"...Стабилна връзка с максимална скорост, достигана в 90% от времето..." (Близу) Малко ме съмнява да е тъй. Сега като кажат че скоростта е до N мб/с не ти става ясно колко е реалната ср. скорост в натоварените часове, няма гаранция никаква. Май отзивите от др. потребители е най-сигурния начин да разбереш. Ако много почнем да ги спрягаме (Близу), сами ще си направят форум където да се хвалят.. Но пък което си е верно нетът от Вива е стабилен, поне при мен.
Последна промяна чичо Мичо на 12 Авг 2010 12:31, променена общо 1 път
Аз предпочитам нета на Blizoo по лесна поддръжка и е стабилен преди доста хвалеха нета на Виваком, може би беше по добър, но в последно време нещо почнаха да се излагат и то сериозно.
Близу имаха собствен форум пълен със стотици теми, в които ги плюят като за световно, но го махнаха когато си смениха името. Скоростта та скоростта. Стига с тая скорост. Стига да съответства на договора няма проблем, дори да са само 6 мегабита. Аз на Виваком винаги съм получавал толкова колкото пише в договора, но по-важното е, че не прекъсва и мога да разчитам на тоя нет. При Близу, дето вече почти не са останали техници, никога няма да се запиша по ред обективни и субективни причини.
Илийка, а дали има реална разлика в скоростта на Близу - 8, 16, и 24 Мбс? И зависи ли колко далеч живея (до супера на Македония съм)? Шу, ако държеше 5-6 Мб нямаше и да се включвам в обсъждането въобще. Разбира се че има значение скоростта, там е работата че не съответства на договора.
А пак ли е с 1-годишен договор или мога да си плащам месец за месец? Като те зарибят за 1-2 години после по незнайни причини обикновено скоростта пада драстично.
Аз бях на Vivacom и се махнах. Отидох при лилавите и за 3 месеца и половина не съм имал никакъв проблем (включително през големите дъждове и гръмотевичните бури). На 24 mbps съм и като заточа нещо - вдига си м/у 2.4 MB/s и 2.8 MB/s според зависи, но по-често клони към второто.
Мерси за инфото, имах си проблем с Вива и т.нар. "договор от разстояние", който им отказах в законния срок, те се направиха на луди, писах до омбудсмана, спрях да им плащам щото не ми пращаха фактури с реалния договор (БТК-Темпо12 от септември 2009) а с този който ми вмениха и бях отказал (от април 2010). Омбудсмана говорил с тях, на 23 юни излезе в медиите и с препоръка за мошенгиите на моб. и интернет оператори относно зарибяване и авт. "преподновяване". Като капак на всичко Вива ми спряха телефона (на който и така не държа особено) и забележете - абонирали ме от юли 2010 за НОВ 12 мес. срок за Виваком темпо. Отговорих им че не съм им искал услугата и че ще им платя през септември дължимите вноски, ще им върна модема и чао. Мълчат.
Тук е от: 15 Апр 2008 2:43 Мнения: 3222 Местоположение: Amor fati - Memento mori
Аз съм за ВиваКом. И на мен не ми трябва скорост, дърпам един-два филма на седмица и по един албум на месец. Страниците се отварят на момента и прекъсвания почти съм нямал. Главно го ползвам да пускам обяви за продажба и да гледам кой какво продава. Каквото съм пуснал, съм го продал, докато навремето от КейбълТел все удрях на камък.
_________________ "Нашата философия гради нов свят, делото ни руши стария!"
Мерси за инфото, имах си проблем с Вива и т.нар. "договор от разстояние", който им отказах в законния срок, те се направиха на луди, писах до омбудсмана, спрях да им плащам щото не ми пращаха фактури с реалния договор (БТК-Темпо12 от септември 2009) а с този който ми вмениха и бях отказал (от април 2010). Омбудсмана говорил с тях, на 23 юни излезе в медиите и с препоръка за мошенгиите на моб. и интернет оператори относно зарибяване и авт. "преподновяване". Като капак на всичко Вива ми спряха телефона (на който и така не държа особено) и забележете - абонирали ме от юли 2010 за НОВ 12 мес. срок за Виваком темпо. Отговорих им че не съм им искал услугата и че ще им платя през септември дължимите вноски, ще им върна модема и чао. Мълчат.
Проблеми с Виваком имах/т.е имам/ и аз: viewtopic.php?f=3&t=6642 И въпреки всичко описано в горния линк продължавам да получавам фактури от тях. Усещам, че ще се съдим.
Аз бях на Vivacom и се махнах. Отидох при лилавите и за 3 месеца и половина не съм имал никакъв проблем (включително през големите дъждове и гръмотевичните бури). На 24 mbps съм и като заточа нещо - вдига си м/у 2.4 MB/s и 2.8 MB/s според зависи, но по-често клони към второто.
Ламерко, ако е вярно е просто супер.
-- чет авг 12, 2010 14:31 --
Проблеми с Виваком имах/т.е имам/ и аз: viewtopic.php?f=3&t=6642 И въпреки всичко описано в горния линк продължавам да получавам фактури от тях. Усещам, че ще се съдим.[/quote]
Ами и мен да съдят - един договор обикновено съдържа няколко задължителни реквизита, като дата, условия и подпис на всяка от страните. Ако от Вива смятат че разполагат и могат да представят в съда актуален документ с подобно съдържание - моля! Но иск може да бъде заведен и от мен, например за морални щети и проблеми от зравословен характер..
Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 18 Апр 2026 19:20
Информация за текущата активност
Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]
Не можете да пускате нови теми Не можете да отговаряте на теми Не можете да променяте собствените си мнения Не можете да изтривате собствените си мнения