iliikata написа:
Седалката е лесна дърпаш лостчето развиваш на ръка и си я нагласяш, но за кормилото ще ти трябват инструменти. Скоростите се сменят от лостчетата под дръжката друго?
Да, седалката се освобождава от лостчето. Въпроса ми е колко висока да я сложа.
Лошо че кормилото не може да се регулира лесно. Всъщност не съм сигурен дали кормилото може да се регулира по височина въобще. Тъпите китайци са приложили ръководство, което е универсално за всичките им модели, т.е. нищо не можеш да разбереш за своя...
Относно скоростите - в youtube видях че трябва да избягвам кръстосването на веригата от най-външния към най-вътрешния диск - те ми викаха cross-chaining или нещо такова. Аз всъщност скорости няма да сменям много - тука е равно кат тепсия.
Друго какво - то всичко ми изглежда странно по това колело. Това на предното колело е дискова спирачка, нали? Стандартна ли изглежда? Като се изтрие, какво? Защо на задната спирачка на челюстите отзад и отстрани стърчат едни черни болтове, сякаш са наполовина завинтени? Това ми изглежда ненормално. И защо предната спирчка се управлява от дясната ми ръка, а задната - от лявата? Не трябва ли да е обратното?
@Анелия
Колелото изглежда малко на снимките, но всъщност е огромно. Гумите са 26 инча. Аз съм 182 см висок, не съм чак толкова много висок. Това, което си ми обяснила за опънатия крак, е точно това, което и аз направих, когато си регулирах седалката. Не знам, мисля че кормилото ми е ниско.