Днес по обяд с колежка бяхме на мястото, където е намерено детето. Попитахме хората, които от сутринта седят до едно магазинче - дали е идвала полиция и дали в момента няма полиция, да търсят изчезналия Присиян. Останахме доста изненадани, че не го търсят там. После разпитахме децата по улиците около Новата поликлиника. Те ни казаха за Христо. Спряхме двама полицаи, патрул, защото от децата разбрахме, че не са казали преди това на полицаи за Христо и за това, че детето може да е в "легала". Полицаите, и двамата със звездички, благодариха. А, Христо ли, той брат му. После се оказа, че няма брат Христо. Абе сутринта са го видяли с колелото, ще огладнее и ще се върне, няма ли го още, казаха полицаите, докато се спускат с колата пред квартирата на Присиян. Къде и как го търсиха... Не знам.
Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 12486 Местоположение: винаги на №14 (автор на темата)
Ужасна трагедия. Зная ,че не сега е момента , но съм ужасена от бездействието на полицията.Докъде са стигнали -журналистите да им вършат работата. Сигурна съм , че най-логичното нещо , което е минало през ума на всеки прочел вчера новината е да се попитат приятелчетата му и да се провери "легала". Не зная , нямам думи..
Шок! Рядко се случва в такива случаи да е най-лошото, но това, което е възможно, все се случва някога... Не мога да си представя какъв изрод е извършителят! Това общество трябва да се прочисти! Трябва да живеем спокойно! Ако бяха потърсили помощта ни, може би щеше да има шанс. Дори час - два по-рано да беше открито детето, вероятно е било възможно да се спаси този живот и да се разкрие извършителят. Навсякъде по света се използват доброволци за такива неща, както и за гасене на пожари и други бедствия. Странно е, журналистите и гражданите да имат повече инфо и по-точни версии от полицията.
_________________ Никога не си това, за което се мислиш!
Да не ти разправям катаджиите и някакъв следовател от полицията май Върбанов се казваше какъв номер ми спретнаха все едно сме в Бурунди ходих със свидетели до полицията , ама ония веднага се коригираха ... не очаквай нищо от тях .
_________________ Доктор Радева к а т е г о р и ч н о ми е забранила да пия вода .
Някой организира ли нещо? Дали не трябват доброволци за търсене?
Оги , колко прав беше вчера като приканваше хората да помогнат при издирването.А аз как глупаво вярвах ,че полицията си върши работата...
Трябва да се възродят доброволните отряди. Бяха нещо наистина полезно, само че ние, българите сме си такива. Отричаме и унищожаваме дори и успешното, щом е създадено от винаги омразното бившо управление. Независимо кое. После..., давай всичко отначало. Има достатъчно хора с умения и желание да вършат тази работа. Това са спортисти, туристи, пещерняци, алпинисти, скаути и др. Едно съгласуване с ГЗ и полицията е нужно само. Защо не се впрегне тяхната позитивна енергия в помощ на обществото, а само гледаме резултатите от негативната енергия?
Тук е от: 11 Фев 2007 14:04 Мнения: 2848 Местоположение: у дома
Вчера като прочетох за издирването и първата ми мисъл беше да тръгна да търся детето. Не бях в Шумен обаче. Иначе нищо не ни пречеше на велоклуба да обиколим града. Не мисля, че трябва да се иска разрешение да се помогне в издирването. Но пък според мен, когато е бил подаден сигнала за издирването, вече е било твърде късно Почивай в мир, дете
В такива случаи трябва да се действа бързо и организирано, Ани. Ако всеки си обикаля самичък, нищо няма да се постигне. Шансовете никой не знае какви са, но ако търсенето започне след месец, ще са нулеви. Същото е и за залавянето на извършителя. Колкото до гледката... това е най-маловажното, макар че може да донесе кошмари с години. Още сънувам някои удавници и разкъсани при катастрофи...
Тук е от: 25 Май 2010 20:22 Мнения: 129 Местоположение: Шумен
Нищо не пречи, тогава, да създадем своеобразен "доброволен отряд" тук в града ни. По този начин ние, гражданите, бихме могли бързо да се мобилизираме в подобни ситуации и да подпомагаме полиция, пожарна и други институции, когато е необходим по-голям човешки ресурс, за да се отреагира бързо и ефективно. Това може да стане, като желаещите да се включат в такъв отряд си разменят координати /моб. телефон, например/, така че когато се наложи, "доброволците" бързо да се уведомят помежду си и да се предприемат съответните действия. А това - какви ще са действията, зависи според всеки конкретен случай. Естествено, тези действия трябва да са в рамките на закона и да се извършват в координация с органите на реда.
_________________ "Ако е Ка, ще връхлети като вихър и плановете ти ще рухнат като хамбара на дядо ми, когато го порази циклонът."
Много неща могат да се направят. Може да се използва фейсбук. Да се направи група. Може да се иска от мобилен оператор безплатни или поне евтини разговори в група. Могат да се привлекат лекари, лесничеи и др. полезни специалисти. Достъп до специализирана техника. Да се създаде някакво опростено ръководство и система на работа.
Като сте шокирани, как пък ви дойде на ум да изпишете толкоз излишни неща?! Идеите, кво можело да се направи – в друга тема! Като се обърне колата, пътища много! Издирва се... е, намериха го (Заключвайте!) Така като стане, искам да вярвам, че онова място съществува и е много по-хубаво...