Тук е от: 01 Авг 2009 21:21 Мнения: 243 Местоположение: Шумен
(автор на темата)
Доста канали вече преминават в излъчване 16:9
От утре TV7 минава изцяло 16:9 излъчване. Днес забелязах, че и National Geographic е 16:9. City TV от 1 месец някъде вече излъчва само 16:9. След като Msat стана Bulgaria on Air вече е 16:9. 24Kitchen също е 16:9. The Voice от самото начало е 16:9.
Време е всички канали да минат на 16:9 формат на картината. Докато всички канали не минат не ми трябва плазмен телевизор който да е 16:9. Няма да гледам сплескани хора. На старите телевизори може да се гледа 4:3 и 16:9, но на плазмените не може да се гледа нормално 4:3 става смазана работа. bTV какво чакат? Уж се пишат за модерна телевизия, а са се запънали на 4:3 и нямат намерение да преминават към новия стандарт на излъчване.
Горе съм изброил български канали или поне има български превод които излъчват официално 16:9
Канали които са 16:9 или ще преминават към такова излъчване: TV7 National Geographic City Bulgaria on Air 24Kitchen The Voice EuroSport EuroSport 2 Travel TV Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature - през повечето време са 16:9
1. У дома имаме 3 стари CRT телевизора/някъде към 1996-1998 г. модели/ и нямат такава опция за избор м/у 4:3 или 16:9 режим, та се питам такива ли са им възможностите на по-старите модели ТВ?
2. Разбрах, че имало ТВ програми с многоканален звук/DD 5.1/ и въпросът ми е дали ги има включени в най-евтиния пакет на Близу или пък примерно да ги има като интернет телевизии?
Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 31 Мар 2023 12:13
Информация за текущата активност
Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]
Не можете да пускате нови теми Не можете да отговаряте на теми Не можете да променяте собствените си мнения Не можете да изтривате собствените си мнения