Франция за България

Франция за България

Мнениеот Dobo на 11 Юни 2012 14:53

Френският Fond de Solidarité Internationale - FSI (Международен фонд за солидарност) подкрепи възстановяването на Международния скаутски център – Шумен със сумата от 2565,69 евро. Фондът е създаден от ровърската секция на Scouts et Guides de France (Френската скаутска организация на момичета и момчета).
Основната цел на фонда е да подпомага други скаутски организации, които партнират на френските скаути. Всяка година ровърските екипи на Франция извършват проекти за международна солидарност и събират суми като отчисляват
част от тях за проектите в FSI. Тази година съветът на ровърите взе решение да финансира реконструкцията на скаутския център в Шумен. Това е първата сума, събрана от скаути извън Република България в подкрепа на центъра.
Френските координатори за сътрудничество между Scouts et Guides de France и Организацията на Българските Скаути Floriane Blanc и Jean Baptiste Reny постигнаха изключителни резултати в подготовката на доброволчески проекти с френските ровърски екипи. От 1 юли 2012 г. в България ще се реализират 6 проекта за международна солидарност с повече от 80 човека. След тази дата в Шумен ще пристигнат както френски ровърски екипи, така и скаути–доброволци от още 6 страни – Белгия, Румъния, Литва, Испания, Чехия и Полша.
Dobo
<5™
<5™
 
Мнения: 6427
Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
Местоположение: Шумен,Центъра на света
Skype: d.draev

Re: Франция за България

Мнениеот lucho55 на 26 Авг 2015 8:33

Трябва да има повече подобни новини и трябва да поддържаме добри отношения с другите страни, които винаги ще ни подкрепят.
Аватар
lucho55
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 7
Тук е от: 15 Авг 2015 23:23
Местоположение: Shumen


Бърз отговор

 

Назад към Новини и съобщенияИнформация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]