ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 06 Дек 2023 17:26

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 63 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Ще съдят шуменец, застрелял бездомно куче
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2013 19:42 
Напреднал
Напреднал

Тук е от: 19 Фев 2013 14:55
Правосъдието да съди саморазправящи се със зверове, когато осъди тези, които оставят зверове да ядат хора по улиците. Никога не е имало загинали от зъбите на глутници помияри, преди налагането на тези псевдо-зверолюбски и античовешки закони. Да вземем от зверолюбие да пуснем един кайман в "Аква" и да му хвърляме някое маце 2 пъти дневно от кайманолюбие? Ама разбира се че животното няма да е виновно, както и милите кученца. Виновен е даващият "зелника".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2013 1:15 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Яну 2007 0:04
Не се сещам кой е пишещият по-горе, но с удоволствие ще му стисна ръката по всяко време.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2013 4:49 
<5™
<5™

Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
Всъщност аз имам опит със съответната служба за бездомни кучета в Шумен. Миналата година имах една малка глутница от кучета тук около лагера. Бяха бая подивели от горските условия и ловуването на зайци и друг дребен дивеч. Копаеха под ограда и влизаха в лагера да търсят храна и няколко пъти нападаха доброволците.Обадих се на специализираната служба да дойдат и да приберат зверовете от двора. Дойдоха, огледаха и ... си заминаха с оправданието, че те не са ловци и не могат да хванат кучетата в тази дива гора. Уточнявам става дума за шуменското плато. Първо се изнервих и окрещях ловците, после една жена, която вдигаше телефона в службата им. После организирах една малка "ловна" дружина и заловихме водача на глутницата. Обадих се на службата за кучета и им казах пак да дойдат да приберат зверчето. Предадох им го жив и здрав без наранявания. На мене това ми струваше една нощ дебнене. А не ми е работата това. Така, че ако искате службата да ви помогне си свършете работата сами. Законите в България са написани по строго български начин. Не приложими, не точни и във всички объркани.

Като цяло не одобрявам каквото и да е агресивно поведение към животни без причина или за удоволствие, ако животното е заплаха за човешкото здраве или живот без нито секунда да се замисля бих го наранил/убил. Човека преди животното. Така стоят нещата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2013 9:06 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 27 Юни 2013 17:21
Хапана съм два пъти от едно и също куче, от тези дето стояха на глудница в началото на стълбите към паметника. Тъй като излизах доста рано и по тъмно, то винаги беше изнервено, изчакваше ме да го подмина и се спускаше в гръб. Станеше ли по-светло и да тръгнат повече хора се кротваше. Втория път ми остави 5 см белег на прасеца. Всички го знаеха, че е такова но го хранеха. Само аз си знам какво ми костваше да минавам всяка сутрин покрай него 2 години. Признавам, че много пъти съм искала да имам оръжие и да се отърва от него. Познавам и други хора които е нападало. Напоследък не се вижда. Всяко убийство е жестоко, но ако някой беше застрелял това куче пред очите ми щях да съм щастлива!
Развълнувах се и взех да правя правописни грешки.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2013 9:47 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 10 Яну 2007 21:18
Извън темата/подсказка:
Още Чърчил го беше казал-
"... никакъв, спорт, повтарям- никакъв спорт!!!"
8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2013 10:27 
Ентусиаст
Ентусиаст

Тук е от: 30 Ное 2008 11:37
Да стреляш в рамките на населено място било то по куче , котка или мишка си е безрасъдство. Този можеше да нарани човек.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2013 11:27 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 15 Яну 2007 14:01
Не и ако всеки изстрел улучва мишка. :ROTFL
"Една нощ тъкмо вече заспивах, когато две котки започнаха концерт в двора. Скочих от леглото и бутнах прозореца с кана вода в ръце. Но точно тогава чух да се отваря прозорецът на съседната стая. Изтрещяха два изстрела и прозорецът се затвори. Не мога да ви опиша колко бързо стана всичко това. Не повече от десет секунди. Прозорецът се отвори, прас, прас! — изгърмя револверът, и прозорецът се затвори. Който и да беше, той не се спря да види резултата от изстрелите си. Той го знаеше. Разбирате ли ме? — Той го знаеше! Котешкият концерт вече не се поднови, а сутринта на двора лежаха двете виновнички, вкочанясали." :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2013 12:03 
Напреднал
Напреднал

Тук е от: 19 Фев 2013 14:55
Няма котка, няма проблем! :G8.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2013 17:58 
.
Аватар

Тук е от: 31 Май 2010 11:35
ME4O_TURIST написа:
Първо деецът е могъл да стреля във въздуха, за да подплаши животното. Също така е могъл да предупреди съответната служба, че в квартала има агресивно бездомно куче . В конкретният случай съм почти сигурен, че стрелецът не е действал нито поради крайна необходимост, нито в неизбежна отбрана

Много отворен си бил ти бе,излез на улицата и виж кво става.Преди месец идват две големи кучета пред читалище Тодор Петков,където играят много деца,ама много.Обадих се на 112 и не направиха нищо да ги разкарат от там,ако имам пушка/аз си нося брадва в буса ама бая гонка ще падне/ с голям кеф ще ги изтрепя тея гадове а после нека ме съдят.Децата ми играят в тази градинка и няма да позволя да им се случи нещо.

Изхвърли циганите, и ще въскръснат реките, гората, вилните зони, Енергото, железниците, селата, малките градове, пазарите за зеленчуци, мелиоративното стопанство на страната и паметниците на великите българи и героите. Сигурно и още един куп неща.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2013 20:42 
<5™
<5™

Последно това куче с въздушна пушка ли е застреляно?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2013 21:08 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 10:07
rosen-shumen написа:
ME4O_TURIST написа:
Първо деецът е могъл да стреля във въздуха, за да подплаши животното. Също така е могъл да предупреди съответната служба, че в квартала има агресивно бездомно куче . В конкретният случай съм почти сигурен, че стрелецът не е действал нито поради крайна необходимост, нито в неизбежна отбрана

Много отворен си бил ти бе,излез на улицата и виж кво става.Преди месец идват две големи кучета пред читалище Тодор Петков,където играят много деца,ама много.Обадих се на 112 и не направиха нищо да ги разкарат от там,ако имам пушка/аз си нося брадва в буса ама бая гонка ще падне/ с голям кеф ще ги изтрепя тея гадове а после нека ме съдят.Децата ми играят в тази градинка и няма да позволя да им се случи нещо.

Истински европеец! Типично по български решаваме проблема временно , вместо да търсим първоизточника. По-тревожно е че Държавата нехае ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2013 21:12 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 23 Юни 2008 15:54
И защо трябва убиваш две големи кучета, защото седят до някаква си градинка? Лаят ли, спускат ли се да хапят, болни ли си заразно? Единственото нередно е, че някой съвестен човек ги е изхвърлил на улицата и ги е обрекъл на глад, студ и всекидневна борба за оцеляване от изроди като онзи оръфляк....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2013 21:34 
<5™
<5™

Има животни, които са агресивни. Човешкия живот и здраве винаги са преди на животното. Ако държавата не се справя с проблема, хората поемат в собствени ръце инициативата. Така е било преди и така ще бъде занапред.

Ако пушката с която е стрелял е въздушна на 90 % съм сигурен, че не е убито кучето с нея.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2013 21:36 
Опитен
Опитен

Тук е от: 05 Яну 2012 12:10
Благодарение на ХОРАТА ... животните са агресивни ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2013 21:40 
<5™
<5™

Не съм съгласен! Освен ако не търсим една дълга връзка м/у хората, тяхното нехайство и животните! Във всички случай животните имат инстинкт за див живот, докато ние хората ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 63 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 06 Дек 2023 17:26

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: