Тук е от: 12 Май 2010 11:19 Мнения: 1045 Местоположение: ...Млечен път, ..., Земя, Европа, ..., България, Шумен, ...
oksimoron написа:
Темата е "Какво правим" т.е. "как да помогнем",а не "направете разбор на ситуацията" Който има идеи-да пише,който няма-да си ****! Вместо да си "чеше' клавиатурата.
Идея съм дал, да ходят да питат, какви помощи още могат да взимат от държавата и да си подават документите. А който не му харесва, че някой си пише каквото си иска в един публичен форум, без да нарушава правилата, "да си **** " и да си пуска темите в някакъв частен форум с ограничен кръг участници или в чат, или където се сети.
_________________ Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end.
Тук е от: 30 Апр 2008 10:54 Мнения: 1751
(автор на темата)
"бащата да поправи счупеното, майката да се опита да направи така наречения им дом по- приятен" А за това пари не трябват ли? За градината съм абсолютно съгласен,но никак не е лесно да се направи.Бащата е от сутрин до вечер със стадото,а майката гледа две деца.Т.е. само тя може да гледа нещо в градината,ако има време за това. Вярно е,че много хора живеят адски зле,не можем да помогнем на всички,но можем да опитаме да помогнем на толкова,колкото можем.В конкретният случай иде реч за някакви смешни 150лв. борч /и той не е в кръчма,а в ХРАНИТЕЛЕН магазин/ които можем да покрием с дарения от по няколко лева. Нима ще забогатеем с 2-3лв.?! Винаги,когато съм имал възможност,съм помагал,защото изповядвам кредото:" затова сме ХОРА,зада си помагаме". Знам,че няма ненаказано добро,но....
-- Вто Апр 05, 2011 11:14 --
Веско написа:
oksimoron написа:
Темата е "Какво правим" т.е. "как да помогнем",а не "направете разбор на ситуацията" Който има идеи-да пише,който няма-да си ****! Вместо да си "чеше' клавиатурата.
Идея съм дал, да ходят да питат, какви помощи още могат да взимат от държавата и да си подават документите. А който не му харесва, че някой си пише каквото си иска в един публичен форум, без да нарушава правилата, "да си **** " и да си пуска темите в някакъв частен форум с ограничен кръг участници или в чат, или където се сети.
Веско,ти овце пасъл ли си мойто дете?! Там сигурно и образование искат Та колко ли са "учени" тези хорица,че да знаят къде да отидат за помощи а? Помощ ще им бъде и това,някой /като теб/ да им обясни какво да направят.Наемаш ли се?
Тук е от: 12 Май 2010 11:19 Мнения: 1045 Местоположение: ...Млечен път, ..., Земя, Европа, ..., България, Шумен, ...
oksimoron написа:
Веско,ти овце пасъл ли си мойто дете?! Там сигурно и образование искат Та колко ли са "учени" тези хорица,че да знаят къде да отидат за помощи а? Помощ ще им бъде и това,някой /като теб/ да им обясни какво да направят.Наемаш ли се?
В интерес на истината съм пасъл, и кози даже. Но това няма никаква връзка със социалните помощи. Не им трябва образование за да отидат да попитат, примерно кмета на селото си, откъде идват помощите. Сякаш всички, дето висят на социални са висшисти. Дори напротив неграмотните повече знаят за помощите. Миналата година, след безрезултатно ходене по мъките, накрая една полуграмотна чистачка в детска градина ни светна къде и как да подадем документите на дядо ми за помощи за инвалидност. Пък и тея до телевизията са стигнали чак, бах го кмета си да не намерят. А и майката вече взима детски 70 лв, тъй че едва ли досега не е чувала за социални помощи. Трябва още да ходи и да се интересува, няма аз да ходя заради нея. Ако искаш наистина да им помогнеш, звънни ти в дирекцията за социално подпомагане или в общината, и проучи как стоят нещата, и какви средства на месец още може да отпусне държавата на това семейство.
_________________ Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end.
(автор на темата)
Мога,и ще го направя. "Окси, ако си навит да съберем малко помощи за това семейство. Кой каквото може да донесе при теб и ще го занесем. " Ето какво ми написа един потребител на форума.ТОЛКОВА ли е трудно?!
Нищо не правим! Защото забравихме, че сме хора... Ако искаш да има полза от темата ти, просто напиши адреса на мястото, където си вадиш хляба и дай някакъв срок...примерно две седмици. Все някой ще донесе нещо- пакет макарони, чанта картофи или някой лев..Може пък да изровим книжки и запазени дрешки...знае ли човек..
Останалото е нищонеказване...и далеч по-голям интерес към изгубените кученца, примерно...
Ще занесем малко храна и стари дрехи. Храната ще свърши след седмица или месец, дрехите ще се скъсат, а после? Предлагам да купим торта за рожденния ден на Пламена през май. Няма да е от голяма полза, но децата ще се зарадват.
Подкрепям идеята на Окси. До 20 април има достатъчно време, за да може всеки, който има желание, да направи нещо. Много от нас имат деца, къде по-малки, къде по-големи и сигурно са им останали запазени дрехи, обувки и ученически пособия. Защо да ги хвърляме или да ги оставяме до казаните, като могат да влязат в употреба?!
Извън темата/подсказка:
Всички изказвания стил "westcamp" и нему подобни са цинизъм. Никой не е застрахован от това, да остане на улицата, да изпадне в неплатежоспособност или не дай си боже, децата му да нямат какво да ядат. И още нещо: орехите не са 20 лв./кг, а 5-6 лв./кг. И най-вероятно бащата ги е събирал през лятото, така че продължавайте да спите спокойно.
Ами ако беше умен щеше да ги продаде по 20 лева без черупката.И щеше да им купи храна различна от ядки. До колкото че всеки изпада в несъстоятелност е така но трябва да му се помогне с иде.Затова ромите ги интегрират с програми а не им дават джобни за всеки ден.
п.п И ша ва замола да не правите изказвания по моя адрес щото с нищо несъм по различен от вас.И аз сера седнал на клекало.
Подкрепям идеята на Окси. До 20 април има достатъчно време, за да може всеки, който има желание, да направи нещо. Много от нас имат деца, къде по-малки, къде по-големи и сигурно са им останали запазени дрехи, обувки и ученически пособия. Защо да ги хвърляме или да ги оставяме до казаните, като могат да влязат в употреба
Демек 2 в 1 - хем намираме приложение на остатъците след пролетното почистване, хем успокояваме съвестта си, че сме направили нещо. Предлагам да сложите една кутия/каса/ в "Лорие" при инициатора на акцията и да пуснем по някой лев /кой колкото може/, ако се съберат пари за торта - добре, а ако останат и за обувки на децата - още по-добре.
Подкрепям идеята на Окси. До 20 април има достатъчно време, за да може всеки, който има желание, да направи нещо. Много от нас имат деца, къде по-малки, къде по-големи и сигурно са им останали запазени дрехи, обувки и ученически пособия. Защо да ги хвърляме или да ги оставяме до казаните, като могат да влязат в употреба?!
На мен пък не ми харесва идеята. Накъдето и да се огледам, виждам и по-зле. Не виждам защо точно на тези хора трябва да се помогне. Защото са имали късмета да ги посочи някой журналист? А и Веско е убедителен в доводите си, че има нещо гнило. Не може само това да са им доходите. Дразни ме, че типично по цигански се опитват да ни правят на гугушчуци. Пък и много е сложна организацията, Хоуп... С'я ше трябва нотариус, документиране на всичко, че после се появяват ени мнителни хора, дето се съмняват във всичко, в което са намесени ПАРИ. Настава ена патардия..., не ти е работа! Ако случайно не знаеш, ( ), вече има прецедент миналата година по това време...
_________________ Никога не си това, за което се мислиш!
Понеже разделът е "Общи разговори",питам "общо" какво правим?! Можем да помогнем,стига да се организираме! Не знам за вас,но мен този репортаж ме просълзи,и макар че средствата не ми стигат /както и на повечето от вас/ съм готов да помогна. Не е важно дали е Коледа или Велик ден,или...някакъв празник,важното е да помогнем когато ТРЯБВА! Идеи?
Нека се придържаме към темата и да уважим автора й.
И за да не се пречи на организацията и координацията, дали мненията на противниците да не се преместят в нова тема, която да е със заглавие: 1. Какво да не правим? 2. Как да не правим нищо? 3. Как да накараме други да не правят нищо?
или подобни.
А за успокоената съвест, за подозренията, за недоверието, за нотариусите, за боклуците и т.н. си има време и място. @Ококорко - да, знам какво стана миналата година в Одеса.
(автор на темата)
За да няма никакви съмнения,относно събраните средства,днес Kzint предложи нещо,с което аз лично съм напълно съгласен.Няма да има кутия,а хората направили дарения се вписват със сумата,която са дарили срещу подпис от тяхна и моя страна.Няма значение каква е сумата.Колкото-толкова. Първите 10лв. вече са записани
Преди да правите каквото и да е проучете на място как стоят нещата в действителност защото този репортаж прлича на приказка от 1001 нощ и едва ли има много общо с реалното положение на главните герои. Освен това правилния въпрос не е "Какво правим", а "Аз направих това и това, ще ме последвате ли".