ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 06 Дек 2023 16:44

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Режат наполовина парите за спешна помощ
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2010 20:13 
Администратор
Аватар

Тук е от: 07 Яну 2007 4:15
(автор на темата)

Режат наполовина парите за спешна помощ

Наполовина ще бъдат намалени парите, които държавата ще отпусне за спешна помощ за 2011-та година.

Това съобщи на пресконференция в Министерство на здравеопазването (МЗ) зам.-министърът д-р Михаил Зортев.

Причината е че от догодина влиза в сила нова схема за финансиране на спешната помощ. В болниците ще се въведат годишни фиксирани бюджети за спешна помощ. Лечебните заведения вече няма да получават финансиране на база преминал пациент.

По данни на здравното министерство само една трета от всички преминали през спешните кабинети наистина се нуждаят от лечение в болница. На година около 900 хиляди пациенти отиват по спешност в болница. Състоянието на по-голямата част от тях не е толкова тежко и те могат да потърсят помощ и при личния лекар, обясни зам.-министър Зортев.

От Expert.bg

Тая причина изобщо не изглежда като причина, а по-скоро като оправдание. То и сега има умрели заради това, че са ги върнали от спешното. Представям си колко жертви ще има по новата система.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Режат наполовина парите за спешна помощ
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2010 20:22 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Ако приемат това избирателите им тотално ще ги отрежат!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2010 20:25 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Защо да не го приемат? В тях е и ножа и сиренето!
Вчера промените в пенсионната система се гласуваха от цели 90 депутата!
Един Господ знае къде са останалите и до кога избирателите ще плащат за избора си!:(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2010 20:41 
Гастарбайтер
Гастарбайтер
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2008 2:43
Много правилно решение. Браво! 1up и за пенсионната реформа. Писна ми да гледам ордите от бабички на Станишев по болниците. Двигателят на България е по обектите и бачка здраво и няма време да боледува, докато "баба Янка", понеже няма работа вика Бърза Помощ, щом вдигне кръвно! За 20 години трудов стаж даже не знам кой ми е личния лекар! Всеки си заслужава съдбата. Щом аз мога да бачкам на 4 места, да карам 15 годишни Голфове със щети по ламарината, хрантутейки търтеите в КАТ, продавайки техника втора употреба в Шуменски електронен магазин, без да се надявам на пенсия от БГ - другите поне за едно хапче за кръвно да изкарат! Давай господин Премиер. Ние сме с теб. Вдигаме БВП на България и не се оплакваме. Вярваме в твърдата ти ръка! Така трябва да бъде. УРА! Много сме, силни сме! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2010 20:55 
Администратор
Аватар

Тук е от: 07 Яну 2007 4:15
(автор на темата)
Физическото ликвидиране е вариант за справяне с бабичките, но има и по-ефективни методи. В това отношение Жан Виденов се справяше много по-добре от Бойко Борисов.

А извън писането на глупости, 99% съм сигурен, че това няма да мине.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2010 21:03 
Гастарбайтер
Гастарбайтер
Аватар

Пак грешно ме тълкуваш! Никой не говори за ликвидиране, става въпрос, че когато бабите на Станишев вдигнат кръвно, нека да идат в аптеката и да си купят хапче, вместо да пълнят болниците и да звънят на Бърза помощ! Станишев нали им вдигна пенсиите, които сега Б.Борисов и ние - плащаме! :O01.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2010 2:26 
Напреднал
Напреднал

Тук е от: 28 Окт 2010 20:58
Абе човек, в София за порязан пръст пращат в Пирогов, тука (Шумен) не 30, а 70% от обажданията са или за мъртво пияни или някоя баба вдигнала кръвно или на поредния мангал пишлемето вдигнало температура, а бащата охакал парите и нямат 50ст. за Парацетамол...
Да не говорим, че и доста често на бой се налита на медиците!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2010 5:15 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
aruba_man написа:
...Двигателят на България е по обектите и бачка здраво и няма време да боледува, докато "баба Янка", понеже няма работа вика Бърза Помощ, щом вдигне кръвно! За 20 години трудов стаж даже не знам кой ми е личния лекар! Всеки си заслужава съдбата. ...

Ти, със сигурност , няма да вземеш пенсия, ако ще и на 8 места да бачкаш! И дано не ти се налага да опираш до спешна помощ, защото при това застаряващо и боледуващо население, едва ли ще дойде ред и за теб.
В болниците няма възраст. Виждала съм 23 годишен с инфаркт, та гледам да не приказвам толкова наедро..
Как стои въпроса с осигуровките при теб и тези четири места, на които работиш?:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2010 21:40 
Гастарбайтер
Гастарбайтер
Аватар

Винаги съм казвал, че никога не се нядявам на пенсията от Бг. Досега имам само една година стаж от казармата. Не виждам смисъл от осигуровки. Самата схема е обирджийска. Покажи ми някой, който е взел повече месеци пенсия, отколкото са му плащали или е плащал осигуровки. Ако има такъв още утре отивам и почвам да се осигурявам. В сивия сектор ми е по-добре. Плюс това ми е гарантирана (живот и здраве) социалната немска пенсия за старост, която в момента е 600 евро. Аз съм добре, вие бачкайте и трупайте стаж. Аз нямам нужда, пенсионер съм по рождение! Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2010 21:49 
Цигане
Цигане

Тук е от: 22 Яну 2009 22:25
Кви пенсии, бе братче? Че нема ги доживеем - нема. А в бърза помощ никой не пита имаш ли нямаш ли осигуровки. :BB07.gif
Бе той и тъста ходи в бърза помощ да му мерят кръвното и осъмна в КАРИЛ. Щото видиш ли министърът ще идва на посещение в болницата и требе има пациенти. Хоспитализираха го! :O01.gif Ако и ни бяха казали що е приет в това отделение...
Нека има брадва в БП. Немой за едното кръвно щото имало опашка пред личния лекар да одим в БП. Бравос!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2010 22:05 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
bobo написа:
Немой за едното кръвно щото имало опашка пред личния лекар да одим в БП. Бравос!

Недей така! Не може да има бърза помощ само при катастрофи и инфаркти. Че откъде мога да зная дали състоянието на някого е прединфарктно или не е . За едни хора кръвно 160 на 100 е нищо ,за други е ужасно много. Тези горе насила ще ни правят диагностици ли?

Днес сутринта гледах репортаж за една болна възрастна жена , за която са чакали линейка 5 часа.Ужасно беше ,гавра беше от страна на лекарите , недай боже на нечий близък да се случи това.
http://www.btv.bg/news/bulgaria/obshtes ... mosht.html

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2010 22:20 
Цигане
Цигане

Тук е от: 22 Яну 2009 22:25
Това без коментар!
Но, има спешни и "спешни" случаи. :wink:
Обаче общо взето е пълна трагедия. Случвало ми се е да отида в 6:00 часа да чакам ред при личния лекар. Ходя толкова рано. щото съм на работа и уж да съм първи. Ама не съм! Ако съм трети се радвам. Пълно е с пенсионери, които незнайно защо ходят толкова рано. Пак чакат по час-два. :wink: А ако им стане студено или се присетят, че ще изтърват някоя прИмоция в магазина, прибягват до услугите на БП.
Да не говорим пък за далаверките, които се въртят там...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2014 17:53 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 15 Яну 2007 14:01
А стига ве, линейки, докато обясниш на 112 колко годишен и че не го познаваш - човека вече не диша...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2014 21:38 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 13 Авг 2013 20:47
Ъъъъ, то малко не е имало 112 по времето на последния пост :)

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Бърз отговор

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Преместване в нов град. ПОМОЩ!

в Свободно време и хобита

kirilkrasev

0

22647

27 Ное 2019 14:43