ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 01 Окт 2023 9:56

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 134 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: На шкембе чорба в Шумен
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2011 14:38 
Акварист
Акварист
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 18:44
(автор на темата)
@technoboy4o в Чарлито за мен е най-близо като вкус на Шкембето от Гюрлата, единственото което не ми харесва е , че напоследък не предлагат счукан чесън , а от оня дето е на гранули. Другото място където предлагат добра шкембе чорба е Стефани -разклона на Мътница за Мадара. И естествено Гюрлата в село Арковна. Ако пътуваш за морето от там. непременно спри да я опиташ.
Отдавна не бях писал толкова много във форума ;)), но темата си заслужава. :B9.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2011 21:20 
Нов потребител
Нов потребител

Тук е от: 28 Ное 2009 22:34
На бистро Шанел на Гривица е много добро.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2011 22:18 
Персона грата
Персона грата

Тук е от: 31 Мар 2007 11:03
На Гюрлата до гарата във Варна е по-зле от старата Гюрла, но пак си струва повече, от повечето познати места.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Юли 2011 16:45 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 15 Мар 2009 12:09
В Чарли вече няма истински чесън?! Тъжно, тъжно. Къде всъщност има истински чесън, че този на прах ли е, на грах ли е, на гранулки ли е не съм на ясно, но не ми харесва.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Юли 2011 19:14 
Форумен дух
Форумен дух

Тук е от: 18 Окт 2009 14:28
Що се отнася до застройката- само с жълтък!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Авг 2011 5:41 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Ей , това шкембоядите сте велика сила. Дори пътеводител вече си имате. Коментарите под пътеводителя ви също са супер. Някакъв пише ,че това е най-добрия и полезен текст в целия интернет от 10 години насам.

Къде е това заведение "Шанел"? Някакъв варненец пише ,че специално идвал в "Шанел" да яде шкембе?

http://frognews.bg/news_37638/Patevodit ... Balgariia/

32 Шумен
Щом става въпрос за добра шкембе чорба, мястото е „Шанел“. Според форумите тук лидерът на „Атака“ редовно яде шкембе. Забележете - при бай Хасан! Намира се, като се тръгне от бензиностанция „Лукойл“ в посока училище „Княз Борис I“, вляво е заведението.
Извън града много популярно шкембе средище е бистро „Стефани” на разклона на пътя за с. Мадара.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Авг 2011 9:42 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 10 Яну 2007 21:18
О, как така да не се знае "Шанел"?!
Забутана уличка из Гривица. Ентериора доообре. Реновиран един вид, което според мене беше безмислено, тъй като хората идват заради шкембето. Събота сутрин, след тежкия петък, (разбирай до към 15ч), места няма направо.

ПП. Тия в градската градина, ресторант Шумен ли се казваха, да си оправят шкембето! Язък, толкова добро беше в началото. Според мене тая мързелива кака, дето се води нещо като главна там на персонала, дръпна назад заведението.

Едит: Опс, грешчица виждам в цитатата на Амапола от пътеводителя.
Цитат:
Забележете - при бай Хасан!

Не е бай Хасан, а бай Али и всъщност с този никнейм е познато бистрото. Ако питате за бистро "Шанел", а не за "Бай Али" може и да не могат да ви упътят всъщност.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2011 20:55 
Форумен дух
Форумен дух

Тук е от: 18 Окт 2009 14:28
Мисля,че съм го писал някъде,но в гр. Ямбол се прави най добрата шкембе чорбасъ.Представяте ли си,надвечер,една хубава шкембе чорба и една студена,мека и оригинална "Сибирская". Чак ми се напълни устата бе. Аз тача и агнешката дроб чорба,особено с много бял дроб,чревца,мазно черво и др.С нея,не една, а няколко "сибирски" ще хвръкнат,ей така от само себе си.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Ное 2011 13:09 
Нов потребител
Нов потребител

Тук е от: 13 Ное 2011 13:04
Хора, по мой опит в Шумен най-доброто шкембе, което съм ял, а и не само в Шумен май, беше на най-неочакваното място. В Зино, на центъра. За жалост го сервират само веднъж годишно... на 8 Декември :-(

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Ное 2013 19:13 
Нов потребител
Нов потребител

Тук е от: 24 Ное 2013 0:36
yogle написа:
@technoboy4o в Чарлито за мен е най-близо като вкус на Шкембето от Гюрлата, единственото което не ми харесва е , че напоследък не предлагат счукан чесън , а от оня дето е на гранули. Другото място където предлагат добра шкембе чорба е Стефани -разклона на Мътница за Мадара. И естествено Гюрлата в село Арковна. Ако пътуваш за морето от там. непременно спри да я опиташ.
Отдавна не бях писал толкова много във форума ;)), но темата си заслужава. :B9.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 30 Ное 2013 23:04 
Нов потребител
Нов потребител

Тук е от: 24 Ное 2013 0:36
от години посещавам заведението на стефан в мътница . На времето до преди няколко месеца беше си добре но в момента положението е трагично там . До преди няколко дена там работеше Стела професионална сервитьорка млада красива приветлива и вежлива винаги усмихната и знае как да се държи с клиентите но сега капана гъмжи от груби кресливи мудни черни перли който се правят на серитьорки така като ги гледам може и да нямат осми клас . най редовно на нощни смени при кремена заведението затваря след 01 часа . Колкото пъти да отида толкова пъти е заключено по това време . друго си е при стела работи си момичето и винаги е пълно с клиенти .
оф какво да кажа за готвачката с червената коса Дора !?
Ако ви се яде кашкавал пане с мухи
омлет с хлебарки
вкиснал боб с кюфте
и всякакви такива екстри проблем няма

-- 30 Ное 2013 23:14 --

продалжавам темата за капана защото моя приятел стефан не можа да си подбере персонала . дорето милата няма време да прегледа храните защото почти цяла смяна стои на малкото клиенти които има на главите им по масите с ръцете на кръста и им досажда
а пък за хигиената няма да говорим .... НЯМА ЛИ ХЕИ!!! НЯМА ЛИ НАП !!!
на мен всеки път ми дават бон на който няма картата на България ! НУЖНО ЛИ Е да коментирам повече .
спирам до тук ...........

.................................................... ДОБЪР АПЕТИТ !!!! ........................

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 03 Юни 2014 5:44 
Гастарбайтер
Гастарбайтер
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2008 2:43
Най-добрата шкембе чорба е в бирария "Регал" в обедното им меню! Направо е като крем супа! Много плътна и с невероятен вкус. С два Heineken-a, колкото и да съм препил, на момента спирам да треперя! Сервитьорките също са много сочни. Давам 3 лева бакшиш и си тръгвам изтрезнял! :O01.gif

Извън темата/подсказка:
Един път ходих при мангала бай Али - шкембето му не струва - само утайката на обществото там - едно шкембе, 5-6 филии хляб и звукове от зоологическата градина бонус! :O01.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2014 3:23 
Гастарбайтер
Гастарбайтер
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2008 2:43
Най-доброто шкембе е в "Дом на архитекта". Тази седмица там изтрезнявах! Гулаш-а на "Чоли" също си струва! :O01.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2023 9:42 
Нов потребител
Нов потребител

Тук е от: 04 Сеп 2023 9:37
И аз бих искал да знам. Най-хубавото шкембе ,което съм хапвал е до Мъглиж, но имам път към Шумен и аз бих искал да знам. Благодаря! Моля за препоръки.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 134 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Местите се София- Шумен, Шумен - София?

в Услуги

HamaliMilchev

1

34047

12 Ное 2018 2:12

Сервиз в Шумен

в Услуги

Help_me

1

23331