ТЕЛЕФОНИЯ СТАВА САМО С ПОПЪЛВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕ В МАГАЗИН НА ОПЕРАТОРА И ТО ОТ СЪТРУДНИКА ПО ПРОДАЖБИ!!! СПИРАНЕТО НА АБОНАМЕНТ НА МОБИЛНА УСЛУГА (т.е. СИМ карта на бившето Вивател) - САМО В ПИСМЕН ВИД, СВОБОДЕН ТЕКСТ, ОТ СТРАНА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ И ИЗПРАТЕНО ПО ПОЩАТА ДО ЦЕНТРАЛАТА НА ВИВАКОМ В СОФИЯ, А НЕ ОСТАВЕНА В МАГАЗИНА!!!!! (извинявайте за "капс лока", но смятам, че беше редно да е написано с главни букви и разяснено ведвъж за винаги) .....
Т.е. ..... в конкретната ситуация - един съвет - не "пращай" никого да си говори с "колегата" в офиса на Виваком (ако е удобно напиши ми на лично за кой точно офис и кой колега става дума) .... а аз ще придвижа нещата напред ... и се надявам да решим случая в твоя полза!!!
Воденето на дела с оператора ..... още нещо полезно - надявам се за всички - изгубена кауза!! Казвам го от опит. Ако решите да водите дело - няма да сте първия, но няма и да сте последния, който ще го ИЗГУБИ на 100 % .... Юридически издържани са договорите на оператора с потребителите и щом веднъж сте (сме) се подписали - нещата приключват до там! (зная, че ще опитате да ме оборите - но вярвайте ми - работя от дълго време в системата и зная как стоят нещата!).
Относно нещо друго - което ужасно ме подразни .... за компетентния господин, който дава съвет по-горе, да заявиш преместване на интернета в някое село и ако там няма техническа възможност ще ти анулират договора - - - много МУ поздрави!!! Такива глупости няма! Не се заблуждавай - всичко ще е само напразен опит и ходене по мъките! (без положителен резултат накрая) .... (т.е. - мисля стана ясно - ако има подобен проблем и още някой - моля, ще се радвам да съм полезен и да помогна за решаването му - просто пишете на лично съобщение за какво точно става дума). Нерешими казуси няма! 8)

Надявам се съм бил поне малко полезен, и не толкова отегчителен ..... късмет на всички.... продължаваме да следим развоя на случая :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Ное 2009 13:24 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

(автор на темата)
add_icted написа:
РАЗТРОГВАНЕТО НА ДОГОВОР С ВИВАКОМ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА АДСЛ И СТАЦИОНАРНА ТЕЛЕФОНИЯ СТАВА САМО С ПОПЪЛВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕ В МАГАЗИН НА ОПЕРАТОРА И ТО ОТ СЪТРУДНИКА ПО ПРОДАЖБИ!!! СПИРАНЕТО НА АБОНАМЕНТ НА МОБИЛНА УСЛУГА (т.е. СИМ карта на бившето Вивател) - САМО В ПИСМЕН ВИД, СВОБОДЕН ТЕКСТ, ОТ СТРАНА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ И ИЗПРАТЕНО ПО ПОЩАТА ДО ЦЕНТРАЛАТА НА ВИВАКОМ В СОФИЯ, А НЕ ОСТАВЕНА В МАГАЗИНА!!!

Излиза, че служителят не е разбрал какъв точно договор искам да прекратя защото ми каза да изпратя предизвестието в писмен вид в свободен текст и ми даде адреса на Виваком в София. А аз изрично му казах, че искам да прекратя договор за ИНТЕРНЕТ.
Става въпрос за служител от офис на Виваком на бул. "Вл. Варненчик" във Варна. Не знам как се казва.
Така или иначе аз се консултирах с адвокат, който ми каза, че от юридическа гледна точка договорът ми е прекратен защото фирмата е предизвестена в срок. Това, че те продължават да ми доставят интернет си е техен проблем. :G8.gif
@armenxxx - разбира се, че пазя разписката.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Ное 2009 13:43 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 21:55
add_icted: има нещо, което трябва да ти кажа. На първо място явно работиш директно с клиенти на монополист, от където се предполага, че точно ти ще обираш главните негативи от некоректната политика на компанията. В някои случаи - дори близка среща с "приятели". Напълно вярно е, че една голяма компания има добри адвокати, които се грижат за тихото потъпкване на плахите опити за бунт от пролетария, но... не забравяйте медиите. Те са фактора, който може да причини достатъчно шум, който да принуди регулативните органи да принудят дадената компания да промени клаузи от договорите си. Това се случи с за последно с Глобул до колкото помня :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Ное 2009 14:02 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 26 Яну 2007 18:18
@lamerko
Примерът с Глобул е точен! Набиха им канчетата! Хора, търсете си правата! Изобщо да не Ви плашат с разни корпоративни адвокатчета! Има си Омбудсман на Републиката, има и медии, има и много правозащитни организации, които на драго сърце ще Ви защитят правата БЕЗПЛАТНО, за да издоят разни тарикати! А да не говорим и за европейските организации, тогава глобите за такива тарикати са стотици милиони в евро! Има много варианти за справяне с такива тарикати, особенно с колективен иск срещу тях е много удачен!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Ное 2009 23:35 
Нов потребител
Нов потребител
Аватар

Тук е от: 14 Ное 2009 12:17
Така ...... може би, не сте ме разбрали правилно .... да, наистина работя в определени моменти пряко с клиенти и обирам по един или друг начин доста от негативите, но не искам и да оставате с убеждението, че защитавам пряко компанията, в която работя и ви казвам да не търсите правата си, а да се откажете - заради добрите корпоративни адвокати. Напротив! Идеята ми е точно в обратна посока - търсете правата си! Особено пък в подобни случаи, когато очевидно има или недоразумение, или непрофесионализъм и некомпетентност (искрено се надявам да се лъжа за това) на служител оторизиран да представлява голяма компания и да подписва Договори от нейно име .... Затова - борба до край. В правото си си на това. А иначе - малко между другото - да подскажа ..... как мислите, кое точно наложи появата на подобен род клаузи в договорите и на трите мобилни оператора (става дума за автоматичното преподписване без да е уведомен потребителя) ??? ..... точно решение от преди време на КРС (Комисията за регулиране на съобщенията) .... т.е. .... малко в стил "крадеца вика дръжте крадеца" ..... измислиха го - наложиха го - и сега го преследват като едва ли не смъртен грях! ... И за да не е съвсем голословно .... замисляли ли сте се - защо, аджеба, и трите оператора предоставят цена за разговори към други мобилни мрежи в страната (сиреч конкуренцията) 0.32 лв ??? :01_crazy.gif Дали Мтел, Виваком или Глобул не са склонни и при възможност не биха намалили тази граница?!?!? ..... Всички програми, на всички оператори (с малки изключения) говорят с двата конкурентни телекома на 32 ст .... ни повече - ни по-малко! Това не е ли държавен монопол?!?! ..... Пък после да ходим да се жалваме ние .... на кого - като те сами регулират процеса?! .... И после - скъпи ни били разговорите в сравнение с Европа ..... :A1.gif ... е как да поефтинеят?! .....
Но нещата ще станат съвсем от кухнята, а сякаш не му е тук мястото ..... пак ще го напиша - ако някой има подобен проблем с който и да е от трите оператора - нека пише на лично съобщение - гарантирам му пълно съдействие за изясняване на случая ...

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 17 Юни 2026 21:15

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Не можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: