Тук е от: 09 Фев 2007 15:36 Мнения: 2539 Местоположение: Назад във времето , когато България беше царство!
Мен пък си ме кефи Израел.Никой друг не треска арабелите толкова мощно.Пет милиона евреи заобиколени от стотици милиони араби + няколко десетки милиона иранци,които искат да ги унищожат,но не успяват.Не съм чувал за друга държава в историята на света,която да е била нападната едновременно от всичките си съседни държави и да ги е победила.
_________________ "Всичко е добро, когато е добро за България" - Стефан Стамболов
Хартата за независимостта на Израел от 1948 г. е последица от резолюцията на ООН за подялба от 29 ноември 1947 г., която призовава за създаване на демократична държава на еврейската нация и демократична държава на арабската нация-нещо,което е недопустимо в Исляма/! Решението за разделяне на Палестина е взето на 29.11.1947 г. с резолюция 181 на ООН. За еврейска държава са предвидени 14 000 кв км., за арабска – 11 100, а Ерусалим е обявен за международен град.След обявяването на независимостта си на 14.05.1948 г. Израел веднага е признат от великите сили. Още на другият ден/15 май/е нападнат от обединените арабски войски! Войната завършва с победа на Израел, като той завзема повече от половината от територията, определена за арабската държава.
А какво става по-късно през 1967 година? Съотношение на силите: ЕГИПЕТ: армия - 310 хиляди, 1400 танка от които 100 Т 55 с електронен прицел, над 400 самолета Миг 21, Миг 23, Сухой. и др. Съветски ракети САМ 2. СИРИЯ: армия - 115 000, 600 танка, 150 самолета. ЙОРДАНИЯ: армия - 69 000, 250 танка, 60 самолета. ИРАК: армия - 82 000, 300 танка, 140 самолета. Арабски държави обещаващи активна подкрепа: АЛЖИР: армия - 60 000, 120 танка, 150 самолета. САУДИТСКА АРАБИЯ: армия - 50 000, 120 танка, 20 самолета. КУВЕЙТ: армия - 5 000, 24 танка, 12 самолета. ЛИВАН: армия - 12 000, 100 танка, 24 самолета.
ИЗРАЕЛ: армия - 60 000 редовна без запасняците ( в Израел се изисква военна повинност и от жените ), 150 самолета, 800 танка "Шърман" и "Патън" от втората световна война.
За да има някакви шансове за успех в тази неравностойна битка Израел първи нанася удар, като изпреварва арабите с едно денонощие. На 05 юни 1967 година в 08 часа сутринта израелската армия започва изпълнението на военен план с кодовото библейско наименование "Гълъб". Израел прави това, което арабите са решили да направят 24 часа по - късно. Само след шест дни военни действия арабите са пред прага на пълен разгром, от който ги спасява ултимативното искане на СССР. На 09 юни, когато става ясно, че отново се провалят арабските завоевателни амбиции, в Москва се събират партийните ръководители на социалистическите страни. Те приемат резолюция,с която обявяват Израел за агресор и решават да скъсат дипломатическите си отношения с него ( с изключение на Румъния ).
Независима палестинска държава не може да бъде създадена, защото няма сила, която да обедини арабите в Палестина в самостоятелна държава, но най - вече причина за това се явява несъгласието на съседните арабски страни - Египет, Йордания и Сирия, които решават да си поделят Палестина. На 30.11.1947 година Йордания изпраща войски в Палестина и окупира земи на още несъздадената арабска държава ( така нареченият днес "Западен бряг" ). Арабските държави сами осуетяват създаването на арабска държава в Палестина и отказват да уважат правото на арабския народ на Палестина да създаде своя държава.
-- 23 Юли 2012 17:04 --
_________________ Димитър Талев:
"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
Van е прав в изложението за хронологията на БД/бойните действия/,състава на войските и естественно края на 7 дневната война.Тук обаче много същественно в БД участвува и фактора управление на войските.В БД участват само новосформирани държави които няматНИКАКЪВ БОЕН ОПИТ ,какъвто се натрупва през десетилетията и то във реални БД.Особенно се отнася това за средния и висшия команден състав.За лоша участ на арабите евреите намат този проблем.Най общо мислвнето на арабите е <много сме силни сме>,а на евреите е<вълк единак с дебел врат>.Второ ,арабите нямат единно командване както коалиция така и по стиковане и взаимодействие на Родовете войски.Евреите го имат и това командване работи перфектно.Трето,основен елемент в управлението на войските и БД е разузнаването.Тук е вчрно предположението,че и двете Свръх сили САЩ и СССР са давали постоянна онлайн информация за положението на войските върху театъра на БД.Van точно пише нанесен е изпреварващ удар ,но той не е върху войските а вурху щабовете и комуникационните системи на родовете войски на арабите.Особенно го отнасят КП на ниво баталъон,полк и бригада на Египетските ВС и СС.
-- 23 Юли 2012 19:24 --
Седемдневната война винаги се е проигравала във всички сериозни ВУЗ както в България така и в чужбина.Почти винаги резултата е 4 до 5 дни ,а не както е реалността 7 дни война.Истината е че Израел почти загубва целия си боен авиационен парк в битката със съветските ЗРПолкове КУБ.Провежда се най усилена логистична операция по възстановяването на бойния авиационен парк и осигоряването на нови противорадиолокационни ракети.В резултат съветските ЗРПолкове търпят загуби както в мат.част така и в кадрово отношение.В резултат на тази война става кадрово почистване на политическото,научнотехническото и военното разузнаване на Израел .Забележете те не се възторгват от победата а търсят грешките си за да станат по силни.А арабите обратно ,стават все повече разединени.
-- 23 Юли 2012 20:27 --
Теракта на летището в Сарафово главна вина носят Моссад и нашите служби.Но главно Мосад,те знаят слабите звена в Европа и имат невероятно много инструменти за да накарат която и да е ДЪРЖАВА да се загрижи за сигурността на израелските граждани.Последните години терактове почти не се случват в обетованата земя.На другия ден късно сутринта отидох на летището.Въпреки голямото количество медийна апаратура и стотина медийни хищници,необезпокояван огледах раъона.Някой е искал жертвите да са малко/не са ползвани осколочни заряди/,акта е еденичен,не са последователни нарастващи в количеството на жертвите удари.НЯКОЙ е търсил ефекта на стряскането на местната система за сигурност,а не отстраняването на България от мироналагащата операция в Авганистан.Иначе медийната сган си бе отлична мишена!!!!!А да си чешем езиците/клавиатурите/за вина на премиер,вицепремиер е несериозно.Те са такива каквито са.Главно е да започнат да УПРАВЛЯВАТ!!!!Сериозна работа има в парламента на ниво комисии по нац.сигурност и зависи от президента за да ги ръчка за да работят.Иначе забравяме за Шенген и безвизов режим със САЩ.
През 1947 - 1950 година страните в света с изключение на арабските признават правото на съществуване на държавата Израел. С течение на времето " социалистическата общност " изоставя произраелската линия и постепенно заема неприязнена позиция спрямо израелската държава. Причината ? - Израел създава демократична държава. За диктаторските режими на "социализма" и при Исляма,демокрация не е нужна! Нали си има Партията-майчица и Коран с Шериат! Затова от 1955 до 1967 год. само на Египет, Сирия и Ирак са доставени над 2000 танка, 700 самолета, хиляди оръдия и др.. от "социалистическата общност"! За арабите остава да чакат удобен момент да действат... Израел е най демократичната страна в региона си и е водещ в борбата с терора на Ислямският фундаментализъм! Левичарските марксистки прослойки на Запада,ненавиждаши демократичните общества сега се съюзиха с ислямистите! Целта им е свалянето на така омразният им капитализъм,защото след рухването на Съветският модел загубиха популярност сред демократично мислещите избиратели.И това същият левичарски Запад прави с цел привличане на гласоподаватели за запазване на властови структури в страните си пренаселени вече с мюсюлмани с цел разрушаване на демократичният модел/как така диктаторът да се избира само за 4 години?/! Също за това подкрепят и гей-хомо връзките-Зелени и Леви партии. Това за тях е политическата "коректност"!
_________________ Димитър Талев:
"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
Българският език едно време беше псевдоелитарно подменян от разни такива думички придошли от големият брат Гледам това сервилничене вече е станало навик за едновремешните
_________________ This is the Internet, it literally makes you post brainless things in every shape and form. Sadly true.
Тук е от: 22 Яну 2009 22:25 Мнения: 6950 Местоположение: по пътищата.
Преди няколко дни прескочих до Бургас и с моя късмет изпреварих един полицейски кордон..на два автобуса...от летищния атентат. Грозна и неприятна гледка.
Пууу, копи-пейста яко работи тука. Кажете и някоя ваша мисъл, бе хора! (Кори, и аз не съм на 100% с български език, ама мен точно в русофобия трудно ще ме обвинят. По-скоро в недостатъчна чистота на българския ми. Та, за какво говорехме?)
Пууу, копи-пейста яко работи тука. Кажете и някоя ваша мисъл, бе хора! (Кори, и аз не съм на 100% с български език, ама мен точно в русофобия трудно ще ме обвинят. По-скоро в недостатъчна чистота на българския ми. Та, за какво говорехме?)
Пряко може да не е замесена, но иначе си подкрепя терористите - нали от един и същи сой са, обявяват Израел за агресор и прочее... Никой не обяви русийка за агресор зарад свинщините и в Чечня.