ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 01 Дек 2023 8:15

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 104 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: "Не съм убил за пари, направих го заради държавата"
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2013 20:42 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
(автор на темата)

Убиецът на банкерката: Не съм убил за пари, направих го заради държавата
http://news.burgas24.bg/455988.html

Прочетете коментарите под статията.Хората , пишещи там са наши съграждани. Техните деца, може би са приятели с нашите деца. Тези хора може да са съседите ни, колегите ни.. Що за човек трябва да си, за да оправдаеш хладнокръвно убийство, защото банкерите си го заслужавали? Как може да вярваш , че това е убийство в името на държавата, народа и бедните . Как може да превръщаш един убиец в герой?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: "Не съм убил за пари, направих го заради държавата"
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2013 20:44 
VIP
VIP

Тук е от: 09 Яну 2007 21:19
Не одобрявам, но разбирам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2013 20:46 
Ветеран
Аватар

Тук е от: 06 Юни 2008 1:42
Като го цитираш някъде в нета... :ROTFL

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2013 20:56 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 13 Фев 2011 8:39
Амапола, не ми се мисли какво би направила ти, ако бе на негово място.... вероятно ще се самоубиеш, но той се оказва силен характер и прави това - еми браво на човека, бих му стиснал ръката и го оправдавам на 100% също така одобрявам и убийството на фармацевти - не на тия по аптеките, а на тия отговорни едни животоспасяващи лекарства да струват 7000 лева месечно, кое бе :K7.gif :K7.gif , кое на това лекарство струва толкова много пари, кое бе????

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2013 21:14 
№14
№14
Аватар

(автор на темата)
Не, не мога да го разбера. Това е напълно обмислено убийство. Що за човек трябва да си, за да вземеш оръжието, да го напълниш с патрони, да пресрещнеш човека и да стреляш в него.
А не разбирате ли какво този човек е причинил на близките на убитата жена - на децата и, на майка и, на баща и , на съпруга и, на брат и , на сестра и.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2013 21:21 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Има една българска приказка "ако би мирно седяло не би чудо видяло". Тая т.нар. служителка що е изнудвала толкова човека, що държавата не е взела отношение относно жалбата му, що никой не е проверил, че въпросната фирма за която е лобирала служителката е кажи-речи основната строителна фирма развиваща някаква дейност? Тая давала ли си е сметка какво причинява на човека, а? Айде моля ти се - тая е била корумпирана гад, на такива - разтрел! (аре не на всички, че току виж някой гръмнал бърбиту). Да отклоня темата, но все пак за държавата - сестрата на евродепутатката даде ли си сметка за тия жени? Че всяка от тях има близки, деца и тн?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2013 21:31 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 12 Сеп 2008 10:46
Амапола, представи си че си на негово място. Бачкаш честно, мъчиш се, рискуваш, опитваш въпреки всички и всичко и всички в тази държава да развиеш някакъв бизнес и някакви корумпирани боклуци да се изгаврят с всичко това заради алчността си.
Човека се е опитал да се бори по законния ред - пускал е жалби... очаквано резултат - никакъв. Оказва се в безизходица ... вариантите са 2: да гръмне себе си (като повечето провалени бизнесмени) или да гръмне един от виновниците за положението, в което е попаднал. Мисля, че е направил правилния избор.
В тази държава всеки оказал се на изгодна позиция (било то държавна или частна) се опитва да те действа. Мит е, че корупцията има само в държавния сектор.

В темата на Ловеца има повече подробности за мотивите му:
viewtopic.php?f=57&t=19238&p=314523#p314523

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2013 21:37 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Повсеместно е поведението тип "ще ти дам ако и ти ми дадеш", което си е наследство от преди 89-та, без да политизирам, но такива са фактите и точно това поведение от дори най-малките звена на каквато и да е структура в държавата говори колко надълбоко е проблема и не мисля, че генерално може да се реши такъв огромен проблем в държавата без външна намеса...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2013 21:39 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 11 Сеп 2010 13:57
Ако наистина го е изнудвала, то мога да го оправдая. Ако ли не, не съм съгласен - банковият служител поема отговорност за отпуснатите от него кредити. За милион лева, при нередовно / никакво плащане, щяха през г*за да и го изкарат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2013 21:45 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Е то е през европрограма, а и както става ясно не е било проблем погасяването.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2013 22:02 
Напреднал
Напреднал

Тук е от: 30 Мар 2012 0:17
По принцип неоправдавам каквото и да е убийство.Винаги има вина.Но понякога и жертвата не е най невинна.
Добър адвокат ,ако всичко което човека казва е вярно ще го измъкне от пандиза.Но в този случай горят много влиятелни банкери,юристи и така нататъка.По е лесно да се прати килър и да се ликвидира бизнесмена и адвоката му.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013 4:44 
<5™
<5™

Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
Пак ще се повторя. Когато държавата не управлява, народа взема в собствени ръце управлението! Даже много закъсняха с първия разстрел на банкер. Ако 10 % от написаното за случая е истина от онзи ден вече банка УКБ трябваше да бъде с заличен лиценз за банкова институция, прокурора "забравил" да разгледа жалбите осъден по спешна процедура на 180 години затвор заедно със банкерите. Но понеже не го правят, Народа ще го направи.

Амапола, няма нищо по-цинично когато прочетеш присъда - в името на народа! Съдебната система в България от много години обслужва мафията и хора с много пари. Народа присъства само на хартия и затова ..... разстрел! Съжалявам за което, но ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013 6:34 
№14
№14
Аватар

(автор на темата)
Какво, по вашата логика да стреляме всички, за които сте решили, че съсипват живота ви.
И доктора, който е объркал диагнозата; и учителя, който не е дооценил детето ви и му е писал двойка; и автомонтьора, който не е оправил колата ви; и комшията, който ви трови нервите...
Всички до стената .....и бум...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013 8:28 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 12 Сеп 2008 10:46
Сравненията, които правиш са неудачни. В случая действително са съсипали бизнеса, а защо не и живота му заради собствената си алчност.
Макар, че въпросната лелка най-вероятно е била най-ниското звено във веригата (заедно с управителя на клона в Карнобат). Едва ли те са вземали решенията с коя строителна фирма да го принудят да работи. Мисля, че това е политика на хора с по-високи позиции във въпросната банка (пуснати са жалби до ръководството до банката, които също са останали без отговор, ако Павлинка беше действала без одобрението на шефовете си най-вероятно щеше да изхвърчи от работа). Въпросните лелка и чичко са били в пряк контакт с въпрсния Симеонов, затова и той ги припознава като виновници за причинените му нещастия. И един от тях (Павлинка) го отнася.
Малко са хората, които биха действали като него. Както се каза по-горе в темата повечето хора биха се примирили. Мисля, че влияние върху постъпката му оказва и факта, че е бивш военен, а те (тези от по-старата школа) не се колебаят особено да употребят оръжие, когато сметнат за необходимо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013 10:14 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 18 Фев 2012 10:59
FOWLER написа:
Сравненията, които правиш са неудачни.

Сравненията са точни, защото за един отказ на заем от един милион лева е равносилно на съсипването на живота му. За друг уволнението от работа като охрана,примерно, е равносилно на съсипване на живота. За трети -смърт или болест нна близък е съсипване на живота. За десети - да му свият колата е съсипване на живота.
Значи ли това, че всеки, който сме решили , че ни е съсипал живота трябва да го стреляме. Ае стига се правихте на мъже.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 104 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 01 Дек 2023 8:15

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], edibey, Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: