Eau_de_Clone написа:
За съжаление, и от поясняването не стана ясно какво искаш да кажеш, поне за мен. А държа да разбера.
Прав си. Много неясно съм се изразил.
Искам да кажа, че аз виждам и ценя хората около мен като човеци със своите чисто човешки добродетели и недостатъци, независимо как се самоопределят като вероизповедание, сексуална принадлежност и т.н. В момента, когато някой започне да ми говори за геополитика, религиозна целесъобразност, висши национални приоритети и др. подобни политически глупости, това не е човек, а някаква неориентирана политическа марионетка.
Колко от пишещите в този форум се занимават с политика професионално и имат политическо влияние? Аз предполагам, че такива няма или поне няма да си признаят, защото ще бъдат подложени на сериозна критика и недоверие.
От друга страна мнозина от този форум се държат точно като политици от последна инстанция и приказват откровени небивалици, като мислят, че са големи разбирачи. Всъщност са хора, които недооценявайки приказките си, създават интрига, недоверие и омраза там, където не би трябвало да има.
Апелирам да се държим и оценяваме себи си и опонентите си като човеци. Започнем ли да разтягаме политически тези, губим човешкото си и ставаме политически зомбита.
А бе, политиката е курвенска работа. Аз гледам да я избягвам, включително по въпроса за "възродителния процес". А от човешка гледна точка, това си беше трагедия.