ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 18 Апр 2026 19:20

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 412 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 28  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Blizoo vs Vivacom
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2010 12:10 
Компютърджия
Компютърджия

Тук е от: 17 Юли 2009 21:04
(автор на темата)
Предлагам в тази тема да коментираме двата доставчика плюсовете и минусите кой от какво е доволен или недоволен. :BB07.gif

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Blizoo vs Vivacom
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2010 12:23 
Велосипедист
Велосипедист
Аватар

Тук е от: 05 Юли 2008 21:10
"...Стабилна връзка с максимална скорост, достигана в 90% от времето..." (Близу)
Малко ме съмнява да е тъй.
Сега като кажат че скоростта е до N мб/с не ти става ясно колко е реалната ср. скорост в натоварените часове, няма гаранция никаква. Май отзивите от др. потребители е най-сигурния начин да разбереш. :D Ако много почнем да ги спрягаме (Близу), сами ще си направят форум където да се хвалят..
Но пък което си е верно нетът от Вива е стабилен, поне при мен.

Последна промяна чичо Мичо на 12 Авг 2010 12:31, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Авг 2010 12:30 
Компютърджия
Компютърджия

(автор на темата)
Аз предпочитам нета на Blizoo по лесна поддръжка и е стабилен преди доста хвалеха нета на Виваком, може би беше по добър, но в последно време нещо почнаха да се излагат и то сериозно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Авг 2010 12:31 
Администратор
Аватар

Тук е от: 07 Яну 2007 4:15
Близу имаха собствен форум пълен със стотици теми, в които ги плюят като за световно, но го махнаха когато си смениха името. Скоростта та скоростта. Стига с тая скорост. Стига да съответства на договора няма проблем, дори да са само 6 мегабита. Аз на Виваком винаги съм получавал толкова колкото пише в договора, но по-важното е, че не прекъсва и мога да разчитам на тоя нет. При Близу, дето вече почти не са останали техници, никога няма да се запиша по ред обективни и субективни причини.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Авг 2010 12:34 
Велосипедист
Велосипедист
Аватар

Илийка, а дали има реална разлика в скоростта на Близу - 8, 16, и 24 Мбс? И зависи ли колко далеч живея (до супера на Македония съм)?
Шу, ако държеше 5-6 Мб нямаше и да се включвам в обсъждането въобще. Разбира се че има значение скоростта, там е работата че не съответства на договора.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Авг 2010 12:46 
Компютърджия
Компютърджия

(автор на темата)
Чак 24 Мбс не съм ползвал, но както казах може да пробваш услугата без договор да речем месец, два за да може да прецениш дали си доволен. :BB07.gif .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Авг 2010 12:48 
Велосипедист
Велосипедист
Аватар

А пак ли е с 1-годишен договор или мога да си плащам месец за месец? Като те зарибят за 1-2 години после по незнайни причини обикновено скоростта пада драстично.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Авг 2010 12:51 
Компютърджия
Компютърджия

(автор на темата)
Може месец за месец вярно малко по скъпо ще е, но поне не си вързан с договор и в случай, че не си доволен винаги можеш да се откажеш.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Авг 2010 12:52 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 21:55
Аз бях на Vivacom и се махнах. Отидох при лилавите и за 3 месеца и половина не съм имал никакъв проблем (включително през големите дъждове и гръмотевичните бури). На 24 mbps съм и като заточа нещо - вдига си м/у 2.4 MB/s и 2.8 MB/s според зависи, но по-често клони към второто.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Авг 2010 13:00 
Компютърджия
Компютърджия

(автор на темата)
Мен висока скорост не ми трябва, но стабилна връзка задължително поне от това немога да се оплача.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Авг 2010 13:03 
Велосипедист
Велосипедист
Аватар

Мерси за инфото, имах си проблем с Вива и т.нар. "договор от разстояние", който им отказах в законния срок, те се направиха на луди, писах до омбудсмана, спрях да им плащам щото не ми пращаха фактури с реалния договор (БТК-Темпо12 от септември 2009) а с този който ми вмениха и бях отказал (от април 2010). Омбудсмана говорил с тях, на 23 юни излезе в медиите и с препоръка за мошенгиите на моб. и интернет оператори относно зарибяване и авт. "преподновяване". Като капак на всичко Вива ми спряха телефона (на който и така не държа особено) и забележете - абонирали ме от юли 2010 за НОВ 12 мес. срок за Виваком темпо. Отговорих им че не съм им искал услугата и че ще им платя през септември дължимите вноски, ще им върна модема и чао. Мълчат.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Авг 2010 13:08 
Гастарбайтер
Гастарбайтер
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2008 2:43
Аз съм за ВиваКом. И на мен не ми трябва скорост, дърпам един-два филма на седмица и по един албум на месец. Страниците се отварят на момента и прекъсвания почти съм нямал. Главно го ползвам да пускам обяви за продажба и да гледам кой какво продава. Каквото съм пуснал, съм го продал, докато навремето от КейбълТел все удрях на камък. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Авг 2010 13:12 
Компютърджия
Компютърджия

(автор на темата)
Ще си проличи от следващите коментари кой е по добрият доставчик за момента. :BB07.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Авг 2010 13:15 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 12 Сеп 2008 10:46
чичо Мичо написа:
Мерси за инфото, имах си проблем с Вива и т.нар. "договор от разстояние", който им отказах в законния срок, те се направиха на луди, писах до омбудсмана, спрях да им плащам щото не ми пращаха фактури с реалния договор (БТК-Темпо12 от септември 2009) а с този който ми вмениха и бях отказал (от април 2010). Омбудсмана говорил с тях, на 23 юни излезе в медиите и с препоръка за мошенгиите на моб. и интернет оператори относно зарибяване и авт. "преподновяване". Като капак на всичко Вива ми спряха телефона (на който и така не държа особено) и забележете - абонирали ме от юли 2010 за НОВ 12 мес. срок за Виваком темпо. Отговорих им че не съм им искал услугата и че ще им платя през септември дължимите вноски, ще им върна модема и чао. Мълчат.

Проблеми с Виваком имах/т.е имам/ и аз:
viewtopic.php?f=3&t=6642
И въпреки всичко описано в горния линк продължавам да получавам фактури от тях. :BB02.gif
Усещам, че ще се съдим.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Авг 2010 13:18 
Велосипедист
Велосипедист
Аватар

lamerko написа:
Аз бях на Vivacom и се махнах. Отидох при лилавите и за 3 месеца и половина не съм имал никакъв проблем (включително през големите дъждове и гръмотевичните бури). На 24 mbps съм и като заточа нещо - вдига си м/у 2.4 MB/s и 2.8 MB/s според зависи, но по-често клони към второто.

Ламерко, ако е вярно е просто супер. :B9.gif

-- чет авг 12, 2010 14:31 --

Проблеми с Виваком имах/т.е имам/ и аз:
viewtopic.php?f=3&t=6642
И въпреки всичко описано в горния линк продължавам да получавам фактури от тях. :BB02.gif
Усещам, че ще се съдим.[/quote]

Ами и мен да съдят - един договор обикновено съдържа няколко задължителни реквизита, като дата, условия и подпис на всяка от страните. Ако от Вива смятат че разполагат и могат да представят в съда актуален документ с подобно съдържание - моля!
Но иск може да бъде заведен и от мен, например за морални щети и проблеми от зравословен характер..

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 412 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 28  Следваща

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 18 Апр 2026 19:20

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Не можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: