Конкурс "Зелена планета 2009"

Конкурс "Зелена планета 2009"

Мнениеот FRESH на 27 Мар 2009 10:44

„Зелена планета 2009”
Краен срок: 25 май 2009 г.
Каним ученици /до 18 год./ от ръководените от Вас читалища, Центрове за работа с деца и школи към общински структури да участват в традиционния Международен детски екологически форум „Зелена планета 2009”. Целта на Форума е формиране на екологическа култура у децата от различните страни, развиване на детската дипломация и съхраняване на културното разнообразие на народите по света.
Срокът за изпращане на конкурсните работи за журиране на национално равнище е 25 май 2009 г. на адреса на АБДМП: София 1799, ж.к. Младост 2, бл.210, вх. 1, ап. 3.

Надписите на творбите трябва да бъдат на един от посочените официални за Форума езици, а текстовете – на български и на един от посочените официални за Форума езици.
Творбите ще бъдат представени пред българската публика в периода 1-5 юни, а от 10 юни отличените ученически работи ще участват във втория етап на международния конкурс в Москва.

Форумът се провежда в два етапа:
Първи етап: национален, вътрешен за страната-участник. Организатор за България за трета година е Асоциация „Български детски и младежки парламент” с подкрепата на институции и организации, заинтересовани за опазване на културното разнообразие и за формиране на екологическа култура у децата и младежите.
Втори етап: международен, за всички страни-участници. Организатор на международния етап на форума е Общеросийското детско екологическо движение «Зелена планета». Официални езици за комуникация на участниците в международния етап на форума са: руски, английски, немски, френски и испански.

Форумът обединява творчески конкурси по следните направления:
1.«Природата е безценен дар, един за всички»

2.«Експеримент в космоса»

3.«Животът на гората и съдбата на хората» литературен конкурс (проза, стихове, вестникарски публикации, есе, сценарии и т.н.) за красотата и екологическите проблеми на родния край, а така също и за хората, посветили своя живот на опазване на природата

4.«Зелената планета през очите на детето» – конкурс за рисунки

5. «Зелената планета през очите на детето» – конкурс за фотографии

6. «Многообразие на вековните традиции» – конкурс за предмети от природен материал отразяващи самобитността на народите, населяващи планетата Земя

7.«Съвременност и традиция» – конкурс за колекци с модели на дрехи от екологически чисти материали, обединяващи съвремения стил и народните традиции.

8.«Природа. Култура. Екология» – конкурс за фолклорни и театрални колективи

9.«Съвременните технологии в служба на природата» конкурс за сайтове и web-страници в Интернет на екологическа и природоопазваща тематика:

Oтделните лауреати се канят да представят своите творчески работи в различни международни мероприятия, в том число и за участие в церемонията по награждаване на отличените в Международния детски екологически форум «Зелена планета 2009», която ще се състои в Москва в края на 2009 година.

Всички правила и подробности за провеждане на творческите конкурси:
http://www.logincee.org/remote_libraryi ... 21?lang=bg

Информация за провеждането на Международния детски екологически форум «Зелёная планета 2009» може да се намери на сайта: http://www.greenplaneta.ru
неудобен човек
Аватар
FRESH
Напреднал
Напреднал
 
Мнения: 356
Тук е от: 04 Ное 2007 21:43

Бърз отговор

 

Назад към Новини и съобщенияИнформация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]