Т.нар. колонисти са обикновени западни фирми,които виждайки анархията в България и корумпираността на българската политическа класа просто си плащат на политиците,за да получат протекции и да сключат такива договори и/или да организират дейността си на българска територия по такъв начин,който да им донесе максимална печалба макар и ощетявайки българската държава и бюджет. Това са големи фирми,които имат бизнеси в десетки държави,но във всяка държава играят по тези правила,по които местната действителност им позволява да играят. Една и съща фирма ще спазва всички закони в Германия, само част от законите в България и ще си прави абсолютно каквото си иска в Нигерия или Коста Рика. Това е положението... Когато имаме работеща и правова държава тогава и т.нар. колонисти ще се превърнат в обикновени инвеститори. Но не са ни виновни те, поговорката за баницата я знаем всички.
Впрочем абсолютното същото го правят и руските корпорации в България,но с присъщата за тях бруталност, което някак си ми се струва,че убягва от зоркия поглед на г-н Лидеров,който говори единствено за "западните колонисти" удобно пропускайки руските си господари.
Що се отнася до Дянков, аз одобрявах единствено строгата му финансова политика на икономии,но може би не съм бил прав, тъй като такава политика свива съвсем потреблението,което забавя и икономиката и спира цялото развитие на държавата. Това е като политик,а като човек май наистина ще излезе боклук...