ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 03 Юни 2023 19:51Напиши нова тема Отговори на тема  [ 75 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Не купувайте от мафията!
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013 13:07 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Фев 2007 15:36
Мнения: 2563
Местоположение: Назад във времето , когато България беше царство!
Skype: dragostinoff
(автор на темата)
Българската мафия днес не може да дойде у вас и да ви рекетира директно както през 90-те години. Не могат да ви накарат насила да се застраховате при тях или да им дадете парите си,но това вече не е и необходимо. Хиляди хора го правят напълно доброволно,защото не знаят и не им пука. С вашите пари мафията ще продължи да става по-силна,да купува все повече медии,които да ви зомбират,все повече политици,които да ви лъжат. И като резултат държавата ще продължава да е същата кочина, разделението между бедни и богати ще става все по-голямо,а шуменци ще продължават да работят за 500 лева...

Просто внимавайте къде си харчите парите.

Ето много непълен списък на фирми собственост на две от най-мощните сенчести групировки в България.

Според германският вестник Шпигел:

Цитат:
ТИМ - така се нарича групировката, която властва във Варна. Стартовият й капитал е натрупан благодарение на контрабанда, хазартни игри, кражби на автомобили, проституция и наркотърговия, като печалбите са били вложени в законни фирми. ТИМ бързо се превръща в империя. "Новата водеща сила в организираната престъпност в България" - така определя групировката американският посланик в свой доклад от 2005.
Днес се смята, че за ТИМ работят 30 000 души.Изображение

Изображение

Цитат:
- Банка ЦКБ:

Централна кооперативна банка е лидер в обслужването на аграрния сектор в България, като нейна цел и в бъдеще ще е да отстоява водещите си позиции, разширявайки обхвата и обема на операциите си със селскостопанските производители в цялата страна. Едновременно с това, ЦКБ приоритетно развива банкирането на дребно и картовите разплащания, като предлага продукти и услуги на физически лица, малки, средни предприятия и корпоративни клиенти от другите отрасли на икономиката. ЦКБ има 52 клона и 214 офиса в страната, а към 31 декември 2008 г. общият брой на заетите лица в банката е 1812 души.

През декември 2005 г. ЦКБ получи разрешение от Централната банка на Кипър да открие първия си чуждестранен клон в Никозия. От 2008 г. ЦКБ притежава "Централна Кооперативна Банка Скопие". През последните години ЦКБ е придобила 6 търговски банки в България, обявени в несъстоятелност: Банка за земеделски кредит, Кредитна банка, Добруджанска банка, Капиталбанк, Кристалбанк и Международна банка за търговия и развитие.


Изображение

Цитат:
- Застрахователно акционерно дружество "Армеец":

Чрез "ЦКБ груп" от юли 2002 г. "Химимпорт" придоби 91,92% от капитала на Застрахователно акционерно дружество "Армеец", създадено през април 1996 г. с основни акционери Министерството на отбраната и търговски дружества от системата на МО. "Армеец" е с капитал 15,02 млн. лв. и към днешна дата (2009 г.) е безспорен лидер на пазара на авиационно застраховане с пазарен дял от 42,5% и начислена премия в размер на 6,3 млн. лв. Пазарният дял на дружеството при застраховки "Каско на МПС" е 13%, а премийният приход възлиза на 90 млн. лв. Компанията продължава да бъде един от лидерите на пазара на застраховки "Злополука" и "Помощ при пътуване" и отчита като успех увеличаващия се дял на имуществените застраховки. В края на март 2008 г. компанията присъства в над 80 града чрез 56 агенции и 45 представителства, а броят на щатните служители на "Армеец" е 500 души.


Изображение

Цитат:
- Пенсионноосигурителна компания "Съгласие" АД

През септември 2005 г. "Химимпорт" придоби 49,28% от третото по активи и пазарен дял пенсионноосигурително дружество в страната - ПОК "Съгласие". Регистрираният основен капитал на компанията е в размер на 7 млн. лв


Изображение


Цитат:
"България Ер" АД

В началото на февруари 2007 г. "Химимпорт" придобива 99,99% от националния авиопревозвач на Република България - "България Ер", като Министерство на транспорта и съобщенията запазва 1 златна акция. Авиокомпания "България Ер" извършва редовни международни полети до над 30 дестинации в Европа, Близкия Изток и Северна Африка, вътрешни полети до Варна и Бургас, поддържа и чартърни въздушни линии. Предлагат се и "ad-hoc" чартъри - единични чартърни полети за корпоративни и частни клиенти.


Изображение

Цитат:
"Зърнени храни България" АД

"Зърнени храни България" е акционерно дружество, възникнало през ноември 2007 г. чрез сливането на 8 фирми: "Слънчеви лъчи България" АД; "Зърнени храни трейд" АД; "Бек интернешънъл" АД (сещате се за битката с империята на Филчо Колев); "Зърнени храни - Вълчи дол" АД; "Зърнени храни Балчик” EАД; "Зора" АД, Русе; "Прима агрохим" ЕООД, Добрич, и "Химимпорт агрохимикали" ЕООД. Компанията е един от лидерите на вътрешния пазар при изкупуване, съхранение и търговия със зърно и маслодайни семена; в производството и продажбата на растителни масла; производство и търговия с биодизел, като притежава най-големия и модерен завод в страната към момента. Капиталът на "Зърнени храни България" е 170,79 млн. лв.

Производствената дейност на рафинирани масла се осъществява в маслодобивния завод в град Провадия, Варненско, където дружеството разполага с капацитет за обхващане на пълния цикъл на производство - от мачкането на семената до бутилирането на готовата продукция. "Зърнени храни България" е вторият по големина производител и дистрибутор на бутилирано олио в страната.

Част от наличната инфраструктура в Провадия бе използвана от дружеството "Слънчеви лъчи Добрич" (чрез дъщерното "Слънчеви лъчи Провадия"), като основа за изграждането на най-модерната за момента инсталация за производство на биодизел в България. Заводът е с годишен производствен капацитет 100 000 тона, а към него има изградени и складове, в които могат да се съхраняват 6000 куб. м биодизел и 2000 куб. м растително масло.

"Зърнени храни България" притежава и оперира 17 зърнобази –
най-голямата мрежа у нас, представляваща около 35% от лицензирания и 17% от общия капацитет на страната. Те са с общ обем вместимост 700 000 тона.

В началото на 2009 г. компанията придоби 100% от капитала на "Голяма Добруджанска мелница" ЕООД - третата по размер мелница в страната, занимаваща се основно с изкупуване и преработване на пшеница с хлебопекарни качества. Мелницата има 7-етажна монолитна сграда, автотоварище за насипни продукти, както и жп товарище за насипни товари и пакетирано брашно със собствени коловози с обща дължина 540 метра.


Изображение

Цитат:
Агрохолдинг "Ловико"

Името "Ловико" отдавна не е само марка вино,

произвеждано в избите на великотърновското градче Сухиндол. Откакто в началото на 2002 г. управлението на местния винзавод бе поето от "Химимпорт", "Ловико Сухиндол" стана една от визитните картички на ТИМ. И фактор в производството и търговията със селскостопанска продукция и храни, с който останалите в бранша трябва да се съобразяват.

Както повечето от придобивките на варненската триада, и тази става факт по добре отработената схема - "Химимпорт" започва да изкупува дълговете на винпрома, а впоследствие влиза в ръководството на тогавашното дружество "Лозаро-винарска кооперация Гъмза". След което подхваща оздравителна програма.

"Програмата целеше дружествата да излязат от финансовия колапс и да погасят задълженията си. По това време те бяха достигнали 20 млн. лв. На 21 април 2003 г. Великотърновският окръжен съд вписа обява за ликвидация на първата лозаро-винарска кооперация в България - "Гъмза Сухиндол". Беше регистриран холдинг "Ловико България", който обедини дружествата "Ловико София", "Ловико Севлиево", "Ловико Гъмза", "Ловико Росина", "Ловико Единство", "Ловико Крамолин" и "Ловико Винари".Още много фирми на ТИМ тук: www.varna-sport.com/?pg=ViewNews&NewsCat=B&NewsID=1354783062

Медии на ТИМ:

Телевизия Bulgaria On Air:

Изображение

Информационния сайт dnes.bg

Изображение

Вестник Черно Море

Изображение

Радио Алфа

Изображение

-- Чет Дек 05, 2013 1:17 pm --

Финансираната и с руски капитали империя на Цветан Василев и Делян Пеевски:

Изображение

Медийната им империя включва следните телевизии,радиа,сайтове и печатни издания:

Изображение

А също така:

Банка КТБ

Изображение

Виваком

Изображение

Булгартабак

Изображение

Техномаркет

Изображение

Павилионите Lafka

Изображение

Пенсионен фонд Доверие

Изображение


Изображение


Бул Инс на свързаните с бившата СИК братя Маргини:

Изображение

19 Януари 2004:

Цитат:
След бомбения атентат на 19 януари 2004 г. в сградата на "Бул Инс" на бул. "Джеймс Баучър" 87, когато загива Стоил Славов и тримата му гардове, се появяват подозрения, че адската машина в асансьора е била заложена за Маринов, който е негов съдружник. След експлозията Маргина отново е разпитван, но като свидетел.Декември 2011:

Цитат:
В последния месец в столицата пламнаха като факли над 40 коли, като е публична тайна, че се води застрахователна война, макар от МВР официално да отхвърлят тази версия. Застрахователните дружества, които загубиха най-много клиенти в сектора „Гражданска отговорност” са „Лев Инс” и „Бул Инс” – компании, които открай време са предизвиквали асоциации със силовите структури.Свързаното с Алексей Петров-Трактора дружество „Лев Инс” се превърна в лидер на застрахователния пазар през 2009 г., когато Петров все още беше в структурите на ДАНС, а наказателните бригади на Тони Хамстрера „респектираха” автоджамбазите. Дори и в този период най-стабилната компания за застраховки на коли си остана „Бул Инс”, тъй като дружеството се смята за пряк наследник на могъщата силова групировка СИК, чиито лидери бяха Маргините.

_________________
"Всичко е добро, когато е добро за България" - Стефан Стамболов


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Не купувайте от мафията!
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013 13:34 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 18 Фев 2012 10:59
Мнения: 677
InspectorGadjet написа:
Българската мафия днес не може да дойде у вас и да ви рекетира директно..

Ти сериозно ли? :lol:

_________________
В краен случай ще си се смея сам!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Не купувайте от мафията!
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013 13:39 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Фев 2007 15:36
Мнения: 2563
Местоположение: Назад във времето , когато България беше царство!
Skype: dragostinoff
(автор на темата)
Ако това се е случило на теб или твой познат можеш да споделиш. Вярно е,че има случаи на фирми за събиране на вземания,които посещават адреси и тормозят длъжниците,но това е по-различно. Все пак похватите им наистина са мафиотски и мутренски...

_________________
"Всичко е добро, когато е добро за България" - Стефан Стамболов


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Не купувайте от мафията!
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013 13:46 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 18 Фев 2012 10:59
Мнения: 677
Не говоря за фирмите за вземания.
Не бих говорил, защото най-малкото, което може да ми се случи е да остана без работа.

_________________
В краен случай ще си се смея сам!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Не купувайте от мафията!
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013 13:57 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Фев 2007 15:36
Мнения: 2563
Местоположение: Назад във времето , когато България беше царство!
Skype: dragostinoff
(автор на темата)
Нормално е хората да се страхуват,защото фирми свързани с мафиотски групировки са едни от най-големите работодатели особено в провинцията. Затова и извън София много по-малко хора са склонни да участват в протести против правителството.

Макар и сравнително дребна риба хитрият помак Алексей Петров също има застрахователна компания:Застрахователна компания Лев Инс

Изображение

_________________
"Всичко е добро, когато е добро за България" - Стефан Стамболов


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Не купувайте от мафията!
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013 14:02 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 13 Авг 2013 20:47
Мнения: 803
Skype: lamerko
Хах... как не те домързя да оформиш тоя пост :)


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Не купувайте от мафията!
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013 14:05 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 18 Фев 2012 10:59
Мнения: 677
Темата е супер и поста е супер. Но дали ще има смелчаци да пишат в нея.

_________________
В краен случай ще си се смея сам!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Не купувайте от мафията!
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013 14:07 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Фев 2007 15:36
Мнения: 2563
Местоположение: Назад във времето , когато България беше царство!
Skype: dragostinoff
(автор на темата)
Да кажем,че имам спокойна работа и се чудя как да убивам времето. :)


www.mediapool.bg/ruskata-vtb-vleze-v-korporativna-banka-omanets-uvelichi-dela-si-v-investbank-news205486.html

Цитат:
Руският фонд “ВТБ Капитал”, инвестиционно поделение на "ВТБ Груп" - втората по големина банка в Русия, е придобил близо 10% от Корпоративна търговска банка (КТБ), в която има участие и Инвестиционният фонд на султаната Оман. В петък стана известно също, че омански акционер е увеличил дела си до 32% в Инвестбанк.

КТБ с мажоритарен акционер е Цветан Василев е една от стремително развиващите се финансови институции у нас, ползваща се с доверието и съответно огромния дял от парите на държавните енергийни дружества. Публикувано наскоро разследване на "Капитал" показа, че към 2011 г. кредити за над 1 млрд. лв. са отпуснати на лица, свързани и близки с шеф надзорника на КТБ Цветан Василев.Цитат:
Той от своя страна изненада с необичайно интервю пред австрийски вестник, в което отправи безпрецедентно остри критики към президента Росен Плевнелиев в момент, когато назначеното от Плевнелиев служебно правителство обяви, че ще мисли нови единни правила за управлението на парите на държавните фирми. Подозренията бяха, че КТБ има притеснение от евентуално преместване на съхраняваните при нея държавни средства, тъй като те са ползвани за мощното разрастване на бизнес империята на Цветан Василев
В този критичен момент в КТБ влиза "ВТБ Груп", известна в Русия като "банката на Путин".

_________________
"Всичко е добро, когато е добро за България" - Стефан Стамболов


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Не купувайте от мафията!
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013 14:13 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 12 Сеп 2008 10:46
Мнения: 2712
А от кого да купуваме?
Мафията в България не е само около групировките свързани с ТИМ, Цветан Василев и Алексей Петров.
Всеки голям, среден и дори част от дребния бизнес е контролиран от мафията.
В тази връзка имаме 2 варианта: 1. Да спрем да работим, да посещаваме заведения, да купуваме стоки и т.н. 2. Да емигрираме.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Не купувайте от мафията!
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013 14:24 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 18 Фев 2012 10:59
Мнения: 677
И на летище Франкфурт на Майн не ходете. :wink: Фрапорт има джойнт венчър с ТИМ от 2006г. :wink:

_________________
В краен случай ще си се смея сам!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Не купувайте от мафията!
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013 14:25 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 03 Юли 2007 18:17
Мнения: 666
Местоположение: Shumen
Skype: vidadif
Колко наивно е да си мислиш, че като не си направиш застраховката в ЛЕВ ИНС, а в друго дружество /независимо кое/ не купуваш от мафията.
Крайно време е да се приеме, че мафията е част от света, от нещата, от живота и още по-важното: да разбереш, че и самият ти си някъде там по стълбичката, независимо дали искаш или не.
- Ако не работиш, си почти загубен.
- Ако работиш, работиш за някого /без оправдания от рода на "работя за себе си"... няма такъв вариант/. Този някого и той работи за някого. И така до последния етап от окрупняването на веригата. Все за някого работиш, който работи за масона.
Постоянно се пропагандира, че светът е свързан, малкото с голямото и т.н. Може и да е малко отвеяно, но очевидно е така, когато проследиш връзките.
Ако спреш да бъдеш предубеден, а абсолютно теоретически погледнеш на нещата, дори би ти се искало ти да си на върха на веригата. но когато не си, пишеш такива постове, протестираш. Знаете, каузата е почти обречена.
Между другото е удоволствие да работиш за "големите", когато разбереш, че и те са хора, постигнали всичко по някакъв много интересен начин. Но това е в сферата на Игрите.

_________________
LIFE is the most exciting thing!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Не купувайте от мафията!
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013 14:40 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Фев 2007 15:36
Мнения: 2563
Местоположение: Назад във времето , когато България беше царство!
Skype: dragostinoff
(автор на темата)
Два пълни неистини от последните две мнения:

1. Че всеки бизнес е контролиран от мафията.
2. Че без мафия не може и това е необходимо зло.

Очаквам да изскочат още възмутени реалисти готови да защитят работодателите си,но ще го преживея. Уважавам всяко мнение и разбирам,че всеки си пази хляба,но нека да не пишем глупости.

_________________
"Всичко е добро, когато е добро за България" - Стефан Стамболов


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Не купувайте от мафията!
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013 14:43 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Мнения: 13413
ТошЕто написа:
Темата е супер и поста е супер. Но дали ще има смелчаци да пишат в нея.


Що да не пишат?:)
Колко пъти съм питала защо в този форум дума не се обелва за варненската мафия?

На тия пет стотинки не давам от години, а пътуванията ми с , ха ха ха..т.нар национален превозвач, са били платени от друг. И през ум не ми минава да емигрирам, камо ли да си променя принципите.

InspectorGadjet, поздравления за темата! :A2.gif


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Не купувайте от мафията!
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013 15:01 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 13 Авг 2013 20:47
Мнения: 803
Skype: lamerko
Бърби: ако не си забелязала, това е форум, послветен на Шумен, а не на Варна. И като такъв - сравнително малко ни интересуват проблемите на варненци, при положение, че си имам повече проблеми и от тях...

Между другото ТИМ ги има в Шумен, но имат съвсем слабо присъствие.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Не купувайте от мафията!
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013 15:04 
Според мен трябва да правим разлика между добре развит бизнес и "мафия" или "олигархия". Проблемът не е, че някой си имал фирми и пари. Проблемът идва когато бизнес интересите започнат да се преплитат с политиката и управлението на една държава, което вече пряко се отразява на гражданите. Именно това е олигархия и именно това е случаят с Цветан Василев и КТБ и Пеевски


Върнете се в началото
  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 75 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Бърз отговор
  


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 03 Юни 2023 19:51


Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]


Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.