SecondShoe написа:
Ясно е, че екипа им е професионален ...
Лаик съм и в тази област, но като заинтересован гражданин съм длъжен да попитам. Какво значи професионален екип? Има хора в екипа на тази телевизия, които са учили по специалност "Кино и телевизия" и са се посветили и ще посветят живота си на телевизията? Имат долупосочените качества?
"Знания в областта на режисурата, операторското майсторство и монтажа, универсално, нестандартно мислене за създаване на аудиовизуална продукция и изграждане на критерии за оценка на жанровете, умения и навици за работа в екип, за използване на съвременни цифрови технологии при изработване на телевизионни продукции, формиран индивидуален стил за използване на авангардни средства и форми на киноизказ."
Това са някой неща, които срещнах из учебните програми на някой ВУЗ-ове, които предлагат обучение по специалността "Кино и телевизия". Нямам нищо против ентусиастите, но да не стане както почти винаги се получава у нас: хубава работа, ама българска! Не напразно има университети за всяка една работа (изискваща някакви по-специални умения).
Успех на телевизията все пак, дано да има успех. БТВ вече не гледам, на НОВА само някои предавания и новините, да видим с какво ще ме заинтригува "6ТВ".