ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 06 Дек 2023 15:51

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Сопот тези дни е пепелище
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2013 9:41 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
За какво да ме е срам, Бърби? Какви лозунги бяха - "долу властта", " ще ви сринем" , изкараха децата си да стачкуват и накрая когато получиха стотинките клекнаха пред "спасителя " си.
А това че е онкоболна и вдовица, моля те, няма нищо общо с това, което съм писала.
Не съм против това, което тя иска и това, което направи . Против съм за начина , по който го направи и за "клякането" им и благодарностите им след като получиха поредната си парса.

Да , гледах до някъде интервюто с Кеворкян. Извинявай, ама тая жена след всичките си 25 години работа не знае какво иска и как да го поиска.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2013 10:25 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
(автор на темата)
amapola написа:
За какво да ме е срам, Бърби? Какви лозунги бяха - "долу властта", " ще ви сринем" , изкараха децата си да стачкуват и накрая когато получиха стотинките клекнаха пред "спасителя " си.
А това че е онкоболна и вдовица, моля те, няма нищо общо с това, което съм писала.
Не съм против това, което тя иска и това, което направи . Против съм за начина , по който го направи и за "клякането" им и благодарностите им след като получиха поредната си парса.

Да , гледах до някъде интервюто с Кеворкян. Извинявай, ама тая жена след всичките си 25 години работа не знае какво иска и как да го поиска.

Иска хляб и парите, които си е изработила, работейки в държавно предприятие!
Няма да споря с теб, нито да водя такъв унизителен разговор, още повече, че не си права и много добре го знаеш!
На какво те е яд? На онкоболната вдовица, дето си е поискала парите да си купи лекарства, дето във всяка нормална държава щяха да са й осигурени от държавата? Не ми казвай, че няма общо, защото е грехота това, което се случва там. Да ми го казва някой лумпенизиран политически малоумник, да отмина, но ти да ми постваш снимки на човек, прочел единствената книга в живота си/ винету/ и избран да управлява държава- ай сиктир.
Позорно е всичко това. И унизително!
Изкарали си децата! А шуменските деца, дето никой не ги изкарваше? За тях беше съвсем в реда да стачкуват от лиготия, нали? На сопотските това не им е разрешено...от бащицата и тия, дето го избрахте!
Казваш, че си против начина, по който го направила. Как трябваше да го направи? Да извади един калашник от завода и да почне поред. да де, ама тиквонът не посмя да иде там преди да плати дължимото. И защо ли?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2013 11:21 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 18 Фев 2012 10:59
Къде беше преди 5 години, защо и тогава не плака за работниците в Сопот, положението тогава не беше по-розово.
И мен ме хвана яд на тези работници. Гръмки лозунги, а се оказа, че по далеч от тумбака си не виждат.
Не е само в Сопот така. Така беше и в Кърджали, и навсякъде другаде.

КЪМ РАБОТНИЦИТЕ ОТ ВМЗ-СОПОТ: ВИЕ СЕ ПРОДАДОХТЕ И ТО – МНОГО ЕВТИНО
http://worldtodaybg.com/2013/01/30/%D0% ... %80%D0%BE/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2013 12:16 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Фев 2007 15:36
Не искам да виня работниците,които сигурно в мнозинството си са свестни и трудови хора и е нормално да си искат заработените възнаграждения,но нивото им не им позволява да видят по-далеч от носа си. А именно,че тяхната работа и продукция е некачествена,неефективна и неконкурентна на световните пазари и,че в завода им работят няколко пъти повече служители от необходимото.

Единствената причина този завод да не е фалирал преди десетилетия са парите,които държавата му е отпускала,които са в размер на 100 000 лева на ден или грубо пресметнато 30-40 милиона годишно от джоба на българския данъкоплатец само и единствено тези хора да не бъдат изхвърлени на улицата.

Всъщност вината за всичко това не е на самите работници,а на мениджмънта на предприятието и разбира се на всички правителства на България,които не са направили усилия да ге реформират,направят печеливш или поне приватизират успешно.

И след всичко изброено ние имаме една форумна тема с патетично заглавие обвиняваща една политическа партия и 2-3 конкретни политици за проблем съществуващ от десетилетия и за чието разрешаване не са се погрижили поколения държавници. Демагогията на Бърби вече отвращава дори и тези,които по принцип я подкрепят...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2013 12:28 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Бърбито не може да влезе в кожата си, че партията им хвърли доста усилия и енергия, за да подклажда огъня и да разбунва работниците, а Бойко с един замах усмири положението. И то така го усмири, че са готови подметките му да ближат.
Бърби, признай, че голям номер ви изиграха сопотчани, които не виждат по-далеч от носа си. Не става само с агитация, работник се подкупва с пари. От личен опит знам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2013 13:23 
~~~~
~~~~

(автор на темата)
За вас двамцата/ двечките едно уточнение- темата не е пусната срещу някаква/ коя да е партия, а съгласно правилата на този подраздел. вашите интерпретации са смешни.
Разбирам очевадния уклон към интригантстване, но под вола теле няма. И друго- да повторим за тия, дето много искат да знаят как съм мислела преди 5 г. По същия начин. И, между другото, не съм членувала, нито съм зависима от коя да е партия, сдружение и т.н.
И пак, между другото- активно ме ухажват именно ваште хора! :lol: :lol: :lol:

п.п Ходили ли сте в Сопот?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2013 14:03 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 10 Яну 2007 21:18
Аз съм минавал. По подбалканския път между Калофер и Сопот има добре известен рибен ресторант с развъдник. Перфектна рибена чорба, прясна пъстърва и чудесно цедено кисело мляко с боровинки.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2013 14:54 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 13 Яну 2010 13:12
Инспекторе, откога стана спец по окачествяване на промишлена продукция? Какво произвеждат в Сопот знаеш ли, щото следващият въпрос ще е какво разбираш от въпросната продукция.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2013 16:25 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Фев 2007 15:36
Прав си, преувеличил съм с изказването си.Но според теб с машините,патентите,мениджмънта и т.н,които има този завод би ли могъл да бъде конкурентноспособен на големите световни оръжейни концерни? Всъщност най-голямото доказателство за това е и сегашното му финансово състояние. Не живеем в годините на студената война,когато оръжейната ни индустрия снабдена със съветски патенти и неограничени пазари в Африка и Азия е успявала да прави наистина сериозна печалба. Днес и технологиите и пазарите и всичко е напълно различно.

Дори уебсайтът на завода,а това в днешния свят е лицето на всяка една фирма буди само смях и съжаление...

www.vmz.bg/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2013 20:03 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 13 Яну 2010 13:12
Да. Ако от 1989-та кьорав лев не е похарчен за модернизацията на завода, е логично машините да не могат да произвеждат високоточни детайли. Но не е задължително, защото зависи от поддръжката и правилната им експлоатация.
Но, пак казвам, ако 24 години политиката на държавата е да фалира държавните предприятия (и то не само от партии от един цвят), ами нищо чудно не виждам във фалита на завода.
Сопот ги оправя само едно въстание - имат всичко необходимо за това. А не да хленчат за собствените си пари.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2013 21:18 
Напреднал
Напреднал

Тук е от: 30 Мар 2012 0:17
Ех Кори .не е там рибния ресторант.Между Калофер и село Васил Левски се намира.:)А Сопот е първото населено място след Карлово къмСофия.Та по темата...завода ,производството и т.н.са пълен анахронизъм.Това което видях по време на производственния си стаж 77г. и 2000 г.при посещение по служебни дела нямаше почти никаква разлика.В Казанлък е същото ама поне те направиха огромни съкращения.Приватизация ,оптимални съкращения и т.н. в този дух това е лечението.Ако ББ не го направи то друго правителство ще го прави,лошото е че човешкия гърч ще е повече:((((

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2013 11:46 
Ветеран
Ветеран
Аватар

antoni1953 написа:
Та по темата...завода ,производството и т.н.са пълен анахронизъм.Това което видях по време на производственния си стаж 77г. и 2000 г.при посещение по служебни дела нямаше почти никаква разлика.В Казанлък е същото ама поне те направиха огромни съкращения.Приватизация ,оптимални съкращения и т.н. в този дух това е лечението.Ако ББ не го направи то друго правителство ще го прави,лошото е че човешкия гърч ще е повече:

Точно казано!

Бърби, не съм ходил в Сопот и не се цупи! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2013 13:02 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 13 Фев 2011 8:39
Бърби написа:
И, между другото, не съм членувала, нито съм зависима от коя да е партия, сдружение и т.н.

:K7.gif :K7.gif :K7.gif :K7.gif :K7.gif :K7.gif :K7.gif :K7.gif :K7.gif :K7.gif :K7.gif :K7.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2013 14:21 
~~~~
~~~~

(автор на темата)
Чопър написа:
Бърби написа:
И, между другото, не съм членувала, нито съм зависима от коя да е партия, сдружение и т.н.

:K7.gif :K7.gif :K7.gif :K7.gif :K7.gif :K7.gif :K7.gif :K7.gif :K7.gif

:K7.gif , сигурно, точно така прави!
Сладурче! :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2013 22:42 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 06 Авг 2010 11:22
Бърби нали цинизми и обиди бяха способ на слабите, или сваляме маските?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 06 Дек 2023 15:51

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: