Заглавие: Re: Изборите бяха днес. За кого гласувахте ?
Публикувано на: 09 Окт 2014 11:06
<5™
Тук е от: 23 Фев 2007 16:15 Мнения: 6357 Местоположение: Шумен,Центъра на света
Извън темата/подсказка:
Чопър написа:
Аааа, не - аз съм свидетел, че чува петела, професионалист е и то добър. Да - себичен е, влюбен е в себе си, има малко повечко самоувствие, което му изиграва лоша шега, но си разбира от работата.
Не знам какво е учил, но един на мене ми обясняваше нещо техническо, което беше пълен абсурд, но се направих на неразбиращ, че да ме остави на мира. За да не сме голословни - осмозата не е онова, което той си мисли. още по-малко пък обратната осмоза.
Публикувано на: 11 Окт 2014 10:01
Гастарбайтер
Тук е от: 15 Апр 2008 2:43 Мнения: 3210 Местоположение: Amor fati - Memento mori
За когото и да гласувате - същата работа. Даже и Меркел не може да спаси държавата. Той, самият народ/електорат е много прост. Отива му да се мъчи. Затова, аз, сам съм си министър-председател, сам съм си президент!
_________________ "Нашата философия гради нов свят, делото ни руши стария!"
Публикувано на: 26 Окт 2015 20:41
Титан на мисълта
Тук е от: 22 Окт 2007 16:57 Мнения: 12068 Местоположение: The O.C. (автор на темата)
Пазите ли тайната на вота да остане тайна? За кмет драснах 13. Не го помня кой беше. Съветника е Добо. Против ел.гласуване съм. Единия колега ме разби от смях. Вика "Нямаше да ходя, ама отидох. Всички бюлетини празни пуснах." Може би напук, защото са обещавали пари, а не са дали
_________________ Ако всеки нарушава законите, кога ще се оправи България?
Изслушайте го - интересно е. Както правилно предположих, Добо вече се сблъсква челно с бетонна стена. Дано не му писне да се бори с вятърни мелници скоро
_________________ До общината: Улиците преди бяха зле! Сега станаха по зле, ае ако може направете така, че пак да бъдат зле...
Публикувано на: 24 Ное 2015 11:27
<5™
Практически на мен още преди да направя каквото и да е предложение ми беше ясно, че няма да бъде прието. Това обаче не ме спира да налагам нов стандарт за общински съветник. Не искам да бъда мърморкото, а да променя статуквото - от общинския съвет нищо не зависи ако нямаме мнозинство. Малките победи са добро начало. Боря се за работещ общински съветник.
Заглавие: ..: Изборите бяха днес. За кого гласувахте ?
Публикувано на: 24 Ное 2015 21:25
Титан на мисълта
Тук е от: 22 Окт 2007 16:57 Мнения: 12068 Местоположение: The O.C. (автор на темата)
Извън темата/подсказка:
Казваш, че било трудно да прекараш водата през 0.1 микрон, ако ще захранваш Шумен и околността. Как ти произвеждаш вода от чешмяната? Що не си споделиш технологията ( обратна осмоза, ако помня добре ) за да се ползва и от града?
Публикувано на: 25 Ное 2015 15:16
<5™
Една от възможностите е точно обратна осмоза. По подобен начин се пречистват вода от океана и се превръща в питейна. Подобна технология се ползва и в Малта и на още много места. Проблемът е тази технология, че е абсурд да се ползва за Шумен поради факта, че цената ще мине космическите 50 лв. ( цифрата е примерна без никакъв анализ и вероятно занижена много) за 1 м3. Още един проблем има и това е вторичното замърсяване на водата по тръбопроводите, които са в окаян вид. Микробиологията ще бъда много неприятен момент във водата .... озононаторните станции пък са скъпи и доста опасни в определени моменти. Сложна работа е водата в Шумен.
Публикувано на: 25 Ное 2015 18:31
Титан на мисълта
То се вижда, че пречиствателна станция скоро няма да има. Може ли да се направи това почистване на тръбите, за което спомена, както и почистване на дъното на язовира докато чакаме станцията?
Публикувано на: 25 Ное 2015 20:50
Форумен дух
Тук е от: 11 Сеп 2010 13:57 Мнения: 1871
Добо, каква е идеята ти за пречиствателната станция относно нивото за пречистване и данни за нужния дебит филтрирана вода за ден?
50,00лв на кубик ми се струва множко за промишлена система с обратна осмоза, но дори да е така, смятам, че може да се постигне ултрафилтрация (0,01мкм до 0,1 мкм) за много по-малко пари.
Дали случайно имаш приблизителна информация за броя домакинства в гр. Шумен?
Можеш и на ЛС да ми отговориш, ако е конфиденциално.
Публикувано на: 25 Ное 2015 22:49
<5™
От известно време се опитвам да направя проучване за тип на пречиствателна станция съобразена със потреблението.
Към момента съм поизоставил задачата защото днес качиха две Наредби ( проекти) на сайта на КВЕР, които ще регулират качество и цена. На първо четене при финансовите параметри на ВиК Шумен цената на питейната вода ще бъде поне 5 лв. без да има каквото и да е пречистване. Общественото обсъждане е на 27-ми, но е трудно да протестираме мотивирано, че едната наредба е 22 страници висша математика. Броя на домакинствата не съм проверявал в интерес на истината. Може да искаме информация.
Публикувано на: 26 Ное 2015 7:53
Форумен инвентар
Тук е от: 13 Фев 2011 8:39 Мнения: 3622
Добо, преди време покрай кризата с водата тука, точно по радио Шумен, бяха взели интервю от някакви водни духове, ако не се лъжа от Рязград... та според тях в интервюто тая система от която града черпи вода е проектирана да захранва 5 пъти по-голямо потребление и поради това цената на водата била висока (въпреки това май беше по-ниска от нашата) и предложението им беше да се проучи въпроса дали ще е рентабилно ако се построи водопровод до Търговище и така да се реши проблема с водата в Шумен защото източниците от които черпели вода били много дълбоки каптажи и водата им няма нужда от пречиствателна станция..... Ся не съм сигурен във всичко, по спомени ти го преразказвам, но проучил ли си тоя вариант?
Заглавие: ..: Изборите бяха днес. За кого гласувахте ?
Публикувано на: 22 Яну 2016 18:28
Титан на мисълта
Добо, всички искали да махнат камъчето от обувката Длъжен ли си да ходиш със сако? Първият говорещ не е с костюм, а втория що си е взел веждите като жена, не го разбирам.