ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 23 Сеп 2018 14:32Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: План за възстановяване на социализма в България
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2012 5:02 
Напреднал
Напреднал
Аватар

Тук е от: 10 Дек 2010 0:33
Мнения: 359
(автор на темата)
В Източна Европа има носталгия по социализма. Най-силно изразена е тя в България. Според статистиката 38% от българите биха желали да живеят в условията на социализъм. Този факт ни изправя пред ред сериозни въпроси. От една страна, има желание да се живее при социализъм. От друга – не се прави нищо по въпроса.

Беше време, когато, според същата тази статистика, между 97 и 99 процента от българите искаха да живеят при социализма. Тогава по границите имаше телени мрежи. Край тях обикаляха граничари с кучета. Като нищо можеше да те убият, ако се опиташ да минеш. Опитите за напускане на страната се наказваха със затвор. Имуществото на избягалите се конфискуваше. И въпреки това хората бягаха, та се късаха.

Днес живеем в свободна страна. Можем да я напуснем легално. Социалистически страни – колкото щеш. Например, Северна Корея.

Хайде да оставим настрана Северна Корея. В нея условията са по-специфични. Да вземем Куба. Там също има социализъм. При това с романтична отсянка. Мулатки, барбудоси. Патрия о муерте. Можеш да разпродадеш имуществото си и да емигрираш. С тези пари там дори ще си богат човек. Местната преса ще пише за теб. Може дори самият Фидел да ти стисне ръката.

Само дето никой не ще да ходи в Куба. Съседната ней Доминиканска република е пълна с българи, а в Куба – никой.

Или да вземем Белорусия. Социалистическа страна на един хвърлей от тук. При това братска. Говори на руски. Поне русофилите трябваше да са се изнесли вече натам. Но де го тоз късмет!

Ясно е, че тези 38 процента не бързат да се измъкнат от отровната прегръдка на капитализма. Искат социализъм, но не съвсем.


Възможно е и друго обяснение. Всички тези хора са патриоти и искат да живеят при социализъм в собствената си страна, такъв, какъвто си го спомнят от време оно. Нека вземем това обяснение като работна хипотеза. В такъв случай трябва да се направи нещо. Една демократична страна не може да си позволи да пренебрегва настроенията на такава голяма част от обществото.

Какво да се прави? Най-добре ще отговорим на този въпрос ако се обърнем към класиците на марксизма. Ленин е открил, че социализма може да бъде построен и в една отделно взета страна. Ние ще покажем, че той може да бъде построен и в една отделно взета част от някоя страна. За тази цел ще изложим в общодостъпен вид, като поредица от действия, които трябва да се предприемат, настоящия

ПЛАН

за възстановяване на социализма в България

Учредява се Българска социалистическа общност (БСО) като отделно юридическо лице към Министерството на труда и социалните грижи.

Държавата прехвърля в собственост на БСО, с цел социалистическото му стопанисване, държавно имущество, като: все още не приватизирани бивши социалистически предприятия, държавни земи и пр.

Желаещите да ползуват социалистически начин на живот граждани се регистрират в Българската социалистическа общност. Регистриралите се прехвърлят в собственост на БСО цялото си движимо и недвижимо имущество с изключение на разрешеното от Закона за собствеността на гражданите от 1972 г. Те трябва да обменят всичките си пари срещу напълно не конвертируеми ваучери, издадени от Финансовите органи на Общността, по курс, определен от същите тези органи. Така те стават Членове на Общността (ЧО). Натрупаните по посочените начини средства стават материалната основа за изграждане на социалистическото стопанство на Общността.

Членовете на Общността могат да работят само в социалистическите предприятия или трудово-кооперативните земеделски стопанства (ТКЗС) на Общността. Те също така са задължени да работят в тях. Трудовото им възнаграждение се изплаща във ваучери. Ваучерите са задължително платежно средство само в социалистическите търговски обекти на Общността. В тях се намира всичко необходимо за съществуването на ЧО, като хляб, кисело мляко, народен салам, а също така и най-различни други стоки, ако има потребност. С ваучери на първо време могат да се извършват плащания и извън Общността, стига някой да ги приеме. Размерът на заплатите и цените се определя от Ръководството на Общността.

Социалистическите предприятия могат да търгуват само с други социалистически предприятия в рамките на Общността. Търговия извън Нея може да се извършва само от Ръководството.

Членовете на Общността имат право на безплатно образование, здравеопазване и погребение. Тези дейности се финансират от бюджета на Общността на остатъчен принцип, т.е., с каквото остане. Ако не остане – не се финансират.

ЧО могат да притежават пари само с разрешение и в количества, определени от Финансовите органи. БНБ вероятно няма да приема ваучери, така, че фиксинга лев/ваучер ще се определя пак от тях. Полицията (обикновената, не тази на БСО) може да проверява членовете и при наличие у тях на пари без съответния документ да предава ЧО на Органите на вътрешния ред на Общността, за да бъдат наказани за незаконни валутни операции.

ЧО не могат да напускат територията на страната без разрешение от Ръководството. Документите им за самоличност се прибират и съхраняват от Органите на вътрешния ред, в замяна на което им се издават пропуски за движение по социалистически образец. Остава открит въпросът дали те ще могат да напускат и границите на Общността, но той е от компетентността на Органите на вътрешния ред. ЧО също така не би трябвало да гласуват на демократични парламентарни и местни избори. Те могат да гласуват на вътрешни избори за ръководство на Общността, на които има само един кандидат. Могат и да не гласуват. Това няма да промени нищо.

Тъй като най-вероятно ЧО няма да могат да плащат таксите си за вода, ток, смет и др. комунални услуги, ще се наложи териториалното им обособяване. Ще изникнат нови селища от социалистически тип. Необходимите средства за бараки, бодлива тел и колци може да се отпуснат от бюджета на водещото министерство. Така ще се наложи възстановяването на категорията “жителство “. Също и на категорията “активни борци против фашизма”, които ще се наричат пак АБПФК (активни борци против фашизма и капитализма).

По принцип вътрешното устройство на Общността трябва да бъде решено от самите й членове. По-особен проблем е само назначаването на първоначалното ръководство, което да поеме нещата. Ние предлагаме то да се избере по естествен път, така, както става изборът на нов Папа. За целта се събират ръководствата на всички партии и организации от социалистически тип в страната, а също така и всеки, който желае да вземе участие в новото ръководство. Те се затварят в помещение, достъпът до което е ограничен. След три дни помещението се отваря и, ако няма резултат, останалите живи се затварят за още три дни. Това продължава до постигането на консенсус относно ръководството на Общността. Някой може да възрази, че така се отдава предпочитание на силовия подход в постигането на консенсус, но да не забравяме, че този консенсус е динамичен и така или иначе подлежи на промяна.

Този план възпроизвежда условията, съществували при реалния социализъм в България от втората половина на 20 век и задоволява и най-придирчивите натури. Неговото значение е огромно. Сегашната ляво центристка коалиция веднага трябва да се заеме със законовата му уредба. Когато той стане реалност, хиляди хора би трябвало да се втурнат към БСО. Несъмнено господа като Добромир Гущеров и Петър Манджуков ще са измежду първите, както и членовете на ВС на БСП. Така множество българи ще се избавят от гнетящото ги чувство на носталгия. Останалата част от българите пък ще се избави от тях.

Приятно е дори само да си го представиш.
http://kandimirov.com/stylish/119-plan- ... ariya.html
Имам идея,но не знам осъществима ли е ! Предлагам да съдействате,понеже в район Шумен има доволно поддържници на социализма,експериментът/какъв ти експеримент,направо велика идея/ да се осъществи във вашия край! Особен пиетет//то малко чужда дума,ама борбата изисква жертви// надеждите ми са за поддръжката на идеята от тъй-наречените "червени бабички"! Кои са,те си знаят? Да запазим анонимноста им в името на "великото дело"! Толкова самоотвержени и най-вече с хъс,разчитам на Вас! Анонимноста гарантирана,допълнителни инструкции ще получите по пощата! Успех, др..... ваш/не се чете/.

_________________
Димитър Талев:

"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: План за възстановяване на социализма в България
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2012 6:35 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Мнения: 13175
Местоположение: винаги на №14
Поне да беше казал "Добро утро".
Умирам от кеф да чета подобни неща рано сутрин. :M10 :K2.gif

_________________
http://okazion21.com/


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: План за възстановяване на социализма в България
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2012 4:11 
Напреднал
Напреднал
Аватар

Тук е от: 10 Дек 2010 0:33
Мнения: 359
(автор на темата)
Капитализма е ненавиждан от уж "демократичните" страни,както и в ислямските диктатури,които са най-големите му врагове! Има една книга "Обединени в омразата"на Д.Глазов за ислямо-левичарството!
Каква е причината за успеха на явлението прогрес на капитализма? Като пиша капитализъм,нямам предвид мутро-капитализма в територията България!
Западният капитализъм не е доктрина или утопия. Не е идея, родена в нечия глава и след това осъществена посредством рязане на други, несъгласни с нея глави. Той е практика, съобразена с естествените човешки възможности, която се е наложила именно, защото в конкретните условия отговаря най добре на човешката природа.
Ето малко за принципите на свободата,основа на които е устройството на "противният, прогнил" капитализъм! http://www.jonathangullible.com/sites/d ... L3/philoso … elected=Bulgarian
За добро настроение,едно изпълнение на Джовани Маради...Невинност

_________________
Димитър Талев:

"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: План за възстановяване на социализма в България
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2012 4:54 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 10:07
Мнения: 2611
Местоположение: Шумен
Всъщност най-голяма носталгия към социализма, изпитват унгарците.
http://vbox7.com/play:41dac200 България има нужда от точно този човек в момента !

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: План за възстановяване на социализма в България
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2012 12:23 
Напреднал
Напреднал

Тук е от: 10 Апр 2009 12:57
Мнения: 425
Местоположение: на дисплея ти
Някои си спомнят стари приятни неща.
Други живеят само с мисълта за някакви злини, нищо че тях отдавна ги няма.
Кои са всъщност откаченяците? :A7.gif

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=zeWBD7zHG8o


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: План за възстановяване на социализма в България
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2012 12:55 
Напреднал
Напреднал
Аватар

Тук е от: 15 Фев 2008 9:46
Мнения: 432
Много бих искала oksimoron да се изкаже по темата! :))) Определено има какво да каже!

_________________
Only God Can Judge Me


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: План за възстановяване на социализма в България
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2012 13:16 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Яну 2007 0:04
Мнения: 2818
Я си представете да се появи някой Брайвик в това БСО...


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: План за възстановяване на социализма в България
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2012 14:05 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 12 Сеп 2008 10:46
Мнения: 2713
vanbg написа:
В Източна Европа има носталгия по социализма. Най-силно изразена е тя в България. Според статистиката 38% от българите биха желали да живеят в условията на социализъм. Този факт ни изправя пред ред сериозни въпроси. От една страна, има желание да се живее при социализъм. От друга – не се прави нищо по въпроса........................................бла, бла, бла.............................................................................................
Имам идея,но не знам осъществима ли е ! Предлагам да съдействате,понеже в район Шумен има доволно......бла, бла, бла.......................

И изписа всичко това само за да разберем, че са ви прекарали интернет в Царев Брод?! :BB08.gif


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: План за възстановяване на социализма в България
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2012 15:46 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Фев 2007 15:36
Мнения: 2563
Местоположение: Назад във времето , когато България беше царство!
Skype: dragostinoff
Флауър, оригинален си като турски анцуг,най-вероятно Адибас. 8)

_________________
"Всичко е добро, когато е добро за България" - Стефан Стамболов


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: План за възстановяване на социализма в България
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2012 16:12 
Напреднал
Напреднал
Аватар

Тук е от: 10 Дек 2010 0:33
Мнения: 359
(автор на темата)
Изображение


Това е сателитна снимка на корейският полуостров, снимана вечерно време от спътник на американската метеорологична сателитна програма (DMSP). Разликата е особено показателна защото това е един народ, една нация, допреди 60 години една държава сега разделене на две, Северна Корея (КНДР) в която има тоталитарна социалистическа политическа система и Южна Корея, която е демократична, капиталистическа държава. За разликата в икономическото състояние на двете Кореи няма да пиша защото се вижда дори с просто око от космоса.

_________________
Димитър Талев:

"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: План за възстановяване на социализма в България
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2012 14:57 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 15 Яну 2007 14:01
Мнения: 2362
Местоположение: RINGWORLD
Skype: kzint007
На дребно мислите. Ето това е РАЗМАХ! :twisted:

_________________
Изображение
"...орките не разбират защо хората протестират." :)


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: План за възстановяване на социализма в България
МнениеПубликувано на: 04 Апр 2012 23:10 
Форумен дух
Форумен дух

Тук е от: 18 Окт 2009 14:28
Мнения: 1225
Стига сте преписвали,каже ти вашето мнание


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: План за възстановяване на социализма в България
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2012 0:41 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Яну 2007 0:04
Мнения: 2818
Извън темата/подсказка:
skorpion-e, престани да имитираш правописа и знанията по граматика на първокласниците, ако искаш някой да ти обърне по-сериозно внимание.

[ontopic] Моля, заповядай те. Моля, заповядай те.[/ontopic]


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: План за възстановяване на социализма в България
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2012 9:44 
Ентусиаст
Ентусиаст

Тук е от: 27 Сеп 2009 13:48
Мнения: 77
Skype: astro_valyo
Аз предлагам още по-мащабен план!

5% от населението да живее в капитализъм - олигарси, мутри, политици и техните лакеи.
Администрацията - в социализъм.
Циганите - в комунизъм.
Работниците - в робовладелски строй.
Пенсионерите и безработните - в родово-общинен.
За мюсюлманите - шериат.

А за човекоядците - канибализъм.
:A7.gif :O01.gif :A1.gif


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Бърз отговор
  

 Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Как ще се оправи България?

в Политика

Loveca_

58

5611

12 Авг 2015 9:26

За политиката в България

в Политика

lamerko2

8

2178

07 Мар 2014 2:29

Определението за гражданство в България

в Политика

barbus

2

901

12 Ное 2016 9:01

Продават част от България

в 123

ТошЕто

2

857

12 Ное 2013 11:34

Транспорт Германия България и обратно

в Услуги

turkxxx

0

984

17 Мар 2016 22:16

В Шумен е най-красивата съдебна палата в България!

в Градски въпроси

bulphotos

3

571

04 Дек 2013 4:51

Връщат рали 'България'' край морето

в Спорт

varg

2

1865

20 Юли 2015 11:32Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 23 Сеп 2018 14:32


Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]


Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.