Първо, да ти благодаря за пожеланията. Да, Ком-Емине го минах през 1987 година, от 15 до 30 Юни. Бяхме 6 човека-петима мъже и едно момиче на 20 годинки. Понататък ще ви покажа и черно-бели снимки от първото ми минаване. Тази година, засега съм сам. Има още трима, но нито един засега не е потвърдил участието си със сигурност. Ще си нося палатки и чували, тъй като на няколко места няма хижи и задължително се спи в палатки, например на Ришкия проход или на бившата хижа Планински извори.
Тук е от: 11 Фев 2007 14:04 Мнения: 2859 Местоположение: у дома
Райко пак е на път. Този път не е сам, а с известния в XC и шосейните среди Боян Бановски. Стартираха с лошо време, да се надяваме, че няма да се откажат бързо и скоро ще имат благоприятна прогноза. Ето и техния план:
24 07 - нощувка на връх Ком 25 07 - нощувка на Витиня (ако има места) 26 07 - нощувка на Ехо 27 07 - нощувка на х. Партизанска песен 28 07 - Агликина поляна 29 07 - Ришки проход 30 07 - Емона
_________________ There are three kinds of "good." There's good, there's no good, and then there's good for nothing.
Admin написа:
Райко току що ми се обади - в момента кара към Котел, където ще е след час - час и половина. Привечер ще е при Върбишки проход и се кани да премине най-проблемният участък (Върбишки - Ришки проход) по тъмно, на фар. Разбира се, това си е чист мазохизъм (той го каза), но пък това ще му даде шанс да подобри рекорда, въпреки изоставането заради слизането от билото. Ако има добре подготвени колоездачи в този район, желаещи да споделят подобно трудно и със сигурност незабравимо преживяване с Райко, могат да се свържат с него на телефон 0897 700325. Той със сигурност ще е там и ако на някого му е интересно да му прави компания в това приключение след залез слънце, добре е дошъл. Но пак казвам, преминаването на тази отсечка е много трудно дори и по светло, така че трябва да сте наистина корави, ако искате да се пробвате днес с Райко. :beer: Още малко остана, дано да успее!
_________________ There are three kinds of "good." There's good, there's no good, and then there's good for nothing.
mediator37 написа:
Нашият приятел Мечо пух тръгна на КЕ на 30 юли в 6:00 часа. Днес в 14:00 часа ми се обади, че е на хижа Мазалат, но вали и утре ще продължи към Шипка. Много поздрави праща на всички. Стискаме му палци ! На 67 години да направиш КЕ е доста голямо постижение. Уверен съм, че ще успее. Той е машина за изкачване на стръмни върхове. Успех , Мечо!
И от мен голямо евала! С колело е трудно да се мине К-Е, а пеш не знам как е...
Вчера в 17 часа финиширах на нос Емине. Вървях 21 дни, с къщата на гърба. Два дни принудителна почивка на хижа Узана, поради дъжд и силна буря. За да разберете как се минава Ком-Емине пеш, направете последователно 4-5 похода, от по 10-15 часа. Така ще си отговорите на въпроса - готов ли съм да мина Ком-Емине.
Поздравления! Според мен и времето е много добре, направо страхотно! На този етап аз не бих се хвалана да правя пеш такова нещо. Може би като стигна годините на Мечо, живот и здраве, ще имам спокойствието и търпението да прекарам толкова дни в Балкана. А дано имам и физическата възможност. Още веднъж: Поздравления!
Анелия, благодаря ти. Знаех, че този разказ ще го намеря някъде. Познавам Борис Борисов, но не исках да го притеснявам с изписването на разказа, затова не го питах. Изведнаж днес го видях във вашия форум. Благодаря за възможността да се запозная с разказа на моя приятел.
Снощи с интерес прочетох поредната част, а именно: Върбишки - Ришки проход. Доста са се забавили там. Тръгнали са много късно от Върбица. Още не е излязла последната част, но дано хванат черния път към Дъскотна, а не асфалта, както си мислят преди да си легнат...
Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 23 Апр 2021 10:23
Информация за текущата активност
Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]
Не можете да пускате нови теми Не можете да отговаряте на теми Не можете да променяте собствените си мнения Не можете да изтривате собствените си мнения