ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 06 Дек 2023 17:04

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 104 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: "Не съм убил за пари, направих го заради държавата"
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013 4:51 
<5™
<5™

Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
За защитниците на системата, законността и правовия ред.

Всичко, което вие споделяте е правилно, законно и морално. Това трябва да бъде мисленето на всеки нормален човек. Подкрепям вашата нормалност и искрено съжалявам, че не мога да бъда един от вас. Прокуратурата начело с Главния прокурор се намесиха даже в политиката, манипулираха избори и т.н., но няма да се намесят в този случай защото това е просто едно убийство.Разследващите органи ще нищят следствието, но не и причините. Тях това не ги касае защото " няма данни за престъпление" и пак ще раздават правосъдие "В името на Народа". Това е цинично и гнусно, но още по-вече ме отвращават защитниците на системата. Убийството не е решение, но е огромен сигнал за случващото се в България. Колко хора трябва да умрат ( самоубият ) заради банки и други гнусни изроди за да се сети някой, че нещо не е наред, а ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013 7:43 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
(автор на темата)
sanfrancisco994 написа:
.....
Съжалявам, но за мен не е хладнокръвен убиец, нито престъпник. П.....Явно. Затова не ми се жалвайте за горката женица и какво ще правят децата й и роднините й и куп глупости. Заслужила си го е. ..... Нормално е да ти падне пердето......Не ви пожелавам да ви се случи нещо подобно, въпреки че съм на мнение че точно така се учи човек- като препати.
Не ме е срам да призная, че ако попадна в безизходица ще постъпя по същия начин. Мислила съм си го доста пъти, не виждам нищо лошо. Това е самозащита!!! Жертваш друг, за да спасиш себе си! Така е дори и при животните... Там няма морални ценности. А хората са животни, ако сте забравили...

Не зная в какво състояние си била като си писала всичко това, но е ужасно това, което казваш.
Гадно ми е и ми е страшно, че живея в един град с хора като теб.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013 8:14 
Напреднал
Напреднал

Тук е от: 19 Фев 2013 14:55
Не можах да намеря снимка на пещерен човек от женски пол.

Изображение

Като че ли жените у нас са по-агресивни и първични. Раздаването на "частно" правосъдие не е цивилизовано, нито е справедливо в сегашната ни действителност. Ако днес си служител в България, трябва да изпълняваш инструкциите на висшестоящите, иначе ще ровиш в казаните. Висшестоящите не назначават и не толерират кариерата на непослушни. Кой е по-виновен? Този горе, естествено! Какво направи нашият човек? Утрепа жена, която за да си пази хляба и този на децата си, вероятно беше принудена да бъде послушна. Може би разстреля човек като самия себе си. Ние всички трябва да се прицелим по-нагоре. Протестите се случват по същата причина. За жалост, създателите на тази ситуация май са недосегаеми за интелигентни протести. :(
Още при първобитнообщинния строй е имало съвет на старейшините, който е решавал кой е виновен и кой не. Уви. Трябва да сменим самазабравилия се съвременен "съвет на старейшините".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013 11:38 
Акварист
Акварист

Тук е от: 25 Апр 2010 8:13
Напълно подкрепям колегата Чоко. Това, че убийството не е извършено за лична облага , а заради интересите на останалите не е извинителна причина. Тъй като от историята знаем, че най големите убийци на света като Хитлер допринесъл за убиването на повече от 50 милиона хора също не го е правил за пари а за построяване на съвършена арийска раса и ред в света. Неговият опонент Сталин за да му се противопостави е заличил всички които са били против идеята му за създаване на дисциплинирано комунистическо общество. И забележете не правил разлика между хората. Не искал да замени сина си бил в плен за немски генерал. Като заявил, че не сменя генерал за редник.
Но в крайна сметка убийството си остава най тежкото криминално престъпление и не може да се оправдае с никакви причини, освен в крайни случай при замозахрана.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013 11:52 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 13 Фев 2011 8:39
По брой избити Сталин отдавна е изпреварил Хитлер като цяло, а по брой избити от собствения си народ никой не може го стигне тоя грузински боклук....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013 16:07 
<5™
<5™

Някаква измислена статия от някакъв измислен автор

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013 16:51 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 15 Юли 2011 10:24
Измислена статия от измислен автор, пълна с истини! Едно голямо браво!

и най-лошото чудовище в съня Ви.

When I grow up...there will be a day...when everybody will have to do what I say...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013 17:12 
Акварист
Акварист

Тук е от: 25 Апр 2010 8:13
Dobo За съжаление в статията е описана реалната ситуация. Днешните кредити заробват не само нас но и бъдещите поколения след нас. Докато банкерите без разлика кои ще спечелят изборите, леви или десни остават доживотни велможи сега и за в бъдеще. Както навремето бе казал Маркс, че в бъдеще няма нужда да се воюва една силно икономическа страна може по икономически път да заробва по слабите. Идеята за комунизма точно с това искаше да се пребори като премахне парите въобще. Но за съжаление фалира. Капитализма е строй създаващ най много блага и фокусиране на финансите в банките, които ще забогатяват все повече за сметка на масовото обедняване на народа. Докато в Чехия една прилична заплата е от 15 000 коруни, около 1 500 лева то работещите в банките получават по 100 000-10 000 лева? И докато тук вече се оформят доста богати хора броят на бездомните рязко нараства.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013 17:51 
<5™
<5™

Така или иначе една банкерка падна жертва на своята циничност и арогантност, един човек ще плати със свободата си сметката към банката. Много сълзи ще бъдат излети и ... кервана ще продължи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013 18:46 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 12 Сеп 2008 10:46
Извън темата/подсказка:
amapola написа:
Не зная в какво състояние си била като си писала всичко това, но е ужасно това, което казваш.

Чета и си представям 16-17 годишно момиченце дебнещо пред входа на Амапола с пистолет със заглушител и изтрити серийни номера .... Българска Никита ли си имаме във форума?! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013 19:00 
Напреднал
Напреднал

Dobo написа:
Така или иначе една банкерка падна жертва на своята циничност и арогантност, един човек ще плати със свободата си сметката към банката. Много сълзи ще бъдат излети и ... кервана ще продължи.

Керванът ще продължи, защото не е гръмнат водача на кервана, а една впрегната камила.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013 19:15 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
sanfrancisco994 написа:
Амапола, ти като жена, развиваща своя бизнес какво би направила на негово място? Когато единственото средство за препитание е бизнесът ти, а се намираш в безизходица? Когато искат да ти вземат и малкото?
Съжалявам, но за мен не е хладнокръвен убиец, нито престъпник. Престъпници са тези, които защитавате. Престъпник е дори убитата банкерка. Естествено, жената си е вършила работата, но ако е имала поне капка съвест би измислила начин да му помогне. Все пак сме хора. Не зная как и с какви мисли е лягала и ставала тази жена, нито пък каква съвест е имала. Да изцеждаш и малкото живец от хората, само и само, за да вземеш последните им пари. Животът вече е пари. А когато става въпрос за тях няма морални ценности. Явно. Затова не ми се жалвайте за горката женица и какво ще правят децата й и роднините й и куп глупости. Заслужила си го е. Но не можете да съдите човек, който денонощно е бил изнудван, който е подавал не една и две жалби, не е знаел къде и към кого да се обърне вече . Нормално е да ти падне пердето. Да ставаш и да лягаш с една и съща мисъл. Не ви пожелавам да ви се случи нещо подобно, въпреки че съм на мнение че точно така се учи човек- като препати. И ако сте в неговото положение ми говорете пак за страдание и куп глупости.
Не ме е срам да призная, че ако попадна в безизходица ще постъпя по същия начин. Мислила съм си го доста пъти, не виждам нищо лошо. Това е самозащита!!! Жертваш друг, за да спасиш себе си! Така е дори и при животните... Там няма морални ценности. А хората са животни, ако сте забравили...

Тя няма да ти отговори, но аз ще подскажа- ще си плати рушвета, ще избере посочената фирма и ще продължи да развива бизнеса си по живо и по здраво с благословията на измекяри- банкери и напазарувани от тях политици, които, вместо да защитят потребителя, набързо скалъпиха едно законче в защита на банките.
Интересно, писалите в подкрепа на банкерката, роби, не се ли замислят, че тя е бушон, пионка, която, между другото защитава интересите на някой нагоре и не между другото получава по едни 25 к на месец. Айде не ми жалете децата й, а пожалете тия на тоя, дето веднага и безусловно нарекохте убиец. Този нещастник, дето е бил докаран до безизходица, си е съвсем наред с главата и ще понесе пълната отговорност за престъплението, което е извършил, но кажете ми вие, драги ми умници- някога, някъде да се е чуло банката /която и да е тя/, да понесе някаква отговорност, да плати за ония безчет самоубийства, които се случиха по нейна вина?
Много добре знаете /всички/, че нито един европроект не може да мине без да е посочена правилната фирма, която да напише бизнесплана или без да е изпълнен без посочени фирми -подизпълнители. Много добре знаете какъв е размерът на рушвета, както и много добре знаете, как една банка може да оцапа за една дължима стотинка кредитното досие на който и да е за вечни времена, с което да му затвори пътя за всеки евроцент. Много добре знаете как се крадеше бизнес при всички, повтарям всички досегашни правителства, но не това ви вълнува. Не ми казвайте, че ви е стреснала саморазправата. Когато няма законност и правосъдие, така се случва.. Нима сте изненадани? Нима не знаете, че оръжие може да се купи под път и над път за почти безпари?
Иначе, браво 'хлапе- въпреки, че съм против саморазправата и подобен род престъпления /по принцип/, не мога да не сваля шапка пред бистрата ти мисъл. Приятна изненада..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013 19:34 
Напреднал
Напреднал

Бърби написа:
Много добре знаете как се крадеше бизнес при всички, повтарям всички досегашни правителства, но не това ви вълнува.

Понеже имам вече натрупани впечатления з авижданията ти, защо не кажеш открито кой крадеше бизнес при всички досегашни правителства, а само намекваш многозначно?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013 19:38 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 12 Сеп 2008 10:46
Чоко написа:
Dobo написа:

Керванът ще продължи, защото не е гръмнат водача на кервана, а една впрегната камила.

Това е така, но кой според теб е водачът на кервана? Кого трябва да гръмнат за да спре кервана?
Или трябва да бъдат избити всички, които контролират системата - политици, банкери, олигарси? Това ще помогне ли?!
Едва ли - комунисти, нацисти и др. подобни опитаха с ликвидиране на цели обществени класи и дори нации. И какъв беше резултата - милиони жертви, а сега комунисти и нацисти са в историята, а въпросните класи и нации просперират. Не става така.
Как да се оправят нещата когато цялото ни общество е отровено от корупция? Всеки който може взема, който не може да взема си плаща и чака той да излезе в позиция от която да може да взема. Корупцията е в кръвта на българина - единици са по-различни и те са обречени, точно като пенсионирания военен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013 19:44 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
(автор на темата)
FOWLER написа:
Извън темата/подсказка:
amapola написа:

Чета и си представям 16-17 годишно момиченце дебнещо пред входа на Амапола с пистолет със заглушител и изтрити серийни номера .... Българска Никита ли си имаме във форума?! :D

Нали? Човек да не знае какво да очаква от нашата Никита, с тези големи, хубави, влажни очи.

Днес сутринта, в първия момент като прочетох написаното от Фриско останах изненадана. От нея не очаквах тази реакция. Но... върнах се две години назад.
Ще разкажа една случка, в която участвахме и аз, и Фриско. На пръв поглед случката е незначителна и няма нищо общо с темата ...но това е само на пръв поглед.
Преди две години Фриско идва да бере череши по време на кампанията. Следобяд брането приключи и всички чакаха да се претегли продукцията и да се плати на берачите. Но се оказа, че един от берачите се направил на по-хитър от другите и цял ден брал черешите без дръжки. Значи .... къса наред без дръжки, слага цели клончета в касетите , слага за тежина и по някой камък, а отгоре замаскира всичко с един ред добре набрани череши. Този идиот беше опустошил продукцията от над 15 дървета за един ден. Това е близо половин декар градина. Цяла година ти се грижи за тези дървета, ори ги, тори ги, поливай ги, режи ги, опрашвай ги, плащай заплати на хора да ги поддържат ...и накрая да дойде един идиот, който за няколко часа и да им разкаже играта.
Айде кажете ми вие как ще реагирате, а пък после аз ще ви кажа каква беше реакцията на нашата Никита от форума.И ще направим връзка с темата.

Последна промяна amapola на 29 Сеп 2013 20:31, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 104 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 06 Дек 2023 17:04

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: