Заглавие: Re: "Не съм убил за пари, направих го заради държавата"
Публикувано на: 29 Сеп 2013 19:48
№14
Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 12486 Местоположение: винаги на №14 (автор на темата)
Бърби написа:
........................ Иначе, браво 'хлапе- въпреки, че съм против саморазправата и подобен род престъпления /по принцип/, не мога да не сваля шапка пред бистрата ти мисъл. Приятна изненада..
Публикувано на: 29 Сеп 2013 19:48
Напреднал
Тук е от: 19 Фев 2013 14:55 Мнения: 348
Ти си прав, FOWLER и аз съм съгласен с теб, но аз не говорех за физическо убиване, макар че за някои високопоставени индивиди само това помага. Корупцията е в кръвта на българина, да, но на много по-малка част, в сравнение с частта, която е скована от страх да срита малката част под опашката.
Публикувано на: 29 Сеп 2013 19:52
~~~~
Тук е от: 06 Апр 2008 8:12 Мнения: 12787
Извън темата/подсказка:
amapola написа:
Айде кажете ми вие как ще реагирате, а пък после аз ще ви кажа каква беше реакцията на нашата Никита от форума.И ще направим връзка с темата.
Дано не го е защитила!:)
п.п Възможно е да те е обвинила в слаб контрол:)
Варианти много..
-- Нед Сеп 29, 2013 19:54 --
amapola написа:
Бърби написа:
........................ Иначе, браво 'хлапе- въпреки, че съм против саморазправата и подобен род престъпления /по принцип/, не мога да не сваля шапка пред бистрата ти мисъл. Приятна изненада..
д Да живее Народния съд! Нали, Бърби?
Не преиначавай казаното от мен и се опитай да разбереш! Няма народ, нито общество отдавна. за съд- да не говорим..
Публикувано на: 29 Сеп 2013 20:05
№14
Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 12486 Местоположение: винаги на №14 (автор на темата)
FOWLER написа:
Извън темата/подсказка:
E, не ми казвай, че го е застреляла. Не че е невъзможно, но в домовете за малолетни престъпници едва ли имат нет.
Не , Фаулър , далеч си от истината. Тя плака безутешно, заради този мошеник. Управителят на стопанството беше там, видя мизерията, която този идиот беше направил, нахока го подобаващо и вместо с пари, му плати с продукцията, която сам си беше набрал. Та...Фриско плака безутешно, защото сме нямали право да му плащаме така. Това било подигравка и гавра с човека. В държава, в която Андрешко е национален герой - нищо чудно.
Публикувано на: 29 Сеп 2013 20:13
Дълбоко в матрицата
Тук е от: 12 Сеп 2008 10:46 Мнения: 2662
Чоко написа:
Ти си прав, FOWLER и аз съм съгласен с теб, но аз не говорех за физическо убиване, макар че за някои високопоставени индивиди само това помага. Корупцията е в кръвта на българина, да, но на много по-малка част, в сравнение с частта, която е скована от страх да срита малката част под опашката.
Българинът ще се пребори с корупцията, когато превъзмогне дребнотарикатското мислене - "по-добре да дам на катаджията 20лв, отколкото да ми напише акт за 100лв", или "по-добре да бутна на чиновника 50 лв вместо да се размотавам цял ден по разни гишета". Когато по-голямата част от хората осъзнаят, че дори в конкретната ситуация да им носи някаква дребна изгода, това е нещо което съсипва държавата и нацията ни и в края на краищата е причина за бедността ни. Честно казано не съм оптимист, че това ще се промени. Дребнотарикатското (Андрешковско) мислене е в основата на народопсихологията ни още от турското робство (а може би и по-отдавна). Българинът никога няма да се откаже от нещо реално (20 лв са си 20 лв) в името на нещо абстрактно, така че ....
Публикувано на: 29 Сеп 2013 20:25
Дълбоко в матрицата
Тук е от: 12 Сеп 2008 10:46 Мнения: 2662
amapola написа:
FOWLER написа:
Извън темата/подсказка:
E, не ми казвай, че го е застреляла. Не че е невъзможно, но в домовете за малолетни престъпници едва ли имат нет.
Не , Фаулър , далеч си от истината. Тя плака безутешно, заради този мошеник. Управителят на стопанството беше там, видя мизерията, която този идиот беше направил, нахока го подобаващо и вместо с пари, му плати с продукцията, която сам си беше набрал. Та...Фриско плака безутешно, защото сме нямали право да му плащаме така. Това било подигравка и гавра с човека. В държава, в която Андрешко е национален герой - нищо чудно.
Браво! От малка е заела правилна позиция срещу експлоататорите изедници, пиещи народната кръв. Но да очакваш да поеме курс към въоръжена борба и физическо ликвидиране на буржоазията?! Не ми се вярва. Но ти все пак имай едно наум
Публикувано на: 29 Сеп 2013 20:27
Напреднал
amapola написа:
FOWLER написа:
Извън темата/подсказка:
За жалост, този "Фриско", ще трябва да пие една студена вода и да загърби чудесното си иначе възпитание, за да оцелее. Поклон пред родителите му! Фаулър, съгласен съм. Нямаме принципни различия. Бърби ръси противоречиви глупости.
Публикувано на: 29 Сеп 2013 20:29
№14
FOWLER написа:
Българинът ще се пребори с корупцията, когато превъзмогне дребнотарикатското мислене - "по-добре да дам на катаджията 20лв, отколкото да ми напише акт за 100лв",
Категорично мога да кажа, че след 2009 подхвърлането на рушвети поизчезна. Сега, след като Цветанов вече го няма не зная как ще бъде.
Публикувано на: 29 Сеп 2013 21:23
Напреднал
Цветанов го демонизираха систематично от самото начало, защото им беше най-големият бодил в петата. Успешно, защото той не знаеше кое негово открито действие може да се използва против него. Всъщност, това е най-голямата слабост на целокупния лидерски състав на ГЕРБ.Сега малко хора мислят че Цветанов не е Сатаната. Липса на политически опит в мръсните игри ги срива.
Публикувано на: 29 Сеп 2013 22:08
Напреднал
Знае ли някой кое в тази държава е истина и кое инсинуация? Във всеки случай има някои факти, които няма как да не подскажат истината. От 24 години се сриваме. Със сигурност, най-дълготрайно управлявалите, са имали най-големи заслуги за сегашното състояние на икономика, държава, общество и всичко останало.
Публикувано на: 29 Сеп 2013 22:10
Форумен инвентар
Тук е от: 13 Фев 2011 8:39 Мнения: 3623
abUser написа:
А не личеше да имат липса на опит в краденето, корупцията и демагогията. Може би са се родили научени.
Само дето туй дето го изброи е плод на шушукания от агенция "една жена каза", нищо такова черно на бяло не излезе или ако се показа, то бе оправдано в съда. Иначе да бе - всички са маскари, аз съм убеден, че за теб и следващите ще са, и тия след тях, ако емигрираш то и в там дето емигрираш ще бъдат.... абе конструктивно мислене ти казвам