ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 14 Дек 2024 22:28

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 227 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Изборите бяха днес. За кого гласувахте ?
МнениеПубликувано на: 25 Фев 2016 19:10 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
(автор на темата)
Добчо, защо сменяш наклона, който дадох на темата? Защо, единствен ти, искаш да паркираш безплатно из Шумен? За питейната вода няма какво да говорим. Няма кой друг да е. Да си срещал друг доставчик на вода в Шумен с изградена инфраструктура? И ако го бяхме избрали другият доставчик, за какво тогава бяха хвърлени пари от държавата за пречистване на отпадните води?
Интересува ме, щом толкова ИСПи имахме, които уж целяха намаляване на загубите, защо след тях водата не поевтиня? Остава само да се ремонтират помпените станции, някак да се осъвременят и пустия му магистрален водопровод, дето все се пука и него да го заменят с нов и би трябвало, ако всичко е по Е проекти, цената да падне, НАЛИ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Фев 2016 19:23 
Ветеран
Аватар

Тук е от: 06 Юни 2008 1:42
Ми...Уовеца.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Фев 2016 22:08 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 22 Яну 2007 9:58
Селския идиот, жалко че е всъщност градския ... но все тая - добре се справя!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2016 5:37 
<5™
<5™

Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
Ловец,

относно гласа ми за паркирането:
1.Проекта за решение в докладната записка на съветника Велев ( АБВ ) е не съобразен с принципите на колективния орган Общински съвет. Гласуването на документ само защото е коректно политически използвайки популизъм не в интерес на обществото и противоречи на разбирането ми на представител на избирателите ( общински съветник).

2.От началото на мандата се натиска за премахване на права на съветниците вероятно с цел да се стигне до момента, в който те ще спрат да работят и ще бъдат управлявани от външни източници. В крайна сметка отново да се стигне до гласуване по принцип, не по собствена воля. Ще бъда срещу всяко предложение, което се гласува по принцип, а още повече в полза на популизма.

3.Към този момент общинския съветник при Общински съвет Шумен няма приложими права, което вреди на цялата общност. Единственото право беше да паркира безплатно на паркингите собственост на Община Шумен. Така взето решение с гласовете на ГЕРБ+ДПС+АБВ беше "наказание" срещу работещите съветници. За да няма съмнение относно термина "работещ" може да се провери лесно по броя на изказвания в зала, писмени и устни питания към кмета на общината, внесени докладни записки, заявление за достъп до информация, проекти за наредби, правилници и т.н.

4.Като личен мотив мога да изтъкна нежеланието ми да плащам на ОП "Паркинги и гаражи" поради факта, че парите от моя пропуск ще отидат в бюджета на това общинско предприятие а не в бюджета на Община Шумен. Не съм съгласен близо 1 мил. лева от парите на шуменци да се харчат по този начин.

5. Като допълнение не съм съгласен да си плащам за да си върша работата. Друг подобен пример е колите на журналистите. Те също плащат, което недопустимо защото те също са в сградата на общината служебно и следва след като им се издава акредитация да им се предостави парко място.

Относно гласа ми за водата:

1. Когато Ловеца не е информиран и мърмори във форума е нормално и не е проблем. Когато общински съветник гласува по принцип без да е информиран подобни решение граничи с престъпление.

2. Договора, които се гласува предоставя ВиК инфраструктурата на ВиК Шумен да я експлоатира за 15 год. От това изречение трябва да ти става ясно, че ВиК Шумен няма инфраструктура, а я ползва. В детайли има публична държавна и публична общинска. От тук иде да разбереш, че след подписването на договора вече ще има само един доставчик на вода за 15 год. най-малко, което на никой в Шумен няма да му хареса.

3. Предложението за решение в докладната беше да упълномощим кмета да подпише този договор без да сме виждали даже рамката на договора. Не беше представен. След няколко скандала и много комисии все пак го извадиха. Договор от 104 страници представен 2 дена преди сесия.

4. Договора е инструмент за утвърждаване на монопола на сегашния ВиК оператор, повишаване на цените за доставка на вода.

5. Ловец, не знам защо вярваш на Дамянов и компания, че ремонтите ще намалят цените на водата. Загубите на вода не е компонент увеличаващ основно цената водата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ..: Изборите бяха днес. За кого гласувахте ?
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2016 16:23 
Титан на мисълта
Аватар

(автор на темата)
Теб не съм те сложил там, заради привилегията да паркираш безплатно, а за да направиш водата чиста. Запретвай ръкави и към края на мандата си искам отчет и подобрение на качеството ѝ!
Извън темата/подсказка:
Коя журналистка си си харесал, че и тях си почнал да уреждаш с безплатно паркиране? Половината паркинг има служебна работа по институциите, а другата половина е на кафе по центъра. Защо не се направи така, че всички, които си уреждат личните проблеми и задължения по институциите да ползват 1 час безплатно паркинг?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2016 21:37 
<5™
<5™

Ако те гоня за 13 мин. при горните условия!

-- Съб Фев 27, 2016 7:47 am --

Последния отговор да се счита за другата тема, че не съм обърнал внимание къде съм го написал. Ловеца обаче е наблюдателен и е свързал двете теми и разбрал логиката. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2016 8:59 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Изборите отново са на дневен ред!

Да с'берем малко тикви да ни изберат върховната:)))

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ..: Изборите бяха днес. За кого гласувахте ?
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2016 15:24 
Титан на мисълта
Аватар

(автор на темата)

Въпреки предложенията да отпадне поставянето на скоби за пресрочен престой в „синята зона” и вдигането на колите с паяк, направени от Добромир Драев, те не се приеха.

Добо, пак се изказваш по теми, свързани с трафика и пак искаш облекчения. С риск да се повторя, ти отговаряш само за водата. Шумен се нуждае от паяк. Той е обещан още от кандидат-кмета Л. Христов.
Като заговорихме за водата, как може в квартал в Шумен да чакат да завали дъжд, за да имат вода?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2016 16:44 
VIP
VIP

Тук е от: 09 Яну 2007 21:19
Хахахах, "ти отговаряш само за водата" :-) Ловеца, гледах сесията по телевизията, не си прав. В много пунктове Драев беше прав. В частност за скобите също. Аз съм за това да се направят паркинги с бариери и паркомати и просто ако не платиш да не можеш да излезеш и да ти се трупа сума, но не и предварително да ти прилагат репресивни мерки. Както е на паркингите по летищата и молове.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2016 20:52 
<5™
<5™

В крайна сметка не одобрението на бизнес плана и последиците от това може да доведат до интересно разрешаване на проблемите във ВиК сектора в Шумен.

Най-после някой чу думите ми и започва рехабилитация на кладенците в Мараш и Мътница. Това ще доведе до повишаване на качеството на водата и ще премахне нуждата от пречиствателна станция за питейни води, която все пак явно ще се направи.

За паркингите бях ясен. Винаги ще бъда срещу рекетьорски изпълнения.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2016 7:56 
Титан на мисълта
Аватар

(автор на темата)
Ако зависеше от мен ( разбирай, ако имах достатъчно пари ) щях да купя паяк с автовоз ( не си струва замърсяването ако карам колите с паяка една по една - направо на автовоза и на един курс ) и няколко декара земя извън града, където да ги карам. След месец въздуха в града ще е значително по-чист и шофьорите внимателно ще избират законни места за паркиране.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2016 8:21 
<5™
<5™

Заради бълхата да се гори цял юрган не е управленческо решение.

Проблема в Шумен е с липсата на парко места, лоша концепция ( ако има такава ) на пътната инфраструктура и поради тази причини образуване на задръствания, трудно преминаващи коли и т.н.

Съгласен съм с високи глоби, но да задържаш ( арестуваш ) кола е крайно тъпо решение без абсолютно никакъв смисъл в него. Единствено се прави за събиране на пари под формата на такси за разходи. Сега много ми е интересно каква ще бъде таксата защото според ЗБ таксите на общинските администрации не трябва да надвишават себестойността си.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2016 12:56 
Титан на мисълта
Аватар

(автор на темата)
Пак отидох до урната с намерението вместо да пусна празна бюлетина, да гласувам за някого, който няма да спечели. За да не ми бракуват мнението, ще сменя името на избраника си с герой от филма 300. Гласувах за цар Леонид, който показа, че дори хората, заобиколени от огромна армия, пак кървят.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2016 19:58 
Цигане
Цигане

Тук е от: 22 Яну 2009 22:25
С НЕПОДКРЕПЯМ НИКОЙ!
С това ще гласувам!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2016 21:18 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 15 Яну 2007 14:01
По-забавно ще е, ако на единия кандидат не му достигат 12000 гласа за да спечели :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 227 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Следваща
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 14 Дек 2024 22:28

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: