ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 27 Сеп 2022 23:28Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Програмата по БТВ в Коледната нощ
МнениеПубликувано на: 25 Дек 2008 21:33 
Ентусиаст
Ентусиаст

Тук е от: 11 Дек 2008 9:00
Мнения: 70
(автор на темата)
Гледате ли програмата в момента по БТВ? Наистина има много инвалиди, сираци, болни, нещастни! Това всеки го знае. Но дали точно в този момент, когато сме седнали на масата да хапнем и пийнем за здраве е момента да ни заливат точно с такава негативна енергия? Който иска и има възможност помага и без да му набиват в главите и очите нещастието на другите. Таз вечершната програма ми напомня рекламите за "Доместос"-когато излизаше един червей от тоалетната, или за госпожата, която плюеше в умивалника с рекламна цел-и всичко редовно съвпадаше с времето на вечеря.Тези деца и възрастни имат нужка целогодишно от помощ, не само по Коледа да им се помага.Така че смятам всичко за пресилено.Дори и за момент да се помъчиш да забравиш своите нещастия, те поголовно те заливат от екрана.И после се чудят гоподата защо се гледа масово и слуша чалга - колкото и пошла да е, поне за момент мен ме изважда от болката - починал съпруг, син в чужбина да си търси късмета, друг син който се чуди още какво прави в България, и дъщеря, която е студентка и я измъчва въпроса-аз като уча,какво ли ще постигна, след като нямам връзки?Вярно,мога веднага да превключа канала,но нали всички ние даваме пари за тази телевизия?Едно хубаво нещо има там -"нашият президент".Ами щеси го гледаме и ще му се радваме!!! Забравих "ЧЕСТИТА КОЛЕДА"-много здраве,късмет, щастие,любов, абе всяко ваше желание е мое пожелание!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Програмата по БТВ в Коледната нощ
МнениеПубликувано на: 25 Дек 2008 22:49 
VIP
VIP

Тук е от: 09 Яну 2007 21:19
Мнения: 2680
Местоположение: Шумен
Skype: kpacumup66
А защо гледаш телевизия на такива празници? Уговорили сме се от няколко години с роднини и приятели, че на събирания за Нова година и Коледа не гледаме телевизия. И минава страхотно. А тази година беше една от най-красивите ми Коледи и Бъдни вечер с хората, които обичам и някак си телевизията не ми е липсвала. Моят дом е моята крепост, може би не е толкова лош тоя девиз. Ако не пишех във вестник, сигурно нямаше и да го чета, а телевизионни новини много отдавна също не гледам.
Хей, и аз забравих: Честита Коледа!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Програмата по БТВ в Коледната нощ
МнениеПубликувано на: 25 Дек 2008 23:01 
Ентусиаст
Ентусиаст

Тук е от: 11 Дек 2008 9:00
Мнения: 70
(автор на темата)
Да,прав си Леонартис, но има един момент, когато деца ти излитват, "приятелите" всеки си е със семейството и само който не е оставал сам по праздниците, не знае какво е.амотата убива, тя е лош спътник.Аз дори и в тази Коледна нощ освен основните пожелания за здраве на мен и семейството,близките си пожелах да срещна човка, който да ме подпре, когато залитна, който да ми подаде ръка, когато падна, който да не погали, когато съм тъжна.Дано Господ чуе молбите ми!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Програмата по БТВ в Коледната нощ
МнениеПубликувано на: 25 Дек 2008 23:03 
VIP
VIP

Тук е от: 09 Яну 2007 21:19
Мнения: 2680
Местоположение: Шумен
Skype: kpacumup66
Пожелавам ти да ти се сбъдне...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Програмата по БТВ в Коледната нощ
МнениеПубликувано на: 25 Дек 2008 23:13 
Ентусиаст
Ентусиаст

Тук е от: 11 Дек 2008 9:00
Мнения: 70
(автор на темата)
Благодаря за пожеланието! Но дори и аз не вярвам, защото когато си останала вдовица на 40 години с три невръстни деца, дал си всичко, и продължаваш да даваш, живееш вече 9 години само за тях, то губиш вяра и надежда.Но живота трябва да се живее, независимо дали е добър или лош .Аз знам, че може би най-хубавото нещо тепърва предстой.Моят девиз е:"Усмихни се сега, утре ще бъде по лошо!"


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Програмата по БТВ...
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2012 13:20 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 15 Яну 2007 14:01
Мнения: 2360
Местоположение: RINGWORLD
Skype: kzint007
БТВ... правят новини за деца :03_silent.gif
"БТВ Медиа Груп стартира нов проект, насочен към детската аудитория. От следващия месец по БТВ ще се излъчва специална емисия новини за деца, като за целта вечерната схема на предаванията ще бъде изцяло променена. Водещи на детските новини ще са Диана Найденова и Миролюба Бенатова, емисията ще продължава 20 минути и ще започва в 19.40h. Целта на новото предаване е да завоюва позиции сред детската аудитория, която до момента почти изцяло бе оставена в лапите на Сънчо и Канал 1. Новините са насочени към най-малките на възраст от 3 до 12 години, като обещанието на редакторите е да се отразяват новини, чиито главни герои са деца, и така малките зрители да бъдат информирани какво се случва с техните връстници по света и у нас. Ето и официалното изявление, публикувано на сайта на БТВ:

”БТВ като национално отговорна медия смята за свой дълг да поправи един свой пропуск, ощетяваш най-младите български граждани на възраст между 3 и 12 години. Факт е, че до момента нашата медийна политика спрямо тях не бе на необходимата висота, дори – със съжаление признаваме – те бяха тотално пренебрегнати. За целта от следващия месец ние стартираме един нов медиен продукт, а именно “Детски новини”, които ще бъдат водени от любимките на българските родители Диана Найденова и Миролюба Бенатова. Смятаме, че въпросните новини ще компенсират пагубното влияние, което оказва върху детската психика гледането на “Лека нощ, деца” – предаване, излъчвано по една морално остаряла, но претендираща за национално влияние конкурентна медия.

Именно в качеството си на прогресивна медия ние смятаме, че е пагубно за децата, живеещи в днешния бързо променящ се свят, да бъдат забаламосвани с приказки и измислени анимационни герои, вместо да бъдат подготвяни ежедневно за бурния темп на живота и опасностите, които той крие. Днес, когато и бебетата пътуват с карти в градския транспорт, едно такова пренебрежително отношение към информираността на децата би било пагубно за бъдещето на България.

Смятаме, че този наш продукт ще бъде от полза и за самите родители, чието свободно време е толкова оскъдно, че нямат възможност да отделят достатъчно от него, за да обърнат внимание на децата си и да ги запознаят с опасностите, които крие съвременният свят. Доста често те оставят децата сами пред телевизора, пускайки им някакви детски канали с анимационни филми за измислени герои или, което е още по-ужасно, им четат някакви морално остарели приказки за чудовища и вълшебства, за герои и принцеси, които обаче само размътват и без това крехката мисловна дейност на децата, без да им помагат по никакъв начин да се ориентират в заобикалящата ги действителност. Ние знаем, че родителите не правят това нарочно, а поради липса на достатъчно богат избор.

От следващия месец обаче това ще бъде променено и родителите ще могат спокойно да оставят децата си пред телевизорите да гледат и слушат нашите “Детски новини” и същевременно ще са сигурни, че децата им ще научат нещо полезно за своето оцеляване. Ще научат неща, които ще им помогнат да станат достойни граждани на България и ще ускорят тяхното умствено развитие. Всички главни герои в тези новини ще бъдат деца . както от България, така и от света. В предварителното проучване, което нашата медия проведе, ние открихме, че децата са много по словоохотливи от своите родители и споделят с готовност всякакви подробности от своите изживявания, което ги прави достъпен и лесен за нашата репортерска работа материал.

От горния линк Вие можете да се уверите колко искрени и добронамерени са децата, когато ги интервюираме, за разлика от някои представители на по-възрастното поколение. Децата с готовност отговарят на въпроси, дори и свързани с тежки преживявания, които биха разклатили психиката на възрастен човек. Нашите “Детски новини” ще наблягат именно на тази тематика, засягаща опасностите, дебнещи децата на улицата, в училище и вкъщи. Ще ги запознаваме със съдбите на техни връстници, решили да сложат край на живота си, на такива, подлагани на сексуален и психически тормоз, на деца, жертви на побои и катастрофи, измами и кражби, ще ги правим съпричастни на драмите на деца, изгубили своите родители и т.н. Ние вярваме, че именно подобни репортажи ще подготвят децата за реалния живот и ще ги научат как да се пазят от опасностите, а ако не успеят – то поне как да превъзмогват последствията от тежестта на живота.

Както виждате, нашата медия се грижи за вашите деца и няма да ви остави сами да им обяснявате нещата от живота. От следващия месец вашите деца ще заспиват с нашите новини, а Вие ще можете спокойно да си сипете ракийка и да замезвате необезпокоявани пред поредния сериал. Честито.”"
:A1.gif

_________________
Изображение
"...орките не разбират защо хората протестират." :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Програмата по БТВ в Коледната нощ
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2012 13:39 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 10 Яну 2007 21:18
Мнения: 3168
Диана Найденова води детски новини?

Ако заедно с Миролюба хванат по една детска кукла и ми изиграят Педя човек лакът брада имитирайки гласът на Славка Рачева, ще го гледам с интерес.Остана и Барека да се включи като чичко Филипов и картинката ще е чудна.

_________________
This is the Internet, it literally makes you post brainless things in every shape and form. Sadly true.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 27 Сеп 2022 23:28


Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]


Не можете да пускате нови теми
Не можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.