Заглавие: ЗАЩО КМЕТСТВОТО не уважава падналите за свободата и България
Публикувано на: 28 Мар 2015 12:10
Ентусиаст
Тук е от: 12 Мар 2015 22:12 Мнения: 26 (автор на темата)
ЗАЩО КМЕТСТВОТО не уважава падналите за свободата и България? Каква ли е причината Общината да не е съгласна да се възстанови Паметника на 7-ми преславски полк на историческото му място? Някой да е чувал т.нар. Главен архитект какво мисли по темата? Единствено политическите могат да бъдат причините. И това е още един аргумент тоя кмет Костов и тая партия БСП да не ни управляват следващия мандат.
Заглавие: Re: ЗАЩО КМЕТСТВОТО не уважава падналите за свободата и Бълг
Публикувано на: 29 Мар 2015 13:37
Дълбоко в матрицата
Тук е от: 09 Фев 2007 15:36 Мнения: 2539 Местоположение: Назад във времето , когато България беше царство!
Защото са комунистически кадри,а те нямат националност нито родина.Научени са единствено да служат на господарите си и да крадат.Не знам какво се чудиш въобще.
_________________ "Всичко е добро, когато е добро за България" - Стефан Стамболов
Публикувано на: 29 Мар 2015 23:31
VIP
Тук е от: 09 Яну 2007 21:19 Мнения: 2661 Местоположение: Шумен
Войнишки паметник има на площад Кристал. Няма нужда да правим от центъра на града гробищен комплекс. Когато този паметник е бил на мястото на парка между Общината и Библиотеката не ги е имало нито една от двете сгради, сега вече има оформено архитектурно пространство. Цялата дискусия е доста нелепа. Кой патриот, кой комунист, кой изперкал бивш военен.
Публикувано на: 31 Мар 2015 17:08
<5™
Тук е от: 23 Фев 2007 16:15 Мнения: 6357 Местоположение: Шумен,Центъра на света
Не съм съгласен, че дискусията е нелепа. За теб може би, за Крумов вероятно също, но за друг не е. Това иде да подскаже, че ако на вас двамцата не ви допада просто не изказвате мнение. За това разбира се иска усет, такт и уважение още повече когато говорим за паметници за загинали без значение за какво - кауза, вяра или заради грешка.
Публикувано на: 31 Мар 2015 17:44
VIP
Тук е от: 09 Яну 2007 21:19 Мнения: 2661 Местоположение: Шумен
Бъди така добър да не ми даваш наклон на поведението, възгледите и мнението, а още по-малко да преценяваш дали да го изказвам или не. По твоите думи всеки несъгласен с безумната идея за паметник-реплика трябва да си мълчи? Мисля, че ясно се изразих - чисто архитектурно първоначалният паметник е бил в друг контекст. Аз също не съм паметникофил. Ако сега се водеше дискусия да се махне ли даден паметник или да остане, без значение какъв е той бих се произнесъл да остане. В случая обаче не дискутираме това, а евентуална негова дуплика, реплика или както там се нарича. Никакъв такт и тактичност нямам намерение да проявявам по отношение на войнстващия популизъм и псевдо патриотизъм. И още нещо за този паметник - финансирането. Където и да го слагат - тези, които настояват за него да си съберат пари и да го построят, а не да чакат от държавата или общината. С публичните ресурси от държавата или общината бих предпочел да се построят велопътеки, детски площадки или, например, да се осигури достъпна градска среда за инвалидите.
Публикувано на: 31 Мар 2015 20:52
Форумен инвентар
Тук е от: 13 Фев 2011 8:39 Мнения: 3622
Бъдете така добри да не серете по паметта на тия, които безкористно са дали живота си за държавата, която точно тия боклуци, за чийто паметник сте се се метнали като Матросов връз амбразурата, опустошиха!!!!! Да не говорим, че съкрушителните ви аргументи се градят на факта, че сте карали ролкови кънки покрай просташкия ви разперко!!! Историята трябва да се помни и то истинската, а не тая с която са ви промили канчетата..... По-долното ще го напиша нецензурно, който иска да НЕ го чете:
Извън темата/подсказка:
Ебал съм ви смотаната младост, чийто борчове оставихте на децата си!!! Вие бранещите разперко миналото не уважавате, очевидно и бъдещето!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Публикувано на: 31 Мар 2015 21:13
Ентусиаст
Тук е от: 25 Фев 2011 19:48 Мнения: 76
То пък т. нар. "разперко" е направо гениално архитектурно решение, ама такъв прекрасен комплекс никъде няма! Не мога да разбера и какво точно значи "паметник-реплика"?! Паметникът си е паметник, още повече това са хора дали живота си за България! Мисля, че поне един паметник им дължим. Кой трябва да даде парите?! Германците ли да съберат пари?! Щом има пари за фалшиво асфалтиране и разни други кухи проекти, ще има и за паметник!!!
Публикувано на: 31 Мар 2015 21:16
Ветеран
Тук е от: 13 Авг 2013 20:47 Мнения: 756
Като казахте "разперко" - много ми е интересно ако се направи едно допитване, колко ли жители на този град ще успеят до отговорят какво всъщност символизира паметника...