Връщам се вчера с влака от София и в купето си приказвам с едно момче от Русе -Откъде си - пита той. -Шумен - отговарям гордо аз. - А... турския град...
_________________ "In the whole history of the world there is but one thing that money cannot buy...to wit-the wag of a dog's tail."
Връщам се вчера с влака от София и в купето си приказвам с едно момче от Русе -Откъде си - пита той. -Шумен - отговарям гордо аз. - А... турския град...
Хах, и аз имах същия разговор миналата седмица във влака с една девойка от Търново. Всъщност тази реакция я има почти винаги, когато спомена откъде съм. Преди се опитвах да споря ....
Аз вече покорно се съгласявам, щото си знам истината. По центъра почти не се чува българска реч. От това ми е най-тъпо. Че уж от тука някога започнала България, сега тука градим нова Турция.
_________________ "In the whole history of the world there is but one thing that money cannot buy...to wit-the wag of a dog's tail."
Тук е от: 23 Фев 2007 16:15 Мнения: 6357 Местоположение: Шумен,Центъра на света
Абе на мене досега защо никога не сами казвали, че сме от турски град или пък да изляза по центъра и да слушам турска реч навсякъде. Аз ли съм глух, вие ли слушате какво си говорят другите не знам.
Наистина навсякъде се говори на турски и в един момент се питам "В България ли съм???" Много турци и цигани има в нашия град. Ужасно е да вървиш и да не чуваш българска реч около себе си.